Mesajul lui Ludovic Orban adresat Comunității Musulmane din România, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului

  •  Ludovic Orban a transmis un mesaj adresat Comunității Musulmane din România, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului.
Iată conținutul integral al mesajului:

La începutul unuia dintre cele mai importante evenimente religioase din viața comunității musulmane, Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului, doresc să transmit credincioșilor musulmani din țara noastră cele mai calde urări de sănătate, pace și împlinire spirituală!

Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului este pentru credincioșii musulmani un moment cu totul special, dedicat apropierii de semeni, iubirii, iertării și împăcării. Este o celebrare a solidarității comunitare și, mai ales, o oportunitate de a reflecta la mesajul de pace al Coranului, la toleranță și la bucuria încrederii în înțelegerea și sprijinirea aproapelui.

Perioada dificilă pe care o traversăm ne demonstrează faptul că sacrificiul stă la baza construirii unei societăți a binelui comun. Apreciez modul în care credincioșii cultului musulman din România și-au asumat efortul comun de a respecta măsurile de protecție sanitară și de limitare a răspândirii virusului Sars-CoV-2 spre binele lor, al familiilor lor și al tuturor semenilor noștri.

Pe deplin integrată în societatea românească, comunitatea musulmană, prezentă de aproape nouă secole pe aceste meleaguri, constituie un veritabil model de civism și deschidere spre dialog, de respectare și înțelegere a diversității religioase, etnice și culturale.

Un rol foarte important în dezvoltarea și afirmarea comunității musulmane în societatea românească îl are Muftiatul Cultului Musulman și în special domnul Muftiu Iusuf Muurat. Apreciez în mod deosebit energia și tenacitatea cu care domnul Muftiu acționează în permanență pentru protejarea patrimoniului religios și promovarea valorilor comunității musulmane din țara noastră, precum și grija domniei sale pentru dezvoltarea dialogului interreligios, pentru cultivarea unor fertile relații de încredere și cooperare cu toate cultele religioase din România.

Vă doresc ca Sărbătoarea Sacrificiului – Kurban Bayram să vă lumineze sufletele și inimile spre ajutorarea celor aflați în nevoie și spre edificarea binelui întregii societăți!, a transmis Orban.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban „România este guvernată prost”

18 Feb 2024 642

Guvernul RomânieiConsultări ale prim-ministrului Marcel Ciolacu cu reprezentanții Federației Sanitas

25 Jan 2024 404

Guvern Consultările premierului Marcel Ciolacu cu reprezentanții Federației Sanitas

25 Jan 2024 586

Guvern Reuniune de lucru pe teme din domeniul sănătății și asistenței sociale

23 Jan 2024 670

Ludovic Orban respinge orice posibilă colaborare cu PNL

20 Jan 2024 872

Întâlnire a miniștrilor de externe ungar și ucrainean pe tema unui summit Zelenski-Orban

11 Jan 2024 554

Viktor Orban ar putea deveni președintele Consiliului European într-o perioadă crucială

08 Jan 2024 584

Premierul Ungariei, Viktor Orban, după întâlnirea cu liderul extremei drepte din Spania „Viva Vox!”

10 Dec 2023 726

Ungaria nu susţine rectificarea bugetului Uniunii Europene şi începerea negocierilor de aderare cu Ucraina

30 Nov 2023 767

Politician din Ungaria avertizează ISIS, al-Qaida şi Hamas sunt deja prezente la graniţa dintre Serbia şi Ungaria

02 Nov 2023 1020

Ludovic Orban Forța Dreptei vrea să strângă semnături pentru revizuirea Constituției privind pensiile

16 Oct 2023 1024

Baschetbalistele CSM Constanța, victorie și spectacol, la meciul de debut în noul sezon al Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

15 Oct 2023 954

LIVE TEXT Ludovic Orban, prezent la Constanța, la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei- „Actuala guvernare a promis spital în Constanța și nu a construit. Nu dă doi lei pe viața constănțenilor“ (FOTO+VIDEO)

30 Sep 2023 1561

Ludovic Orban, prezent la Constanța. Participă la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei

29 Sep 2023 975

"Școala de Vară a Organizației de Tineret PMP Orban, Drulă și Tomac vor susține sesiuni de lucru la Mamaia

01 Sep 2023 1094