Medic cardiolog "Aud că iodura de potasiu a dispărut din farmacii, motivația fiind că ar preveni efectele radiațiilor unor bombe nucleare"


Gabriel Tatu-Chițoiu, medic primar Cardiologie și Medicină Internă la Spitalul Clinic De Urgență Floreasca din București, fost președinte al Societății Române de Cardiologie, se referă într-o postare la pagina sa de pe Facebook la iodura de potasiu care ar fi dispărut din farmacii, în urma zvonurilor că sunt radiații după ce soldații ruși au spart sarcofagul de beton de la Cernobîl.

Acesta avertizează că cei care iau preventiv iodură de potasiu riscă să se trezească "cu tiroida dată peste cap".Iodul radioactiv este doar unul dintre izotopii emiși în radiații"Aud că iodura de potasiu a dispărut din farmacii...motivația fiind că ar preveni efectele radiațiilor unor bombe nucleare

Opinie: 


1. Dacă explodează o bombă nucleară nu mai ai ce preveni. Iodura de potasiu pe care o înghițim (în ideea că iodul să se fixeze în tiroidă astfel încât  să blocheze fixarea iodului radioactiv) nu poate preveni transformarea noastră în vapori (în cel mai bun caz; în cel mai rău caz lumina exploziei ne orbește iar temperatura uriașă ne da foc...deci stăm cu iodul în tiroidă dar suntem orbi și ardem) 


2. Iodul radioactiv este doar unul dintre izotopii emiși în radiații. Mai sunt și alții dintre care amintesc stronțiul radioactiv cu timp de înjumătățire de 30 de ani. Altfel spus...iodul nu ne ferește de boală de iradiere.


3. Oamenii și-au luat iodura de potasiu ca să o folosească "în caz de..." Păi..când vine "în caz de..." iodul radioactiv se duce direct în tiroidă...noi luăm abia atunci iod ...efectul este că acesta nu intră în tiroidă pentru că acolo s-a cantonat iodul radioactiv..deci ..teoretic ar trebui să înghițim iod acum, înainte de "impact" și nu "atunci"...dacă înghițim iod masiv acum...ne dăm tiroida peste cap.

Deci...inutil", a scris Gabriel Tatu-Chițoiu pe Facebook.Nivelul de radiații este normalÎntr-o altă postare, medicul amintește că nivelul de radiații este normal, potrivit anunțurilor oficiale, dar și că primii care ar avea de suferit ar fi soldații ruși.


" Aud acum că ideea de a te îndopa cu iodura de potasiu a apărut în urmă unei vești potrivit căreia rușii au spart sarcofagul de beton de la Cernobîl și de acolo scapă radiații..??!! 

Păi...

1. primii care ar fi avut de suferit ar fi fost soldații ruși. Toată coloana aia de 64 de km ar fi fost acum în boală de iradiere și războiul s-ar fi terminat (...oare de aia s-a oprit din drum și nu pentru că nu mai aveau motorină?

2. s-a anunțat oficial de 2 ori că așa ceva nu s-a întâmplat și că nivelul de radiații este normal.


Aș zice să ne revenim...altfel ne pomenim cu tiroidă dată peste cap și o națiune întreagă care va lua Tyrozol, Euthyrox etc", a avertizat medicul.


Sursa și foto Facebook/ Gabriel Tatu-Chițoiu

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lista completă a farmaciilor din Constanța de unde se pot ridica pastilele de iodură de potasiu (DOCUMENT)

09 Aug 2022 1330

Ordinul privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate către populație, publicat în Monitorul Oficial

24 Jun 2022 575

Ministerul Sănătății Proiect de Ordin privind distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu către populație

24 May 2022 1075

Campanie de distribuție a Iodurii de Potasiu, demarată de Ministerul Sănătății

05 Apr 2022 705

Ce trebuie să știm despre iodura de potasiu? Ministerul Sănătății ne răspunde (DOCUMENT)

05 Apr 2022 752

Ministrul Sănătății Se caută cadru legal pentru distribuţia comprimatelor de iodură de potasiu (VIDEO)

04 Apr 2022 1143

Autoritățile demarează o campanie de informare a populației referitoare la iodura de potasiu

03 Apr 2022 752

Ministerul Sănătății. O parte dintre comprimatele de iodură de potasiu, depozitate la Unifarm SA (VIDEO)

30 Mar 2022 1090

Cum se administrează pastilele de iodură de potasiu. Precizările Ministerului Sănătăţii (DOCUMENT)

29 Mar 2022 847

Când va începe distribuţia pastilelor de iodură de potasiu către populaţia eligibilă (VIDEO)

28 Mar 2022 877

Alexandru Rafila Distribuția pastilelor de iodură va fi gratuită, după o informare clară a populaţiei

26 Mar 2022 1493

NATO își pregătește forțele pentru un posibil atac chimic, nuclear sau biologic (VIDEO)

24 Mar 2022 976

A început distribuția de iodură de potasiu. Când vor ajunge cele 30 de milioane de comprimate la direcțiile de sănătate publică (VIDEO)

22 Mar 2022 1201

Utilizarea Iodurii de Potasiu în cazul unui posibil incident nuclear. Ministerul Sănătății face precizări

04 Mar 2022 2475

În Cernavodă a început distribuirea pastilelor de iodură de potasiu

21 Dec 2013 3003