Mesajul Consulului General al Republicii Turcia la Constanţa la recepţia oferită de Ziua Turciei „Ne dorim ca ţările şi popoarele noastre să progreseze în cadrul unei viziuni comune” (galerie foto)

Numeroşi oaspeţi au participat marţi seară la recepţia oferită de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa cu prilejul împlinirii a 90 de ani de la fondarea statului turc modern de către Mustafa Kemal Atatürk.
Gazdele, reprezentanţii consulatului în frunte cu noul consul general, Ali Bozçalışkan şi soţia sa, Pouneh, le-au pregătit oaspeţilor un film documentar despre Turcia, un program artistic susţinut de artişti turci şi tătari din comunităţile din Dobrogea şi nelipsitele preparate culinare specifice bucătăriei tradiţionale turceşti. În deschiderea recepţiei, Consulul General Ali Bozçalışkan a adresat şi un mesaj numeroşilor invitaţi, punând accent, în intervenţia sa, pe evoluţia relaţiilor dintre Turcia şi România şi pe modelul de convieţuire interetnică specific Dobrogei.

„Nivelul la care republica noastră fondată la 23 octombrie 1923 a ajuns în 90 de ani ne face mândri şi fericiţi. Datorită nivelului său de democraţie, a faptului că este cea de-a 17-a mare economie a lumii, a infrastructurii şi suprastructurii sale dezvoltate, a armatei sale puternice şi a diplomaţiei sale proactive, multilaterale şi umanitare, Turcia ocupă pe plan mondial locul pe care îl merită. Ţara noastră îşi dezvoltă relaţiile cu ţările vecine şi cu statele din regiune pe baza principiilor de prietenie şi beneficiu reciproc, asumându-şi un rol important în asigurarea păcii şi stabilităţii regionale. În acest context, nivelul relaţiilor cu România, o ţară cu care împărţim aceeaşi istorie şi acelaşi spaţiu geografic, este îmbucurător. Parteneriatul strategic început în anul 2011 între ţările noastre a deschis calea cooperării în multiple domenii. Ne dorim ca ţările şi popoarele noastre să progreseze în cadrul unei viziuni comune.

Comunitatea turcă şi tătară din România, concentrată în Dobrogea şi în special la Constanţa, formează o legătură importantă între ţările noastre. Faptul că etnicii noştri se bucură de drepturi politice, sociale, culturale şi altele ne bucură în mod deosebit. Apreciem această atitudine democratică a României şi o felicităm pentru aceasta.
Exprimându-mi fericirea de a lucra în Constanţa multiculturală, în acest loc unde etnicii turci şi tătari trăiesc în pace cu celelalte minorităţi etnice, doresc ca acest model de convieţuire în armonie să fie urmat şi de alte ţări”, a spus diplomatul turc.

Oaspeţi de seamă

Printre cei care au răspuns invitaţiei Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa s-au numărat: prefectul Judeţului Constanţa, Eugen Bola, subprefectul Iucsel Selamet, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir şi Cristian Darie, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisar şef Constantin Dancu, preşedintele şi directorul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Mihai Daraban şi Dănuţ Jugănaru, primari din judeţul Constanţa, Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Su Yanwen, Consulul General al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva, Consulul Onorific al Italiei, Adrian Bavaru, Consulul Onorific al Regatului Norvegiei la Constanţa, Laurenţiu Lazăr, preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, însoţit de mai mulţi membri ai conducerii uniunii, o delegaţie din partea UDTR, condusă de preşedintele Fedbi Osman, Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, Zeki Uysal, reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ din judeţul Constanţa, cadre universitare, şefi ai deconcentratelor constănţene, oameni de afaceri din România şi din Turcia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grupul MEMORIAL Hospitals și-a deschis porțile la Constanța! „Scopul este să fim aproape de pacienții noștri!” (VIDEO)

24 Mar 2024 1617

O nouă firmă de construcții deschisă în municipiul Constanța de un cetățean turc

23 Mar 2024 455

Firme Constanța O nouă societate deschisă la Costinești de doi cetățeni turci. Iată cu ce se ocupă

23 Mar 2024 441

LIVE MEMORIAL, unul dintre cele mai mari grupuri medicale din Turcia, inaugurează o reprezentanță oficială în Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1577

Captură în PTF Negru Vodă, județul Constanța! Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un autoturism sosit din Turcia (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 423

Grupul de spitale MEMORIAL din Turcia deschide birou de reprezentanță la Constanța

18 Mar 2024 546

Istoria Dobrogei - Bibliografie Cassius (sec. II-III) - „Istoria romană”

08 Mar 2024 2788

Un bărbat cu domiciliul în Turcia și-a deschis afacere la Constanța

07 Mar 2024 675

În județul Constanța Parfumuri și îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră în PTF Vama Veche și Ostrov

07 Mar 2024 438

În județul Constanța Articole de îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră de la PTF Vama Veche

04 Mar 2024 431

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov „Conducerea română de la Chișinău calcă pe urmele regimului de la Kiev”

02 Mar 2024 665

Vizita la Primăria Constanța a delegației TIKA. Ce s-a discutat

01 Mar 2024 473

Firme Constanța O societate nouă deschisă de un cetățean turc în municipiu. Iată cu ce se ocupă

01 Mar 2024 452

Un cetățean din Turcia înființează o firmă la Constanța! Cu ce se ocupă

29 Feb 2024 751

Un cetățean din Turcia a fondat o firmă de construcții la Constanța

29 Feb 2024 639