Mihai Fifor, ministrul Apărării ”Categoric facem angajări. Dar nu poți să iei omul, de pe stradă, să îl faci militar”

Ministrul Apării Naționale a participat, ieri, la două interviuri în care a discutat despre noi angajări în armată, dar și despre înzestrare și sumele alocate ministerului pe care îl conduce.

Astfel, la Radio Europa FM oficialul a spus că va discuta cu premierul, are pregătit un material pentru a se şti exact radiografia armatei române, urmând a se stabili paşii pe care îi vom face.

 

”Categoric vom face angajări, au ieşit foarte mulţi oameni la pensie, au ieşit ofiţeri, mulţi din zona de comandă.
Trebuie să înţelegem că sunt arme unde nu poţi forma de azi pe mâine.

Discutam cu colegii de la Forţele Aeriene că ai nevoie de cinci până la șase ani să pregăteşti un pilot bun, la fel şi pentru un inginer bun care să meargă în zona aceasta.

La fel, la Forţele Navale, poate la Forţele Terestre mai stăm cum mai stăm, dar în zonele acestea speciale nu poţi să aduci omul preluat de pe stradă, să îl faci militar şi să îl aduci acolo.

Propunerea este eşalonarea pe un program bine stabilit pentru încadrarea în Armata română. E o nevoie stringentă de oameni la acest nivel", a precizat Fifor.

 
De asemenea la Antena3, la emisiunea lui Radu Tudor, ”Punctul de întâlnire” ministrul a afirmat că doreşte o Armată a României solidă, ”în care militarii în primul rând să creadă şi după aceea cetăţenii”.

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat că odată cu achiziționarea sistemului de rachete Patriot, România va intra într-un ''club select'', iar acest lucru arată că SUA au mare încredere în partenerul român.


 

''Am vrut să subliniez că România intră într-un club select în momentul de față.


Nu orice stat al Uniunii sau al lumii are sisteme Patriot. (...)

Unii cârcotași au spus că cine are bani cumpără.

Nu, nu este așa. Guvernul american nu livrează oricui iar faptul că se livrează în România arată că SUA are o foarte mare încredere în partenerul român'', a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

 
Ministrul Apărării a mai spus că proiectul de lege pentru achiziționarea primului pachet de rachete Patriot va fi prezentat cel mai probabil miercuri Guvernului, iar apoi Parlamentului.

 

''Suntem în grafic. (...) Mâine, în Guvern, sper să reușim să fim gata să trecem cu proiectul de lege pentru achiziționarea primului sistem Patriot.

Dacă nu, atunci vineri, la ședința extraordinară a Guvernului, vom finaliza acest lucru iar săptămâna viitoare, luni, în procedură parlamentară, acest proiect de lege va intra în dezbatere, sperăm în procedură de urgență (...), să putem avea adoptată această lege foarte, foarte repede.

În momentul în care legea e promulgată și intră în vigoare, atunci vom putea semna scrisoarea, respectiv contractul'', a declarat Mihai Fifor.

 
Potrivit acestuia, contractul de achiziție are o valoare totală de 3,9 miliarde de dolari.
 
''Vom achiziționa primul sistem din bugetul alocat pe acest an. Avem un grafic eșalonat pentru o durată de opt ani, practic, noi discutăm despre Programul de înzestrare 2017-2026 și cumpărăm șapte sisteme. (...) Banii vor fi. Deja în proiectul de buget pe 2018 Ministerul Apărării are alocat 2% din PIB, pentru că ne respectăm angajamentele față de NATO și partenerul strategic'', a subliniat ministrul.

Sursa foto: Facebook.com/mfifor

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Generalul Marin Dragnea, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, a trecut la cele veșnice

13 Feb 2020 2813

Mihai Fifor, fost ministru de Interne, şi Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, sunt chemaţi la DNA Timișoara

13 Dec 2019 1601

Ludovic Orban a decis Bogdan Despescu, fostul șef al Poliției Române, a fost numit secretar de stat

29 Nov 2019 3145

UPDATE. Demisii în cadrul CEx-ului PSD Radu Moldovan și Dragoș Benea au cerut ca întreaga conducere a partidului să demisioneze

26 Nov 2019 2275

A murit Bogdan Niculescu Duvăz. Fost deputat de Constanţa, Tulcea, şi Argeş. Cel mai mult a fost de Constanţa

17 Nov 2019 4790

Documentar ZIUA de Constanta Lista completă a prim-miniştrilor României de după Revoluţia din 1989 (galerie foto)

05 Nov 2019 5198

Viceprim-ministrul Mihai Fifor, întrevedere cu delegația Parlamentului Republicii Moldova

05 Oct 2019 1726

Viorica Dăncilă a convocat CEx al PSD, la Parlament

01 Oct 2019 1832

Felix Stroe - „În nucul care nu are nuci nu dai cu reteveiul!“ Ce le-au transmis liderii PSD seniorilor din partid (galerie foto)

02 Sep 2019 4235

Mamaia. Ce s-a discutat, la PSD, despre pensiile militare

01 Sep 2019 8190

Dăncilă huiduită din nou la Mamaia. Conducerea PSD faţă în faţă cu pensionarii din Constanţa (Galerie foto+Video)

01 Sep 2019 3506

LIVE TEXT Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, prezentă la Constanţa, la Şcoala de vară a femeilor (galerie foto + video)

30 Aug 2019 5166

Programul complet al Şcolii de Vară a Femeilor Social-Democrate Mamaia. Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor şi-au anunţat prezenţa

29 Aug 2019 2034

Premierul Viorica Dăncilă a transmis președintelui propunerile de noi miniştri pentru Educaţie, Justiţie şi Interne

26 Aug 2019 1626

Mihai Fifor revoluţionează MAI. Se va regândi managementul fiecărui post de conducere. Ce spune despre şefia inspectoratelor de poliţie

24 Aug 2019 2022