Mihai Lupu, dupa vizita Ralucăi Turcan și a lui Marcel Boloș „La Constanța reforma administrativă e o prioritate“

  •  Reprezentanții Guvernului au venit la Constanța pentru semnarea unui contract.
  • Mihai Lupu, președintelele Consiliului Județean Constanța a făcut recent o postare pe pagina sa de socializare unde a vorbit despre faptul că municipiul Constanța are nevoie de dezvoltare.
Mihai Lupu, președintelele Consiliului Județean Constanța a făcut recent o postare pe pagina sa de socializare unde a vorbit despre faptul că municipiul Constanța are nevoie de dezvoltare.

Acesta a mai menționat în cadrul postării că vizita de astăzi a Vice-Premierului Raluca Turcan și a Ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș reprezintă un semnal clar că la Constanța reforma administrativă e o prioritate.
 

Constanța are nevoie de dezvoltare. Este nevoie să reformăm toate capitolele care țin de administrație astfel încât viața oamenilor să se schime în bine. Pentru acest lucru, avem la dispoziție fondurile europene care să susțină proiectele de dezvoltare atât de necesare tuturor constănțenilor.

Vizita de astăzi a Vice-Premierului Raluca Turcan și a Ministrului Fondurilor Europene domnul Marcel Boloș reprezintă un semnal clar că la Constanța reforma administrativă e o prioritate.

Sumele atrase din fonduri europene nerambursabile de Guvernul PNL în 2020 au fost la cel mai ridicat nivel de la aderarea României în Uniunea Europeană.

Datorită acestor eforturi, azi sunt bucuros să anunț că sistemul de sănătate din Constanța va primi 23, 7 milioane de euro pentru achiziția de echipamente medicale. Spitalul județean va primi 9 milioane de euro, fiind una dintre cele mai mari investiții din ultima perioada.

Este o gură de oxigen pentru acest sistem medical, ignorat timp de ani de zile de fost administrației și pus la grea încercare de această pandemie.
Pe lângă modernizarea sistemului de sănătate care are ca element central modernizarea spitalului regional, alte două obiective discutate azi au fost:

- Modernizarea rețelei de apă canal – constănțenii au nevoie de apă curată pentru o viață sănătoasă


- Extinderea rețelei de gaze – în 2020 utilitățile nu mai trebuie să fie un lux. Mandatul meu își propune să aducă utilitățile în pas cu nevoile oamenilor.

Pe parcursul acestui mandat, voi fi mereu în dialog cu autoritățile centrale și cu cei mai buni specialiști din toate ministerele, pentru că este necesar să accesăm soluții rapide, eficiente astfel încât rezultate să nu întârzie să apară.


Obiectivul acestui mandat este să creștem rata de absorbție pentru fondurile europene și să reconstruim pe bani europeni întregul județ, a precizat Mihai Lupu.

Amintim că, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș sunt prezenți astăzi la Constanța! Reprezentanții Guvernului au venit la Constanța pentru semnarea unui contract.

Turcan a spus că au fost luate în calcul și alte proiecte pe fonduri europene, inclusiv de modernizarea spitalului și a rețelei de apă.

Oficial de la Consiliul Județean Constanța

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai LUPU a primit astăzi, 11 noiembrie 2020, vizita oficială a doamnei Raluca TURCAN, Vicepremierul României și a domnului Marcel BOLOȘ, Ministrul Fondurilor Europene.

Întâlnirea de lucru a avut ca teme principale identificarea soluțiilor privind modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” și dotarea acestuia cu echipamente, precum și  înființarea unui spital de pediatrie în municipiul Constanța.

În acest sens au fost identificate două posibilități de modernizare a unității medicale prin Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR).

Astfel, unitatea medicală poate beneficia de fondurile necesare construirii de corpuri adiacente structurii deja existente. În același timp, prin acest program există soluții de finanțare și pentru reamenajarea și modernizarea clădirii spitalului. Totodată, Planul Național de Relansare și Reziliență permite accesarea de fonduri pentru dotarea cu echipamente a unității sanitare.

„În ultimii 20 de ani, Spitalul Clinic Județean de Urgență nu a primit investiții majore care să îi permită oferirea unor servicii medicale de înaltă calitate. Cu sprijinul Guvernului României am identificat soluțiile prin care să aducem această unitate medicală la standarde europene. Modernizarea unităților sanitare din județul Constanța reprezintă o prioritate atât pentru mine cât și pentru echipa mea. 

În cel mai scurt timp voi iniția proiectele de hotărâre necesare demarării procedurilor în vederea depunerii și obținerii finanțărilor prin Planul Național de Relansare și Reziliență, în vederea modernizării unității medicale” - a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, domnul Mihai Lupu.                      

Tot în ședința de astăzi a fost punctată și soluția privitoare la înființarea unui spital de pediatrie în Municipiul Constanța. În acest sens, există posibilitatea preluării de către Consiliul Județean Constanța a unei structuri medicale deja existente și modernizarea acesteia prin Porgramul Operațional de Sănătate.

Tot astăzi, președintele Consiliului Județean Constanța, însoțit de cei doi oaspeți au efectuat o vizită de lucru și la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei”. În cadrul vizitei a fost semnat Proiectul “Screening - Cancer Colorectal”. Proiectul are ca obiectiv creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament. Astfel, peste 50.000 de persoane cu vârste cuprinse intre 50 – 74 de ani, din județul Constanța, vor beneficia gratuit de screening pentru identificarea cancerului colorectal.


„Am convingerea că acesta este începutul unei colaborări pe termen lung cu Guvernul României, prin care vom reabilita toate instituțiile medicale și bineînțeles, construcția de noi edificii care să contribuie la sănătatea noastră, a tuturor, va fi prioritatea mandatului meu” - a mai declarat președintele Consiliului Județean Constanța, domnul Mihai Lupu.


Sursa foto: Facebook/ Mihai Lupu

Citește și: Raluca Turcan și Marcel Boloș, declarații de presă la Spitalul Județean Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CJC Protocol de colaborare pentru protejarea siturilor arheologice din județul Constanța

05 Mar 2021 508

Președintele CJ are un nou consilier onorific. Cine este Ermil Chelariu?

01 Mar 2021 1474

Ședință de lucru cu reprezentanții UAT-urilor din județul Constanța. Care a fost subiectul principal al discuțiilor

25 Feb 2021 581

Constanța Proiect pentru sprijinirea nevăzătorilor în mijloacele de transport în comun

24 Feb 2021 515

Mihai Lupu „CJ Constanța este deschis oricărei companii, care dorește să obțină finanțări pentru implementarea proiectelor care vizează dezvoltarea județului“

23 Feb 2021 550

Consiliul Judeţean Constanţa a fost convocat în ședință ordinară

11 Feb 2021 979

Corpul de control al președintelui CJ verifică externalizarea serviciilor medicale şi situația financiară a Spitalul Județean Constanța (documente)

06 Feb 2021 2939

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 02 februarie 2021

04 Feb 2021 811

#Dobrogea Digitală – Acces universal la informație Grija și respectul față de cultura dobrogeană

27 Jan 2021 1437

Prima întâlnire oficială a conducerii CJ Constanța cu reprezentanții ONG-urilor! Despre ce s-a discutat

25 Jan 2021 600

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, mesaj de Ziua Unirii (video)

24 Jan 2021 650

Noi dispoziții semnate de Mihai Lupu. Cine este cel mai nou consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța?

23 Jan 2021 853

Noul reprezentant al CJC în Consiliul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

20 Jan 2021 722

Președintele CJC, întâlnire cu reprezentanții ONG-urilor de pe raza județului

15 Jan 2021 520

„Testamentul“ regretatei Doina Păuleanu Procesul pentru Colecția Dinu și Sevasta Vintilă. Primul termen fără directorul Muzeului de Artă Constanța

15 Jan 2021 1890