Midia Marine Terminal a finalizat cu succes lucrările la terminalul offshore


Midia Marine Terminal (MMT), companie membră a Grupului KMG International, a finalizat cu succes lucrările de revizie a terminalului marin offshore, care asigură aprovizionarea cu materii prime a rafinăriei Petromidia.

Timp de 24 de zile, proiectul în valoare de 4,3 milioane de dolari a presupus lucrări complexe, cea mai importantă componentă fiind cea de schimbare a tuturor furtunurilor plutitoare și submerse. Mai precis, este vorba de două structuri plutitoare de peste 250 de metri fiecare, respectiv două structuri subacvatice de câte 33,5 metri fiecare, transmite un comunicat din partea Rompetrol. 

„Complexitatea lucrărilor efectuate a necesitat implicarea tuturor angajaților Midia Marine Terminal, dar și contractarea celor mai buni specialiști de la nivel național. Împreună, am reușit să terminăm lucrările în graficul de execuție planificat, în ciuda condițiilor meteorologice dificile.

Astfel, proiectul a fost realizat fără probleme, cu respectarea tuturor normelor operaționale, de siguranță și de mediu”, a declarat Ioan Taus, Director General al Midia Marine Terminal.

Mare parte din echipamente pot fi folosite timp de 8 ani, dar cele care sunt supuse unui nivel crescut de stres mecanic vor fi înlocuite peste doi ani. De asemenea, piesele scoase din uz urmează să fie neutralizate, cu sprijinul unor firme specializate, conform reglementărilor în vigoare.

O singură secție de furtun poate avea o lungime de 12 metri, cântărește circa 5 tone, este prevăzută cu o carcasă dublă și poate suporta o presiune nominală de 19 bari. Midia Marine Terminal operează terminalul la o presiune de 8 bari, a mai punctat sursa citată. 

Piesele realizate de compania japoneză Yokohama au fost fabricate special pentru terminalul aflat la 8,6 km în largul Mării Negre, respectând toate specificațiile tehnice indicate de Midia Marine Terminal.

La lucrări au participat peste 20 de scafandri, 9 dintre ei fiind angajați permanent ai Midia Marine Terminal. În total, aceștia au executat 1.129 de ore de scufundare, iar totalul orelor lucrate în timpul proiectului, de tot personalul implicat, a ajuns la aproximativ 19.500 de ore.

Scafandrii au fost asistați de la suprafață de echipe de tehnicieni de scufundare, care au supervizat toate lucrările realizate subacvatic, dar și de un medic specializat în terapie hiperbară, care a monitorizat toți parametrii scafandrilor. De asemenea, asistență suplimentară, în timpul lucrărilor, a fost acordată de cele trei remorchere operate de MMT.

În urma finalizării reviziei terminalului marin, au început și operațiunile de descărcare a țițeiului, primele nave fiind operate în această săptămână, cu un total de aproape 250.000 de tone de țiței livrat pentru rafinăria Petromidia.


Terminalul este de tip Single Point Mooring (sistem singular de legare) și este compus dintr-o parte statică, fixată de fundul mării printr-un sistem de ancore, și o a doua parte, la care se leagă nava, care poate gira liber în jurul părții statice, cu ajutorul unui rulment masiv, în funcție de vânt, curent și valuri, se mai arată în cadrul comunicatului. 

Debitul maxim de operare este de 7.000 m³/h, ceea ce înseamnă că o navă care transportă între 80.000 și 160.000 de tone poate fi descărcată într-un interval de 24-36 de ore.Midia Marine Terminal SRL

Firma este funcțională din anul 2007, conform Registrului Comerțului și are sediul social la Năvodari, Portul Midia Danele 1-4, județul Constanța. Activitatea principală, comform cod CAEN este „Manipulări”. Asociați în firmă sunt KMG International NV, cu o cotă parte de 99,45%, cu sediul în Olanda, Amsterdam și Kazmunaygas Trading AG; firmă cu sediul în Lugano, Elveția, cu o cotă parte de 0,55%. Împuterniciți sunt Claudiu Mihai Contanu – președinte CA, Sorin Neculae – membru CA, Ioan Taus – membru CA, Adrian Tohănean – director economic. Auditor este Ernst & Young Assurance Services SRL, până în anul 2025.
 
Firma are mai multe puncte de lucru:
  • Punct de lucru în Năvodari, Port Midia, Danele 1-4
  • Punct de lucru în Năvodari, Port Midia, Dana 9
  • Punct de lucru – Rafinăria Vega, județul Prahova
 
În anul 2021, firma a raportat un profit de 3.800.600 lei, la 233 de salariați, cu o cifră de afaceri de 71.910.177 lei.
 
Istoric firmă
 
La data de 27 februarie 2007, s-a dispus înființarea firmei Midia Marine Terminal SRL, cu fondator Vector Energy AG și administratori Budac Septimiu Lucian, Pfaffhauser Werner și Dumitrașcu Tudorel. La vremea respectivă, sediul social Midia Marine Terminal era pe DJ 226, km. 23, pavilion administrativ, Năvodari.
 
Conform Monitorului Oficial al României, în anul 2008, asociatul unic al Midia Marine Terminal SRL de la vremea respectivă, mai exact Vector Energy AG, cu sediul în Elveția, prin Ian Forsyth și Werner Pfaffhauser, au decis deschiderea unui nou punct de lucru în Dana 9 a Portului Midia. În același an, prin același monitor, se înființează și punctul de lucru în Danele 1-4 ale portului Midia. Directorul general de la momentul respectiv, Tudorel Dumitrașcu, a depus formalitățile legale.
 
În anul 2009, asociatul unic Vector Energy AG, prin Murat Jumadillayev – director general și Werner Pfaffhauser – director financiar, a revocat din funcția de administrator și președinte CA pe Ian Charles Forsyth. Totodată, sunt revocați din calitatea de administratori și Ștefan Eta și Werner Pfaffhauser. În locu lor au fost numiți astfel: Ioan Taus – administrator și președinte CA, Arman Kairdenov – administrator și Alibek Zhilbayev – administrator.
 
La şedinţa din data de 30 noiembrie 2009 a adunării generale extraordinare a asociaţilor Midia Marine Terminal SRL au participat Vector Energy AG și The Rompetrol Group NV – firmă din Olanda, reprezentată de Sadoukhas Meraliyev. S-a aprobat atunci majorarea capitalului social al societăţii cu 20.000.000 de dolari SUA, echivalentul a 57.382.000 RON la cursul de referinţă al BNR valabil pentru data de 30 noiembrie 2009. Societatea emite un număr de 5.738.200 de părţi sociale noi, indivizibile nominative şi egale, fiecare parte socială având o valoare nominală de 10 lei, numerotate de la 188.881 la 5.927.080 inclusiv, care se atribuie în integralitate către noul asociat cooptat în societate, şi anume The Rompetrol Group N.V.
 
Astfel, în urma cooptării The Romepetrol Group N.V. devine asociat majoritar – cu 96%, iar Vector Energy AG rămâne cu 4%.
 
Ulterior, este revocat din funcția de administrator al societății Alibek Zhilbayev și este numit Murat Kumadillayev, pentru o perioadă de 4 ani.
 
Pe 15 noiembrie 2010, se decide mutarea sediului social în Portul Midia Danele 1-4, Clădire Grup Social, unde este și în prezent. Totodată, în 2010 se decide majorarea, din nou a capitalului social, iar în urma acestuia, The Rompetrol Group N.V. va deține 99,45% din capitalul social, iar Vector Energy AG rămâne cu 0,55%.
 
În octombrie 2011, se decide înlocuirea lui Ioan Taus cu Arman Kairdenov pentru calitatea de președinte al Consiliului de Administrație. Taus rămâne, în schimb, administrator simplu.
 
Ulterior, în anul 2013, se decide revocarea lui Murat Jumadillayev din funcția de administrator, se ia act de demisia lui Arman Kairdenov, iar administrator și președinte CA devine Claudiu Mihai Contanu.
 
În anul 2014, societatea era controlată de Kmg International N.V. (până în luna martie 2014 cu denumirea The Rompetrol Group N.V) și KazMunayGas Trading A.G, firma din Elveția, reprezentată legal de Yerlan Akkenzhenov.
 
De-a lungul anilor, au existat mai multe rotiri în fruntea consiliului de administrație al firmei, dar nu au mai existat modificări importante. Cea mai recentă decizie luată, conform MoF nr. 5141 din data de 12 decembrie 2022, se referă la aprobarea renumirii Ernst&Young Assurance Services SRL în calitate de auditor.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Firme Constanța. O nouă decizie adoptată de Midia Marine Terminal SRL
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baurzhan Nurgaliyev este noul administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Midia Marine Terminal SRL, din Năvodari

07 Feb 2024 982

Firme Constanța O nouă decizie adoptată de Midia Marine Terminal SRL

07 Aug 2023 1369

Accident mortal la Midia Marine Terminal SRL. Cine controlează societatea

15 Jan 2023 4221

Cine este tânărul din Năvodari care și-a pierdut viața într-un accident de muncă la Midia Marine Terminal. „Ce băiat tânăr și frumos a luat Dumnezeu la el“

15 Jan 2023 23223

Accident mortal la Midia Marine Terminal! Un tânăr de doar 20 de ani a murit! Ce spune ITM Constanța

15 Jan 2023 16694

Midia Marine Terminal a participat, ieri, la salvarea echipajului navei Queen Hind (galerie foto+video)

25 Nov 2019 4870

Operațiune de salvare pe mare Pescadorul avariat „Callatis 1“, cu șapte persoane la bord, adus la țărm de marinarii de la Midia Marine Terminal (video)

21 Aug 2019 4149

Midia Marine Terminal are director economic nou

02 Aug 2019 1910

Peste 80 de tineri, la cea de-a XIX-a ediţie a Programului de internship „Pregătit pentru carieră“ 2019, lansat de KMG International (galerie foto)

02 Aug 2019 3236

Firme Constanţa, rezultate financiare Midia Marine Terminal SRL, cifră de afaceri şi număr de angajaţi în creştere (document)

09 Feb 2018 3048

Compania Midia Marine Terminal împlineşte zece ani de activitate „Remarcăm o evoluţie importantă - peste 32 de milioane de tone de ţiţei, transferate prin Terminalul Marin de la Marea Neagră“ (galerie foto+video)

26 Jun 2017 7105

Trei remorchere au spart gheața în acvatoriul Portului Midia

13 Jan 2017 2202

Rezultat-record al KMG International Peste 25 de milioane de tone de ţiţei, descărcate prin terminalul maritim din Marea Neagră

17 Jun 2016 2963

KMG International, investiţie de 3,5 milioane de dolari în terminalul petrolier din Marea Neagră

10 Nov 2015 3203