Mii de amenzi aplicate de polițiști în timpul unei acțiuni de control împreună cu inspectorii RAR.

Actiune de control RAR. Foto: Poliția RomânăÎn perioada 8 – 10 decembrie a.c., Direcția Rutieră, împreună cu Regia Autonomă -  Registrul Auto Român, a organizat o acțiune comună, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul deficiențelor tehnice ale autovehiculelor.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în cadrul acțiunii, au fost organizate controale în trafic, cu echipaje mixte de control, formate din polițiști și inspectori ai Registrului Auto Român.

„Acțiunile au vizat reducerea riscului rutier, prin sancționarea nerespectării normelor rutiere și a deficiențelor tehnice, constatate în cazul autovehiculelor destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, al celor cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri și al celor destinate transportului de persoane în regim de taxi, precum și transportului alternativ.

Obiectivele prioritare ale acțiunii au fost reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul deficiențelor tehnice, verificarea respectării legislației rutiere, verificarea legalității modului în care a fost efectuat transportul în regim de taxi/transportul alternativ și eliminarea activităților ilicite.

Au fost controlate 9.389 de autovehicule, iar, pentru deficiențele constatate, au fost aplicate 5.432 de sancțiuni contravenționale, reținute 396 de permise de conducere și 1.082 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul activităților, a fost dispusă măsura imobilizării vehiculului în 20 de cazuri și au fost constatate 117 infracțiuni, dintre care 96 la regimul rutier și 21 de altă natură“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Române.


Exemple:

1. La data de 10 decembrie a.c., în jurul orei 10.00, în municipiul Huși, județul Vaslui, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene a oprit, pentru control, un autovehicul condus de către o femeie, în vârstă de 36 de ani.

În urma verificării stării tehnice de către reprezentanții R.A.R. Vaslui, s-a constatat faptul că vehiculul are înmatricularea suspendată ca urmare a expirării I.T.P.-ului, prezintă deficiențe la sistemul de lumini și are montate folii neomologate pe geamurile laterale față.

În cauză, a fost luată măsura reținerii certificatului de înmatriculare și sancționarea contravențională, cu amendă de 2.610 lei.          


2. La data de 10 decembrie a.c., ora 20.20, a fost identificat un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe strada Victoriei din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, care ar fi avut un comportament agresiv în trafic.

Astfel, a fost efectuată inspecția autoturismului de către lucrătorii R.A.R. Gorj, care au stabilit că autovehiculul avea montate anvelope de alte dimensiuni și caracteristici, iar sistemul de evacuare a noxelor prezenta modificări.

În cauză, a fost dispusă suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru 30 de zile, reținerea certificatului de înmatriculare, precum și sancționarea contravențională.

3. La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 9.20, în localitatea Galbeni, județul Bacău, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naţionale şi Europene a oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, posesor al unui permis de conducere categoria B, eliberat de autorităţile italiene.

Astfel, conducătorul auto a prezentat certificatul de înmatriculare al autoturismului, iar, în urma verificării în baza de date, s-a stabilit că acesta avea I.T.P.-ul expirat din data de 7 aprilie 2022, deşi pe certificat apărea menţiunea că autovehiculul are inspecția tehnică periodică până la data de 6 aprilie 2023.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

4. La data de 8 decembrie a.c., un tânăr, de 23 de ani, din București, ar fi circulat cu o autoutilitară având o masă maximă care nu depășește 3,5 tone, în zona Șoseaua Colentina.

În urma controlului efectuat de polițiștii rutieri, s-a constatat că acesta efectuează transport contra cost de marfă, fără să dețină pentru aceasta copie conformă eliberată de Autoritatea Rutieră Română.

De asemenea, urmare a controlului efectuat de specialiști din cadrul R.A.R. București, s-a constatat că vehiculul prezintă deficiențe majore la sistemul de frânare, iar elementele componente ale caroseriei sunt corodate excesiv.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, cu amendă de 9.000 de lei, fiind dispusă reținerea certificatului de înmatriculare, până la remedierea deficiențelor constatate, precum și suspendarea exercitării dreptului de utilizare a vehiculului pentru 6 luni.  

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție de unde vă cumpărați parfum de firmă! Ce au găsit comisarii OPC în mall-uri din București (GALERIE FOTO)

17 Mar 2023 22108

Nereguli grave depistate de comisarii OPC la evenimentul „Traditii româneṣti legate de sărbătoarea Mucenicilor”, din Parcul Tineretului, din Capitală (GALERIE FOTO)

09 Mar 2023 598

Protecția Consumatorului Constanța, în control la o firmă din Băneasa. Produse expirate și mizerie

03 Mar 2023 959

Controale ale polițiștilor la societățile ce colectează fier vechi și la firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare

25 Feb 2023 642

Razii de amploare în judeţul Constanţa! Au fost aplicate mai multe amenzi

08 Jan 2023 1129

ITM Constanța Acțiune privind riscurile legate de expunerea la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de muncă. Obiectivele acțiunii

04 Nov 2022 644

Amplă acțiune de control în zona de litoral a Mării Negre și pe fluviul Dunărea. Ce nereguli au fost constatate în județul Constanța (GALERIE FOTO)

22 Oct 2022 946

Rafturi ruginite și produse expirate, găsite de ANPC la mai mulți operatori. Ample acțiuni de control! (GALERIE FOTO)

12 Sep 2022 774

Acțiuni ale Poliției, în județul Constanța. Valoarea amenzilor aplicate

05 Sep 2022 662

Razii de amploare a polițiștilor IPJ Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi

03 Sep 2022 828

Constanța Mai mulți operatori economici de pe litoral, sancționați de polițiști. Ce nereguli au fost constatate

01 Sep 2022 787

Polițiștii, în acțiune în județul Constanța. Amenzi de aproximativ 5.000 de lei

25 Aug 2022 735

LIVE TEXT Amplă acțiune de control în Terminalul de Containere a Portului Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Aug 2022 1906

Maşini oprite în trafic de poliţişti şi reprezentanţi ai RAR Constanţa. Au fost aplicate mai multe amenzi

20 Aug 2022 881

Mai multe mașini oprite de Poliție, pentru control, la Mangalia

19 Aug 2022 811