Mesajul premierului Ludovic Orban, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

  • Premierul Ludovic Orban a transmis sâmbătă un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului.

„De Ziua Mondială a Diabetului, ne gândim cu empatie la cei care suferă de această afecțiune și luptă în fiecare zi pentru o viață mai bună. Reflectăm asupra modului profund în care diabetul zaharat afectează viața celor bolnavi, a apropiaților, precum și a personalului medical dedicat.

După 2019, anul consacrat pacientului diabetic și familiei sale, 2020 îi pune în prim plan pe lucrătorii din sănătate, prin tema “Asistenții medicali fac diferența”, reliefând rolul fundamental al personalului medical în gestionarea și prevenirea acestei maladii, precum și în îngrijirea acordată pacienților diabetici pe tot parcursul vieții.

A șasea cea mai frecventă afecțiune cronică din lume, diabetul este diagnosticat la aproximativ 1 din 10 români, iar una din două persoane din România, care trăiește cu diabet tip 2, nu e diagnosticată. Aceste statistici confirmă ceea ce știm cu toții – diabetul poate deveni sau este o realitate pentru multe familii din România, care au nevoie de informare și sprijin din partea autorităților, dar și a fiecăruia dintre noi.

Prin programele aprobate de Executiv, asigurăm accesul pacienților care suferă de diabet la tratament gratuit și asistență dedicată, pentru prelungirea și creșterea calității vieții. Guvernul salută și încurajează inițiativele dedicate prevenției primare și secundare, depistării precoce a diabetului și managementului integrat al bolii. Totodată, înțelegem importanța promovării unui stil de viață sănătos și responsabil care, pe lângă o alimentație corectă și o viață activă, pornește de la educația pentru sănătate.

Împreună cu autoritățile locale și societatea civilă, echipa guvernamentală face eforturi constante să protejeze, în această perioadă, toți pacienții din categoriile de risc, diabetici, dar și pe cei cu alte afecțiuni cronice. Dorim să asigurăm fără întrerupere tratamentul și îngrijirea de care toți pacienții au nevoie. Dar rolul esențial în această pandemie l-a avut și îl are personalul medical care necontenit și neobosit își pune viața în slujba celor bolnavi și față de care îmi exprim recunoștința.

Deși ne aflăm într-o etapă mai dificilă a pandemiei, trebuie să rămânem solidari și să mergem mai departe cu toții.  Doar împreună putem trece mai ușor peste greutățile acestor timpuri, cu grijă și atenție unii față de ceilalți și mai aproape de cei mai fragili dintre noi, mulți - adulți sau copii care suferă de diabet.

Doresc multă sănătate pacienților diabetici, celor care îi îngrijesc și puterea să ducă mai departe lupta lor pentru o viață normală!”, a transmis Ludovic Orban.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 419

Ludovic Orban a depus la BEC o solicitare de clarificare privind votul în altă localitate

13 Apr 2024 408

Deputatul Bogdan Bola, ales președinte al Biroului Județean Constanța al Partidului Forța Dreptei

05 Apr 2024 742

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 798

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban „România este guvernată prost”

18 Feb 2024 683

Ludovic Orban respinge orice posibilă colaborare cu PNL

20 Jan 2024 945

Ludovic Orban Forța Dreptei vrea să strângă semnături pentru revizuirea Constituției privind pensiile

16 Oct 2023 1080

LIVE TEXT Ludovic Orban, prezent la Constanța, la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei- „Actuala guvernare a promis spital în Constanța și nu a construit. Nu dă doi lei pe viața constănțenilor“ (FOTO+VIDEO)

30 Sep 2023 1638

Ludovic Orban, prezent la Constanța. Participă la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei

29 Sep 2023 1020

"Școala de Vară a Organizației de Tineret PMP Orban, Drulă și Tomac vor susține sesiuni de lucru la Mamaia

01 Sep 2023 1143

Partidul Forţa Dreptei îşi va anunţa până la finalul anului candidații pentru alegerile locale din 2024

02 Jul 2023 1338

Rareș Bogdan, audiat la DNA!

06 Apr 2023 1303

Fostul premier Ludovic Orban, la DNA

29 Mar 2023 1361

Când are loc primul termen în procesul intentat Guvernului pentru că nu a organizat alegeri locale în peste 50 de localităţi?

08 Jan 2023 1199

Parlamentarii din Forţa Dreptei, alături de cei din USR, depun o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode

09 Dec 2022 2264