Mazare „Bai, nea Videanu, ma ajuti sa fac casele ieftine?!"

Primarul Radu Mazăre s-a plimbat, ieri, prin şantierul de pe Baba Novac, unde se construiesc blocurile din programul locuinţelor pentru tineri.

Edilul a inspectat tot, însoţit de viceprimarul Gabi Stan, de Lucian Lazia, patronul ARGOS (una dintre societăţile implicate în proiect), de proiectantul Radu Briban de la SC House Consult SRL, dar şi de reprezentanţii primăriei. Constructorii au declarat că sunt dispuşi să lase din preţul caselor sau să le dea în rate, mai ales că „sunt şi oameni care şi-au exprimat dorinţa de a face plăţi intermediare". Ion Marica, directorul direcţiei de achiziţii tehnice din cadrul Primăriei, a asigurat că „la anul, pe vremea asta, le punem în funcţiune. Dar nu am ajuns la înţelegere cu cei de la CET, pentru că pun prea multe întrebări". Radu Briban a venit cu varianta de rezervă: montarea centralelor de bloc cu gaze. La care Mazăre a replicat: „Eu o să vorbesc cu Videanu. O să-i spun: Băi, nea Videanu, mă ajuţi să fac casele ieftine?!". s-a băgat în vorbă şi viceprimarul Stan: „Eu m-am întâlnit cu ei (n.r. cu cei de la CET) de vreo două ori şi o dădeau de gard"(?!).

„M-aş muta şi eu aici"

Primarul a urcat într-unul dintre blocurile construite de ARGOS-ul lui Lazia, în care erau finisate un apartament şi o garsonieră. A deschis un geam, a făcut o cruce şi l-a închis la loc. Şi semnul divin i-a adus inspiraţia: „Mi-a dat un prieten vreo mie de chiuvete, cât daţi voi pe astea?!". „60-70  de euro", a venit răspunsul. „Prietenul meu nu mai avea ce să facă cu ele. Mi le-a dat pentru cartierul ăsta. Nu cred că înseamnă mult, vreo 15 euro", a spus, chibzuitor cu banii altora, Mazăre. Şi şi-a continuat vizita de lucru cu o discuţie cu constructorii „cu uşile închise". Înainte de a se închide în apartamentul cu două camere, Radu Mazăre a explicat cum stă treaba cu locuinţele pentru tineri şi cu „criza financiară, bancară, mondială, de la Barack Obama care vine până la noi. Adică banii care au dispărut din bancă şi nu ştim cine i-a luat". Mazăre a spus că majoritatea tinerilor au semnat cu avans zero şi asta este dificultatea programului. Unii au plătit avans şi li s-au micşorat preţurile. Dacă la sfârşitul construcţiei nu au bani să achite cash sau prin intermediul unei bănci, vor fi excluşi din program şi vor urca cei care sunt după ei pe listă. Evident, se iau în calcul zi „aranjamente" pentru a se schimba proprietarul locuinţei cu un altul cu bani, prin contracte de comodat. Primarul nu exclude această situaţie, mai ales că, după părerea sa, „aranjamente se pot face în lumea asta de la trafic de droguri la trafic de arme şi să scrie că este altceva în container. Actele şi documentele legale sunt făcute cu cei care sunt traşi la sorţi, eu sunt cel care cumpără apartamentul, ei nu au voie legal să vândă apartamentul timp de zece ani".
Mazăre a spus că, de anul trecut până acum, s-au mai înscris încă 4.000 de doritori. Tragerea la sorţi va fi organizată peste următoarele două-trei săptămâni: „Uite, suntem exact la un an de la tragerea la sorţi şi suntem în apartament. Aici e clar că se construieşte, că nu este o ţeapă. Probabil că în două-trei săptămâni vom reuşi să trecem şi cele opt hectare de la Poliţia de Frontieră la municipalitate, pentru a putea începe etapa a doua a locuinţelor. Cred că vor fi aproximativ 1.500 de apartamente". Şi a încheiat în stil propriu: „M-aş muta şi eu aici, că o să fie numai fete tinere, frumoase... studente".

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CFR SA printr-o firmă din Constanța, răspuns negativ privind intrarea în legalitate a unei construcții

08 Jan 2023 2302

Vești bune din Italia 10 dintre românii daţi dispăruţi în urma cutremurului au fost găsiţi în viaţă

28 Aug 2016 2923

Voceaconstantei.roCamerele Implantabile, un confort pentru pacienții aflați sub tratament chimioterapic

21 Jul 2016 3149

Poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de informare a turiştilor din Vama Veche

07 Jul 2016 3415

Sticla de Aqua Carpatica dispare

23 Jun 2016 4360

Voceaconstantei.ro Hirudoterapia, terapia cu ajutorul lipitorilor

24 Apr 2016 4921

UPDATE 5- Robert Popa, copilul dat dispărut de aseară, a recunoscut că și-a petrecut noaptea la un coleg

26 Nov 2015 4510

Propunere legislativă pentru respectarea utilizării limbii române ca limbă oficială a statului român

31 Aug 2015 2243

Andreea Marta, condamnată în dosarul prostituatelor de lux

21 Jul 2015 5272

Romania Comunista sau ultima din CEE

10 Jun 2015 2231

Astrocafe.ro Horoscopul săptămânal - 27.10.2014 – 02.11.2014

27 Oct 2014 3955

Avionul Air Algerie, disparut de pe radare, s-a prabusit. La brodul navei se afla si un roman

24 Jul 2014 3651

Inspectoratul de Poliţie Al Judeţului Constanţa - buletin de presă

26 Jun 2014 3021

Buletin de presa IPJ

05 May 2014 2921

Centrul natura Strategie tratament

26 Apr 2014 12545