Mihai Felescu şi Cătălin Trandafir, patronii societăţii United Shipping and Chartering Milionarii constănţeni s-au aliat într-o nouă afacere

În Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, nr. 7105/25.XI.2014, a fost publicată hotărârea asociatului unic al Societăţii United Shipping and Chartering SRL, Mihai Felescu.

Această hotărâre constă în aprobarea modificării formei juridice a United Shipping and Chartering, din societate cu răspundere limitată în societate pe acţiuni, de tip închis, cu acţiuni nominative, emise în formă dematerializată, majorându-se capitalul social al societăţii de la 200 de lei la 90.000 de lei, prin aportul acţionarului Mihai Felescu, în cuantum de 44.800 de lei, şi cooptarea unui nou acţionar în cadrul societăţii, Cătălin Trandafir, din Constanţa, cu un aport de 45.000 de lei.
Astfel, capitalul societăţii va fi divizat în 9.000 de acţiuni cu o valoare nominală de 10 lei fiecare. Prin urmare, societatea va avea o structură diferită. Capitalul social al United Shipping and Chartering SA, integral subscris şi vărsat, este de 90.000 de lei. Acţiunile societăţii sunt împărțite de Mihai Felescu, care deţine un număr de 4.500 de acţiuni cu o valoare nominală de 10 lei şi o valoare totală de 45.000 de lei ce reprezintă o cotă de 50% din capitalul social, şi Cătălin Trandafir, ce deţine, la fel ca şi celălalt acţionar, 4.500 de acţiuni cu o valoare nominală de 10 lei şi o valoare totală de 45.000 de lei ce reprezintă o cotă de 50% din capitalul social.

Acţionarii participă la beneficii şi pierderi, fiecare cu câte o cotă de 50%. Societatea va fi administrată de Mihai Felescu, din Constanţa, mandatul său fiind de doi ani, începând cu data înregistrării menţiunii privind societatea pe acţiuni la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
United Shipping and Chartering are sediul în Portul Constanţa, dana 31, şi se ocupă de activităţi de servicii anexe transporturilor pe apă. La sfârşitul anului trecut, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 0 lei, o pierdere de 2.749 de lei şi 0 angajaţi.
Această societate nu este singura pe care o deţin cei doi. Reamintim că numele Mihai Felescu şi Cătălin Trandafir nu sunt străine nici mediului de afaceri din Constanţa, dar nici oamenilor legii.

Trandafir şi Dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni“

Cătălin Trandafir este cel care controlează, printre altele, United Star Shipping (USS), înfiinţată în anul 1993. Una dintre cele mai controversate afaceri în care a fost implicată USS a avut loc în anul 2003, când a câştigat la licitaţie închirierea danelor 31 - 33 din port, care erau închiriate de către Agroexport, relatează România Liberă. El mai deţine calitatea de administrator şi în SC United Shipping Agency, care, potrivit datelor din Registrul Comerţului, are sechestru pe părţile sociale deţinute de asociaţi. Totodată, el este şi cel care apare ca administratorul noii firme deţinute în parteneriat cu Felescu, Prodveg Solaris SRL.
Numele lui Cătălin Trandafir apare într-un celebru dosar din 2010, supranumit „Prostituate de lux pentru politicieni“, care cercetează o vastă reţea de proxenetism.

Felescu, cercetat de procurorii DNA alături de Radu Mazăre

Numele Mihai Felescu, administratorul societăţii United Shipping and Chartering, apare într-un dosar al DNA alături de primarul Radu Mazăre. Edilul-şef al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, şi afaceristul Mihai Felescu au fost cercetaţi de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanţa. Şi asta după ce Judecătoria Constanţa a admis plângerea reprezentanţilor Fin.Co.Ge.Ro. SpA, care au atacat rezoluţia DNA Constanţa prin intermediul căreia Radu Ştefan Mazăre şi Mihai Felescu au primit neînceperea urmării penale într-un dosar în care au fost acuzaţi de săvârşirea unor presupuse fapte de corupţie. Instanţa a decis însă în cauză neînceperea urmăririi penale faţă de Mihai Felescu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de care era suspectat. Mihai Felescu apare ca asociat şi în United Shipping Agency alături de acelaşi partener, Cătălin Trandafir, dar şi în United Shipping and Chartering şi United Shipping and Operation SRL.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mirela Trandafir rămâne administrator și membru al Consiliului de Administraţie al Agrilend IFN SA

09 Oct 2022 1361

Andreea Felescu și Valentin Țăranu au făcut o firmă nouă, la Constanța. Cu ce se va ocupa

16 Jul 2022 4069

Ce a hotărât Cătălin Trandafir, asociat unic al CMC Agroinvest SRL

10 Jun 2022 2253

Modificări la hotelul ridicat de Harbest Sea SRL, în Faleză Nord, pe teren retrocedat! Legături cu nume sonore

14 Apr 2022 2512

Cunoscutul om de afaceri Cătălin Trandafir și-a revocat administratorul de la o firmă

27 Jul 2021 7729

Omul de afaceri Cătălin Trandafir a devenit asociat unic la Finagraserv SRL

14 Jul 2021 1735

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 07 februarie 2020

10 Feb 2020 2211

Mandat prelungit Constănţenii Cătălin Trandafir şi Mihai Felescu, administratori ai Agrilend IFN SA pentru încă doi ani

28 Feb 2019 3095

Modificări în acţionariatul societăţii Prodveg Solaris SRL. Cine s-a retras din firmă şi cui au revenit părţile sociale

11 May 2018 3465

Au avut sechestru pe părţile sociale Cătălin Trandafir şi Mihai Felescu au dat o afacere din Portul Constanţa unui investitor chinez

22 Dec 2014 12871

Milionari constănţeni, sub lupa legii Cătălin Trandafir şi Mihai Felescu, patronii unor noi afaceri din Portul Constanţa

07 Oct 2014 9558

Teo Trandafir și Cătălin Botezatu, surprinși în ipostaze tandre pe litoral

26 Jul 2014 3585