Actualitate

Meniuri tradiționale și o mulțime de bunătăți, pregătite de Arimex Comexim 2000 SRL pentu pacienții constănțeni de Crăciun (galerie foto)

Crăciunul este marea zi a nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, fiind sărbătorită de toți creștinii pe data de 25 decembrie a fiecărui an. Acum mai bine de două mii de ani, Fecioara Maria, prin puterea Duhului Sfânt, a născut in Bethleemul Iudeii pe Pruncul Iisus, într-o iesle săracă. Sărbătoarea Crăciunului a reprezentat dintotdeauna un prilej de bucurie pentru creștini și mai ales pentru copii. In acestă zi, toată lumea se bucură de Nașterea Domnului, la o masă îmbelșugată de familie, în mijlocul celor dragi.
 
Spiridușii de la Arimex Comexim 2000 SRL au preparat meniuri speciale, tradiționale și o mulțime de bunătăți pentru pacienții internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și la Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constața, iar Spiridușele, cu complicitatea Moșului, au pregătit pentru toți copii internați o mulțime de cadouri.
 
În prima zi și a doua zi de Crăciun, la micul dejun, toți pacienții au fost serviți ceai cu lămâie, unt, toba, caltaboaș, lebăr, caș de vacă, urdă, brânză de vaci, ou fiert, miere, gem de caise, iar la supliment - lapte dulce și iaurt.
 
La masa de prânz, toată lumea a primit ciorbă țărănească de purcel, supă țărănească de văcuță cu smântână, supă de curcan cu găluște, ciorbăde curcan a la grec, supă cu găluște, omexim 2000 SRL au primit sărmăluțe în foi de varză cu mămăliguță și ardei iute, trunchi de chefal la cuptor cu lămâie pe pat de legume natur, cărnați de casă cu piure de cartofi, pulpe dezosate de curcan la tavă cu piure cartofi, murături de iarnă asortate, salată de varză albă, salată de castraveți murați, iar la desert - cozonac cu nucă, rahat și stafide, mere, mere coapte cu stafide, clementine, banane.
 
Masa de cină a fost și ea una delicioasă. Pacienții au servit cotlet de porc la cuptor în sos vânătoresc și salata de boeuf, friptură de văcuță la tavă cu spaghete, barilla în sos de roșii, friptura de pui la cuptor și pilaf cu legume, mămăliguță cu brțnză și smântână, cartofi grătinați cu brânză de vaci, salata Stroganoff, ceai cu lămâie. Și pentru a respecta tradiția, preotul Gigi a sfințit bucatele și a oficiat slujba religioasă.
Iar Moș Crăciun a venit la toți copii internași la cele două unități sanitare, împărțind mângâieri, încurăjari, aducând speranțe, zâmbete și bucurii. Pe lângă acestea, copii au primit dulciuri, fructe, reni muzicali, ambulanțe, păpuși cântătoare, dar și creioane, cărți colorate în care vor desena si vor afla despre Nașterea lui Isus și magia Crăciunului.
 
„Tuturor pacienșilor internați le dorim însănătoșire grabnică și ne rugm ca bunul Dumnezeu și Maica Domnului să le tămăduiască sufletele și trupurile, să-i binecuvanteze, să le dea putere să spere, să ierte, să  iubească și să întâmpine toate greutățile zilelor ce vor urma. Iar bucuria, dragostea şi speranţa să ne însoţească în aceste momente de sfântă sărbătoare şi să ne aducă un An Nou, cu pace, belşug şi spor în toate cele bune!“, a declarat Vergil Draghici administratorul societății Arimex Comexim 2000 SRL.   

Daruri și pentru copii de la la Casa „Speranța“ 

Cu complicitatea Asociației „Suflete Deschise“ și Arimex Comexim 2000 SRL, Moș Crăciun a ajuns și la Casa „Speranța“, unde sub brad a așezat cadouri pentru toți copii infectați cu virusul HIV. Cu vârste între 1 -12 ani, copilașii  l-au strâns în brațe pe Moă, l-au sărutat și i-au cântat colinde. De asemenea, Moșul a ajuns și la Grădinița din Valu lui Traian, unde peste 100 de copii, cu nerăbdare l-au așteaptat pe Moș Crăciun, pentru a-l colinda și a-i goli sacul plin cu mult așteptatele daruri. Ajutat de spiridușii Asociației Suflete deschise, Moș Crăciun a împărțit daruri copiilor internați în spitalele constănțene. Nu în ultimul rând, moșul a dus daruri și la copii sărmani, care au fost externați din spital, dar care au reușit să-l impresioneze pe Moș asfel încât acesta să îi viziteze și acasa la ei.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pacienţii constănţeni au marcat Unirea Principatelor Române. Meniu tradiţional oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Jan 2019 1670

Păstrăv, tochitură dobrogeană, vrăbioară de viţel, plăcintă cu mere Ce mâncăruri vor primi pacienţii constănţeni în noaptea dintre ani, prin grija Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2018 1209

Revoltător Ridicată de Arimex Comexim 2000 SRL, troița din curtea Spitalului Județean Constanța, vandalizată pentru a doua oară

30 Dec 2018 442

Sarmale, friptură de purcel și cozonac Meniu tradițional de Crăciun, pregătit de Arimex Comexim 2000 SRL pentru pacienții constănțeni

25 Dec 2018 684

Troița din curtea Spitalului Județean de Urgență Constanța, ridicată de Arimex Comexim 2000 SRL, vandalizată

20 Dec 2018 424

În perioada sărbătorilor de iarnă Arimex Comexim 2000 SRL şi Moş Crăciun au pregătit zeci de surprize pentru pacienţi (galerie foto)

12 Dec 2018 765

Arimex Comexim 2000 le face o surpriză bolnavilor din Spitalul Judeţean, de Moş Nicolae! Cei mici vor primi cadouri

06 Dec 2018 830

Meniu cu bucate tradiționale, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL, de 1 Decembrie, pacienților constănțeni

01 Dec 2018 894

Meniu de zile mari, oferit pacienţilor din Constanţa de către Arimex Comexim 2000 SRL, de Sfântul Apostol Andrei

30 Nov 2018 943

Friptură de purcel, piept de pui la cuptor, mămăliguţă cu brânză Meniu delicios, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor din Constanţa (galerie foto)

08 Nov 2018 1370

Piept de pui la tavă, mămăliguță cu brânză de vaci, calamar la cuptor Arimex Comexim 2000 SRL, meniu de sărbătoare pentru pacienții constănțeni

27 Oct 2018 1074

Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL, alături de familia micuţului decedat după ce a fost lovit de o maşină la Valu lui Traian

24 Sep 2018 2354

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a semnat cu Arimex Comexim 2000 SRL. Firma va livra hrană pacienţilor

21 Sep 2018 1226

Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete Deschise“, alături de copiii care locuiesc la Casa „Speranţa“

25 Aug 2018 1392

Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia Suflete deschise se ocupă de înmormântarea minorului din Făclia decedat într-un accident rutier

21 Aug 2018 940