Mesajul șefului Statului Major al Forţelor Terestre cu prilejul sărbătoririi Zilei Infanteriei Române

Ziua Infanteriei
  • În acest an, sărbătorim 192 de ani de existență, tradiții și evoluție a Infanteriei Române.

Armata Română sărbătoreşte Ziua Infanteriei Române la 30 aprilie, dată la care, în anul 1830, a luat naştere Infanteria ca armă modernă a Principatelor Române, notează site-ul www.rumaniamilitary.ro.

Șeful Statului Major al Forţelor Terestre a transmis un mesaj  cu prilejul sărbătoririi Zilei Infanteriei Române.

 

În acest an, sărbătorim 192 de ani de existență, tradiții și evoluție a Infanteriei Române. Astfel, la 30 aprilie 1830, s-au pus bazele constituirii și consacrării Infanteriei ca armă de sine stătătoare a Principatelor Române, prin decizia de „formăluire, în Valahia, a șase batalioane pedestrime și șase escadroane călărime a străjii pământești".

Infanteria a fost întotdeauna cea mai numeroasă armă a oștirii române, capabilă să angajeze, să desfășoare și să desăvârșească lupta, îndeplinind misiuni deosebit de grele.

Atașamentul față de țară, dârzenia, disciplina, simțul datoriei și al onoarei militare, puterea, sacrificiul și curajul sunt valori pe care infanteriștii le-au apărat pe câmpurile de luptă și le-au afirmat cu tărie decenii la rând, îndeplinindu-și cu abnegație îndatoririle de ostași ai Forțelor Terestre.

Pe temeiul acestor realizări, solidari cu trecutul, asumându-și prezentul și încrezători în viitor, infanteriștii își aduc contribuția la menținerea păcii și stabilității internaționale, la apărarea valorilor perene ale umanității.

Dragi camarazi,

Am convingerea că, așa cum s-a întâmplat permanent de-a lungul întregii existențe a armei infanterie, eficiența și ingeniozitatea soluțiilor alese de dumneavoastră în rezolvarea misiunilor specifice va continua să vă facă remarcați și apreciați în rândul camarazilor de arme din alte specialități militare și genuri de armă, alături de care, prin efortul cotidian și de multe ori anonimi, slujiți împreună țara, cu onoare și cinste.


Cu prilejul aniversării Zilei Infanteriei Române, vă felicit și vă doresc multă sănătate, bucurii, putere de muncă și tărie morală în îndeplinirea misiunilor încredințate!

LA MULȚI ANI!

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Este Ziua Infanteriei Române. De ce azi. Cine a stabilit

30 Apr 2020 1464

Regimentul 307 Infanterie Marină la ceas aniversar. Astăzi este Ziua Infanteriei Marine Române

29 Nov 2018 2138

Ştiaţi că...? Pe 3 noiembrie, este sărbătorită „Ziua Vânătorilor de Munte“

03 Nov 2018 1430

Astăzi este Ziua Infanteriei Române. Câţi ani se împlinesc de la înfiinţarea acestei structuri din Armata Română

30 Apr 2018 2402

Patru unități militare din structura Forțelor Navale sunt în sărbătoare. Este ziua în care acestea au fost înființate. Cu ce se ocupă fiecare

01 Apr 2018 3451

Armata sărbătorește Ziua Infanteriei Române

30 Apr 2016 2252