Medicii și-au dat acordul transferului în străinătate pentru cele două victime cu arsuri în urma incendiului de la Petromidia

  • Cei doi bărbați care au suferit asrusri în incendiul de la Petormidia vor fi transferați în străinătate

Cele două victime care au suferit arsuri în urma exploziei de la Petromidia vor fi transferate în afară pentru a primi tratamentul necesar. În urma evaluării medicilor, ambele victime au arsuri pe 35% din suprafața corpului. 

Urmează să se stabilească în perioada următoare clinica la care vor fi transferați cei doi bărbați, fiind luate în calcul mai multe la ora actuală. Demersurile, inclsuiv costurile, sunt efectuate de Rompetrol Rafinare și KMG International.

„Cu sprijinul autorităților și în acord cu dorința familiilor, compania depune, în continuare, toate eforturile pentru transferul rapid al celor doi colegi internați la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” către o clinică de specialitate din străinătate.
 
Conform ultimelor evaluări făcute de medicii specialiști din Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, starea celor doi colegi este stabilă, având arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corpului. În această dimineață, s-a primit acordul din partea medicilor pentru transfer.
 
Colegul de 27 de ani internat în Constanța a început să meargă si se recuperează rapid dupa intervenția chirurgicală de vineri seară. Cadrele medicale de la Spitalul Județean Constanta estimează că acesta va fi externat în perioada următoare.
 
Toate costurile vor fi suportate de Rompetrol Rafinare și KMG International. Compania este în contact direct cu toți membrii familiilor colegilor, pentru a-i sprijini până în momentul în care aceștia vor fi recuperați complet”, au transmis reprezentanții KMG International.
 

Incendiul de la Petromidia


Amintim că în data de  2 iulie 2021, la ora 12:16 a izbucnit un incendiu  la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, județul Constanța.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.


Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul  județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Prioritatea echipajelor  de intervenție a reprezentat-o căutarea și salvarea persoanelor surprinse în acest incident.
 
Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel:  2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse  traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Din nefericire, persoana dispărută  a fost găsită decedată.

Incendiul a fost localizat la ora 13:14, iar în urmă cu puțin timp acesta a fost lichidat. La acest moment nu mai există flacără, iar echipajele de intervenție acționează pentru răcirea zonei de ardere, în scopul eliminării posibilității de reaprindere.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, aproximativ 120 de pompieri din cadrul mai multor Inspectorate pentru Situații de Urgență Județene au acționat  cu următoarele mijloace de intervenție : 14 Autospeciale de stingere cu apa și spumă; 3 Autocamioane de intervenție; 4 motopompe de mică și mare capacitate; 1 autospecială CBRN; 1 autospecială transport victime multiple; 1 ambulanța SMURD Terapie Intensivă Mobilă; 6 ambulanțe SMURD Echipaj de Prim Ajutor; 6 ambulanțe ale SAJ Constanța ( 1 echipaj C2 și 5 echipaje B2); 2 elicoptere SMURD. Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns s-a dispus alocarea de forțe suplimentare din cadrul ISU Călărași, ISU Galați, ISU Vrancea, ISU Ialomița, ISU Tulcea, ISU Brăila.

Planul Roșu de Intervenție a fost  dezactivat la ora 16:20.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

APM Constanța Rompetrol Rafinare SA a depus proiectul pentru construirea a două reactoare noi - instalație HDV

04 Jun 2023 1477

Primăria Medgidia bate palma cu Rompetrol Downstream SRL. Iată ce contract au încheiat (DOCUMENT)

25 Apr 2023 1122

O familie de lebede s-a plimbat în jurul rafinăriei Petromidia

08 May 2021 2141

Interviu CEO KMG International Beimbet Shayakhmetov, CEO Rompetrol - „România este centrul operațiunilor KazMunayGas, o platformă pentru dezvoltarea de noi proiecte și investiții”

23 Feb 2021 1794

Peste 80 de tineri, la cea de-a XIX-a ediţie a Programului de internship „Pregătit pentru carieră“ 2019, lansat de KMG International (galerie foto)

02 Aug 2019 3196