Mihai Lupu anunța în ianuarie demersurile pentru renovarea Teatrului de Vară Mamaia Cum arată în martie Teatrul de Vară Mamaia (FOTO+VIDEO)

În luna februarie a acestui an, președintele CJC Mihai Lupu declara că au început demersurile pentru renovarea Teatrului de Vară Mamaia.

Interesul meu și al echipei mele pentru dezvoltarea culturală a județului Constanța este unul categoric. Sunt bucuros să vă anunț că am început demersurile pentru renovarea Teatrului de Vară Mamaia., a scris acesta într-o postare pe pagina de socializare. 

Într-o primă etapă, Consiliul Județean Constanța a obținut studiul geologic și studiul topografic, expertiza tehnică privind structura de rezistență a clădirii, precum și avizele necesare de la ISU, DSP și Mediu., declara atunci Lupu. 


După cum se poate vedea în imaginile din secțiunea Galerie foto a materialului nu s-au făcut prea multe în direcția renovării Teatrului. 

Teatrul de Vară din stațiunea Mamaia a fost inaugurat în anul 1963 iar astăzi se află în paragină.
 
Situat în zona Perla, teatrul de vară din Mamaia a avut o reputație bună de-a lungul anilor. A găzduit, veri la rând, festivaluri după festivaluri, seri la rând, spectacole de revistă și concerte, și a adunat mii de turiști.
 
Pe scena sa s-au născut multe stele ale muzicii românești, fie ea ușoară sau populară. Festivalurile de la Mamaia au lansat tineri artiști și hituri care și acum mai sunt fredonate.Anunțul făcut de președintele CJC  atunci 

Interesul meu și al echipei mele pentru dezvoltarea culturală a județului Constanța este unul categoric. Sunt bucuros să vă anunț că am început demersurile pentru renovarea Teatrului de Vară Mamaia.


Într-o primă etapă, Consiliul Județean Constanța a obținut studiul geologic și studiul topografic, expertiza tehnică privind structura de rezistență a clădirii, precum și avizele necesare de la ISU, DSP și Mediu.

În prezent se lucrează la studiul SF/DALI, urmând a fi finalizat, cel mai probabil, la începutul primăverii. Vor fi refăcute interioarele, scena, podul scenei, precum și zona de culise, iar noua structură va avea un acoperiș retractabil, care va permite Teatrului să găzduiască evenimente pe tot parcursul anului.

Știu că și dumneavoastră, ca și mine așteptați ca Teatrul de Vară să își recapete strălucirea și să fie casa evenimentelor importante ale Constanței și României. Am încredere că vom reuși să repunem Teatrul pe harta obiectivelor de cultură importante ale României și să redăm artiștilor scena pe care o merită.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța, contract cu Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Ce servicii a achiziționat (DOCUMENT)

29 May 2023 547

Ce suprize a pregătit Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski pentru iubitorii de cultură

06 Mar 2023 881

Primăvara începe cu un recital la Teatrul „Oleg Danovski” Constanța. Ce alte evenimente poate vedea publicul în luna martie

01 Mar 2023 1054

Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu „Până în toamnă va fi gata Teatrul de Vară Mamaia. Vom organiza Festivalul de la Mamaia“ (VIDEO)

30 Jan 2023 1236

Mihai Lupu- "Am început demersurile pentru renovarea Teatrului de Vară Mamaia" (VIDEO)

17 Jan 2023 1146

A fost emis certificatul de urbanism pentru modernizarea și dotarea Teatrului de Vară Soveja

18 Dec 2022 1136

Consiliul Județean Constanța reia licitațiile pentru reabilitarea Teatrului de Vară din stațiunea Mamaia

07 Dec 2022 1194

Debutul Stagiunii 2022-2023 la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Evenimente în luna septembrie

12 Sep 2022 1157

Cât plătește Primăria pentru Festivalul Internațional de Film de la Constanța (DOCUMENTE)

15 Aug 2022 1522

Certificat de urbanism pentru ruina „Teatrului de Vară” din Mamaia

29 Jul 2022 1395

Constanța Culturală Start SEAS! A început Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – Constanța

08 Jul 2022 1230

LIVE VIDEO + TEXT S-a redeschis Teatrul de Vară „Jean Constantin" de la Techirghiol (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Jun 2022 2642

Cel mai nou Teatru de Vară din județul Constanța se deschide la Techirghiol. Omagiu adus actorului Jean Constantin

23 Jun 2022 1726

Victor Rebengiuc se retrage din teatru. „Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință”

08 Jun 2022 871

Constanța Pompierii au fost solicitați să intervină în zona Țara Piticilor. Care este motivul (galerie foto+video)

09 Dec 2021 2124