LIVE Membrii Asociației Elevilor din Constanța nu renunță la protestul de la Casa de Cultură. Ce îi cer premierului Florin Cîțu (galerie foto)

  • Protest al elevilor la Constanța! 
  • Scopul protestului este solicitarea includerii de fonduri de la bugetul de stat pentru transportul gratuit al elevilor la următoarea rectificare bugetară, coordonată de prim-ministru, cât și tragerea unui semnal de alarmă cu privire la situația din județ, unde legea nu a fost respectată timp de opt luni.
Potrivit unui comunicat de presă, luni, 26 iulie a.c., au loc alegerile Biroului Politic Județean al Partidului Național Liberal, filiala Constanța, la Casa de Cultură a Sindicatelor.  

Având în vedere confirmarea prezenței premierului Florin Cîțu la eveniment, membrii Asociației Elevilor din Constanța sunt prezenți pentru a protesta.


 
Scopul protestului este solicitarea includerii de fonduri de la bugetul de stat pentru transportul gratuit al elevilor la următoarea rectificare bugetară, coordonată de prim-ministru, cât și tragerea unui semnal de alarmă cu privire la situația din județ, unde legea nu a fost respectată timp de opt luni.
În acest sens, astăzi, 26 iulie, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, cu ocazia prezenței lui Florin Cîțu, Asociația Elevilor din Constanța va fi prezentă pentru a protesta atât ilegalitățile din județ, cât și iresponsabilitatea de la nivel național, solicitând asigurarea gratuității transportului județean în Constanța președintelui Consiliului Județean, Mihai Lupu, și premierului Florin Cîțu, coordonator al rectificării bugetare. 

Elevii constănțeni scandează „Vrem transport, nu promisiuni!“, „Legea poate sa zică, CJC nu aplică!“ sau „Minciunile se plătesc/Elevii ies la protest!“  
 

"După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîțu ne lasă fără dreptul de a protesta și a ne exprima pașnic.

Sâmbătă, odată cu anunțarea prezenței prim-ministrului la Constanța, am trimis o notificare către primăria Constanța și Jandarmerie cu privire la organizarea unui protest.

Azi dimineață, am fost sunată și invitată la Comisia de avizare, fiindu-mi comunicat faptul că "pentru protestul de pe 26 vă dăm clar aviz negativ".


Motivul invocat este tardivitatea anunțării protestului. Vă întreb, cum ați fi vrut să anunț mai devreme protestul, dacă sâmbătă și-a anunțat prim-ministrul prezența la Constanța?
Atât acțiunile autorităților de astăzi, cât și cele de la protestul de la Prefectură, de data trecută, când am fost amenințați cu amenzi, nu arată decât o degradare a democrației, îndreptându-ne către o dictatură.", a declarat președintelui AEC, Ariana Dudună. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța, în scenariul roșu! Un nou protest în fața Prefecturii Constanța. Diana Iovanovici-Șoșoacă, prezentă la eveniment (galerie foto +video)

26 Sep 2021 9604

Un român și-a dat foc în Italia. Ce l-a determinat să recurgă la gestul disperat

26 Sep 2021 577

Protest la Constanța în această seară. Diana Șoșoacă și-a anunțat prezența

26 Sep 2021 1553

„Libertate fără certificate!“ Protest în fața Prefecturii Constanța (galerie foto+video)

25 Sep 2021 4944

Parlamentarii AUR au protestat. Mateescu - „Controlul parlamentar asupra Guvernului a fost cenzurat"!

16 Sep 2021 1783

Marș de protest în Bulgaria. Circulație rutieră îngreunată la vamă

01 Sep 2021 652

Mii de persoane, prezente la Marşul Bucharest Pride 2021

14 Aug 2021 971

Protest la București! Românii nemulțumiți protestează în Piața Victoriei

01 Aug 2021 932

Editorial Da` cu elevii ce-ați avut dom` primar Chițac?

29 Jul 2021 3235

Chiar dacă USR și PSD au promis că nu votează Regulamentul privind serviciul de transport în regim de taxi în municipiul Constanța, șoferii ies vineri în stradă (document)

29 Jul 2021 1915

Un nou protest al Asociației Elevilor din Constanța, în vederea acordării gratuității pentru transport (galerie foto +video)

28 Jul 2021 991

Protest al Asociației Elevilor din Constanța în vederea acordării gratuității pentru transport

27 Jul 2021 621

AUR Constanța „Politicienii oportuniști care nu își respectă promisiunile și cetățenii, vor fi demiși“ (galerie foto+video)

26 Jul 2021 2539

„Autoritățile încalcă dreptul la protest al elevilor!” Protestul Asociației elevilor din Constanța nu a fost aprobat

26 Jul 2021 898

Constanța. Protest al angajaților ARSVOM împotriva trecerii în subordinea IGSU (galerie foto)

22 Jul 2021 1934