LIVE Membrii Asociației Elevilor din Constanța nu renunță la protestul de la Casa de Cultură. Ce îi cer premierului Florin Cîțu (galerie foto)

  • Protest al elevilor la Constanța! 
  • Scopul protestului este solicitarea includerii de fonduri de la bugetul de stat pentru transportul gratuit al elevilor la următoarea rectificare bugetară, coordonată de prim-ministru, cât și tragerea unui semnal de alarmă cu privire la situația din județ, unde legea nu a fost respectată timp de opt luni.
Potrivit unui comunicat de presă, luni, 26 iulie a.c., au loc alegerile Biroului Politic Județean al Partidului Național Liberal, filiala Constanța, la Casa de Cultură a Sindicatelor.  

Având în vedere confirmarea prezenței premierului Florin Cîțu la eveniment, membrii Asociației Elevilor din Constanța sunt prezenți pentru a protesta.


 
Scopul protestului este solicitarea includerii de fonduri de la bugetul de stat pentru transportul gratuit al elevilor la următoarea rectificare bugetară, coordonată de prim-ministru, cât și tragerea unui semnal de alarmă cu privire la situația din județ, unde legea nu a fost respectată timp de opt luni.
În acest sens, astăzi, 26 iulie, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, cu ocazia prezenței lui Florin Cîțu, Asociația Elevilor din Constanța va fi prezentă pentru a protesta atât ilegalitățile din județ, cât și iresponsabilitatea de la nivel național, solicitând asigurarea gratuității transportului județean în Constanța președintelui Consiliului Județean, Mihai Lupu, și premierului Florin Cîțu, coordonator al rectificării bugetare. 

Elevii constănțeni scandează „Vrem transport, nu promisiuni!“, „Legea poate sa zică, CJC nu aplică!“ sau „Minciunile se plătesc/Elevii ies la protest!“  
 

"După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîțu ne lasă fără dreptul de a protesta și a ne exprima pașnic.

Sâmbătă, odată cu anunțarea prezenței prim-ministrului la Constanța, am trimis o notificare către primăria Constanța și Jandarmerie cu privire la organizarea unui protest.

Azi dimineață, am fost sunată și invitată la Comisia de avizare, fiindu-mi comunicat faptul că "pentru protestul de pe 26 vă dăm clar aviz negativ".


Motivul invocat este tardivitatea anunțării protestului. Vă întreb, cum ați fi vrut să anunț mai devreme protestul, dacă sâmbătă și-a anunțat prim-ministrul prezența la Constanța?
Atât acțiunile autorităților de astăzi, cât și cele de la protestul de la Prefectură, de data trecută, când am fost amenințați cu amenzi, nu arată decât o degradare a democrației, îndreptându-ne către o dictatură.", a declarat președintelui AEC, Ariana Dudună. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 416

Anunț important pentru călătorii în Grecia. Ce trebuie să știe românii care merg acolo

16 Apr 2024 487

Protest în Piața Victoriei faţă de modul în care se derulează procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, județul Constanța

14 Apr 2024 525

Demonstrație în sprijinul prizonierilor de război ucraineni la Constanța

10 Apr 2024 448

Protest la Penitenciarul Poarta Albă-Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 981

Continuă acțiunile de protest la Penitenciarul Poarta Alba-Constanța! Ce nemulțumiri au angajații din sistemul penitenciar

08 Apr 2024 557

LIVE Acțiune de protest la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (FOTO+VIDEO)

03 Apr 2024 913

Avertizare de grevă la Poșta Română. Sindicatul anunță acțiuni pe 1 aprilie

31 Mar 2024 587

Programul „Cum depășim provocările din viața noastră", la Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea

31 Mar 2024 413

Misiunile pentru weekend ale jandarmilor în municipiul Constanța

29 Mar 2024 570

UPDATE. Constanța Poștașii au intrat în grevă de avertisment! Cât durează acțiunea de protest (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1113

Grevă de avertisment la Primăria Siliștea, județul Constanța Angajații din peste 1200 de primării de comune anunță noi proteste! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 593

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, se alătură protestului UNTRR

13 Mar 2024 628

Taximetriștii din Constanța se alătură protestului din București! 50 de mașini au pornit de dimineață (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 890

Peste 5.000 de sindicaliști din sănătate, așteptați luni la un amplu protest

10 Mar 2024 453