Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Internaționale a Cooperației „Felicit societățile cooperatiste, cooperatorii meșteșugari și pe toți cei care lucrează în acest sector“

  • Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale a Cooperației.

„Sărbătorim astăzi un segment de activitate cu o tradiție îndelungată în țara noastră, sectorul cooperației. Marcată de aproape 100 de ani în prima sâmbătă a lunii iulie, la inițiativa Alianței Cooperatiste Internaționale, Ziua Internațională a Cooperației a fost înscrisă din 1995 și în calendarul de acțiuni oficiale al Organizației Națiunilor Unite – în fapt, o recunoaștere a rolului pe care organizațiile cooperatiste îl joacă în dezvoltarea economică, socială și culturală.

În România, cooperația meșteșugărească a devenit o alternativă socio-economică importantă pentru comunitățile din locații considerate neprofitabile de către firmele private, dar, în același timp, reprezintă un bun exemplu de adaptare la cerințele pieței și la nevoile oamenilor.

Pe lângă activitățile desfășurate în producția de bunuri industriale, de larg consum și în zona de servicii pentru populație și pentru agenți economici, sectorul cooperației meșteșugărești desfășoară și o intensă activitate de formare profesională, benefică prin faptul că asigură pregătirea forței de muncă în funcție de cerințele zonei de activitate, precum și continuitate în păstrarea unor meserii tradiționale. Și, nu în ultimul rând, este de apreciat rolul de responsabilitate socială pe care acest sector îl are pe piața muncii, prin faptul că, prin specificul activităților, le oferă și multora dintre persoanele cu dizabilități șansa unui loc de muncă stabil.

Pentru toate aceste beneficii, consider că avem nevoie să punem în valoare mai eficient potențialul sectorului cooperației și să-l ajutăm să depășească dificultățile provocate de restrângerea activității din cauza pandemiei. Acesta este și motivul pentru care la nivelul Guvernului am decis să includem și societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, inclusiv societățile cooperative, în categoria beneficiarilor Programului IMM Invest România.

Încurajez dezvoltarea acestui sector în România ca forță activă a economiei naționale și mă alătur inițiativei ONU de anul acesta de a marca Ziua Internațională a Cooperației sub tema ”Cooperativele pentru acțiune climatică”, în linie cu obiectivul de acțiune împotriva schimbărilor climatice din cadrul Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată în cadrul ONU. Sănătatea planetei, esențială pentru sănătatea și chiar viața noastră, depinde de acțiunile tuturor celor implicați în activități economice.

Felicit societățile cooperatiste, cooperatorii meșteșugari și pe toți cei care lucrează în acest sector pentru contribuția pe care o au, prin munca lor, la dezvoltarea socio-economică a multor comunități din România și îi asigur de sprijin din partea Guvernului pe care îl conduc.

Vă urez succes în continuare!”

Ludovic Orban,


Prim-ministru al României


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 395

Ludovic Orban a depus la BEC o solicitare de clarificare privind votul în altă localitate

13 Apr 2024 384

Deputatul Bogdan Bola, ales președinte al Biroului Județean Constanța al Partidului Forța Dreptei

05 Apr 2024 719

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 772

Alex Building SRL și Anderssen SRL se vor ocupa de înființare rețea de canalizare menajeră în comuna Albești, județul Constanța! (DOCUMENT)

01 Apr 2024 925

Demers, depus la APM Constanța Tomis Estate SRL vrea să modifice PUZ-ul pentru partea de nord și de sud a Lacului Tatlageac (DOCUMENT)

30 Mar 2024 790

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban „România este guvernată prost”

18 Feb 2024 676

Guvernul RomânieiConsultări ale prim-ministrului Marcel Ciolacu cu reprezentanții Federației Sanitas

25 Jan 2024 422

Guvern Consultările premierului Marcel Ciolacu cu reprezentanții Federației Sanitas

25 Jan 2024 613

Guvern Reuniune de lucru pe teme din domeniul sănătății și asistenței sociale

23 Jan 2024 701

Ludovic Orban respinge orice posibilă colaborare cu PNL

20 Jan 2024 937

Întâlnire a miniștrilor de externe ungar și ucrainean pe tema unui summit Zelenski-Orban

11 Jan 2024 570

Viktor Orban ar putea deveni președintele Consiliului European într-o perioadă crucială

08 Jan 2024 607

Premierul Ungariei, Viktor Orban, după întâlnirea cu liderul extremei drepte din Spania „Viva Vox!”

10 Dec 2023 755

Ungaria nu susţine rectificarea bugetului Uniunii Europene şi începerea negocierilor de aderare cu Ucraina

30 Nov 2023 798