Actualitate

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul Sărbătorii Învierii Domnului (video)


Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale:

„Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos cel răstignit și înmormântat ne arată biruința iubirii Sale smerite și milostive asupra păcatului, asupra iadului și asupra morții. De aceea, Biserica Ortodoxă cântă cu bucurie: „Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le”.

Sărbătoarea Învierii Domnului, sau Sărbătoarea Sfintelor Paști, este izvor de bucurie și pace, de lumină și speranță în lupta noastră cu greutățile vieții.

Anul acesta serbăm Sfintele Paști într-o vreme de tristețe, într-o vreme de pandemie, care răspândește oamenilor teamă, teamă de îmbolnăvire și de moarte, iar autoritățile de stat sunt nevoite să ia măsuri de oprire a răspândirii bolii.

În acest context, Biserica suferă mult, deoarece slujitorii ei nu se pot ruga împreună în aceeași biserică, în același locaș de cult cu credincioșii. În acest sens, casele credincioșilor din parohii devin paraclise sau capele familiale care, prin rugăciune, țin legătura cu bisericile din parohii, mărturisind credința comună în Hristos cel răstignit și înviat.

Trebuie să arătăm și noi în jurul nostru iubire smerită și milostivă față de toți oamenii, dar mai ales față de cei bolnavi și săraci, singuri și întristați.

Să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos cel răstignit și înviat să binecuvinteze pe toți medicii și pe toți cei care ajută pe cei bolnavi, dar și pe cei care lucrează pentru binele poporului român.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos cel înviat din morți să dăruiască poporului român și lumii întregi sănătate și ajutor, speranță, pace și bucurie.

Vă dorim tuturor sărbători fericite de Paști și vă adresăm salutul pascal: „Hristos a înviat!”

Sursă foto: Basilica.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Ialomița Șofer de 20 de ani, mort în urma impactului dintre un autoturism și un autocar

06 Jul 2020 720

Autoturisme de lux căutate de autorităţile din Italia și Ungaria, descoperite de poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Borș (galerie foto)

29 Jun 2020 399

Adolescentă, răpită de lângă fratele mai mic, la Borșa

21 Jun 2020 493

Punctul de trecere a frontierei Borş. Reținut pentru introducere în ţară, fără drept, de droguri de mare risc (galerie foto)

20 May 2020 643

LIVE VIDEO Ministrul Marcel Vela, declarații despre noua Ordonanță Militară

16 Apr 2020 1480

Celebrul cântăreț Aurel Tămaș s-a născut la data de 16 aprilie

16 Apr 2020 483

Deputatul Stelian Ion, despre acordul MAI-BOR”Am stat izolați o lună de zile, am sacrificat economia, medicii, pentru ce? Să ducem virusul din ușă-n ușă, cu girofarul? ”

16 Apr 2020 3202

Acordul încheiat între MAI și BOR a fost modificat. Slujba de Inviere, oficiată fără credincioși în biserică. Lumina nu se mai primește în stradă

15 Apr 2020 3089

LIVE VIDEO. Declaraţii de presă susţinute de Marcel Vela Ministerul de Interne va ajuta BOR să împartă Lumina de Înviere și prescurile de Paște

14 Apr 2020 2011

Le vindea prin gardul locuinţei sale, unde se afla în autoizolare Bănuit de trafic de droguri, prins în flagrant (galerie foto)

10 Apr 2020 1295

Cancelaria Sfântului Sinod al BOR Cum se vor ţine slujbele de Florii, din Săptămâna mare, şi de Sfintele Paşti

09 Apr 2020 2868

Biserica Ortodoxă Română Rugăciune comună la mijlocul zilei, în toată România

24 Mar 2020 1035

„Gaițele” bucureștene, pe scena Casei de Cultură din Constanța

05 Mar 2020 2364

Utilaj în valoare de aproximativ 23.000 euro, căutat în Marea Britanie, depistat la S.P.F. Borş (galerie foto)

03 Mar 2020 656

INFOTRAFIC Accident pe DN 18. Un tir încărcat cu pietre s-a răsturnat. Șoferul este rănit

24 Jan 2020 1253