Mesajul lui Ludovic Orban adresat Comunității Musulmane din România, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului

  •  Ludovic Orban a transmis un mesaj adresat Comunității Musulmane din România, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului.
Iată conținutul integral al mesajului:

La începutul unuia dintre cele mai importante evenimente religioase din viața comunității musulmane, Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului, doresc să transmit credincioșilor musulmani din țara noastră cele mai calde urări de sănătate, pace și împlinire spirituală!

Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului este pentru credincioșii musulmani un moment cu totul special, dedicat apropierii de semeni, iubirii, iertării și împăcării. Este o celebrare a solidarității comunitare și, mai ales, o oportunitate de a reflecta la mesajul de pace al Coranului, la toleranță și la bucuria încrederii în înțelegerea și sprijinirea aproapelui.

Perioada dificilă pe care o traversăm ne demonstrează faptul că sacrificiul stă la baza construirii unei societăți a binelui comun. Apreciez modul în care credincioșii cultului musulman din România și-au asumat efortul comun de a respecta măsurile de protecție sanitară și de limitare a răspândirii virusului Sars-CoV-2 spre binele lor, al familiilor lor și al tuturor semenilor noștri.

Pe deplin integrată în societatea românească, comunitatea musulmană, prezentă de aproape nouă secole pe aceste meleaguri, constituie un veritabil model de civism și deschidere spre dialog, de respectare și înțelegere a diversității religioase, etnice și culturale.

Un rol foarte important în dezvoltarea și afirmarea comunității musulmane în societatea românească îl are Muftiatul Cultului Musulman și în special domnul Muftiu Iusuf Muurat. Apreciez în mod deosebit energia și tenacitatea cu care domnul Muftiu acționează în permanență pentru protejarea patrimoniului religios și promovarea valorilor comunității musulmane din țara noastră, precum și grija domniei sale pentru dezvoltarea dialogului interreligios, pentru cultivarea unor fertile relații de încredere și cooperare cu toate cultele religioase din România.

Vă doresc ca Sărbătoarea Sacrificiului – Kurban Bayram să vă lumineze sufletele și inimile spre ajutorarea celor aflați în nevoie și spre edificarea binelui întregii societăți!, a transmis Orban.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lovitură pentru Orban Trei filiale schimbă tabăra și îl susțin pe Florin Cîțu. Una dintre ele este cea de la Constanța

07 Jun 2021 622

Creșterea alocațiilor nu va avea loc de la 1 iulie. Ce spune Ludovic Orban

03 Jun 2021 1771

Mihai Lupu nu s-a decis cu cine votează la Congresul PNL - „Le-am spus clar. Din ce bani mi-ați dat, nu pot dezvolta județul. Nu am găsit niciun proiect”!

02 Jun 2021 3017

Primarul Vergil Chițac „Voi încerca să conving membrii PNL, de ce este bine ca partidul să fie condus de Florin Cîțu, și nu de ce nu este bine să fie condus de Ludovic Orban“

30 May 2021 1226

Ludovic Orban anunță candidatura la preşedinţia PNL dintr-un „profund sentiment de responsabilitate"

30 May 2021 2428

Premierul Florin Cîțu candidează pentru conducerea PNL, împotriva lui Ludovic Orban

30 May 2021 2261

Municipiul Constanța va avea o nouă centrală termică și electrică, prin PNRR. Ce au declarat Virgil Popescu și Ludovic Orban

28 May 2021 897

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român începe construcția noii centrale de cogenerare de la Petromidia

28 May 2021 1029

LIVE Ludovic Orban, declarații de la Constanța

27 May 2021 989

LIVE Începe construcția centralei de cogenerare pe platforma Petromidia Năvodari

27 May 2021 2162

Județul Constanța Ludovic Orban va participa mâine la o acțiune de ecologizare în Techirghiol

26 May 2021 704

Situația stadionului Gheorghe Hagi din Constanţa ajunge în Parlamenul României

25 May 2021 2188

Au fost constituite grupurile parlamentare PRO-America și pentru combaterea cancerului. Cine este de la Constanța

13 May 2021 3181

Ziua tatălui 2021. Father's Day 2021. Google omagiază tații

09 May 2021 2858

Șase luni de administrație liberală. Primarul știe ce se întâmplă prin oraș?

05 May 2021 3442