Mii de amenzi aplicate de polițiști în timpul unei acțiuni de control împreună cu inspectorii RAR.

Actiune de control RAR. Foto: Poliția RomânăÎn perioada 8 – 10 decembrie a.c., Direcția Rutieră, împreună cu Regia Autonomă -  Registrul Auto Român, a organizat o acțiune comună, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul deficiențelor tehnice ale autovehiculelor.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în cadrul acțiunii, au fost organizate controale în trafic, cu echipaje mixte de control, formate din polițiști și inspectori ai Registrului Auto Român.

„Acțiunile au vizat reducerea riscului rutier, prin sancționarea nerespectării normelor rutiere și a deficiențelor tehnice, constatate în cazul autovehiculelor destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, al celor cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri și al celor destinate transportului de persoane în regim de taxi, precum și transportului alternativ.

Obiectivele prioritare ale acțiunii au fost reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul deficiențelor tehnice, verificarea respectării legislației rutiere, verificarea legalității modului în care a fost efectuat transportul în regim de taxi/transportul alternativ și eliminarea activităților ilicite.

Au fost controlate 9.389 de autovehicule, iar, pentru deficiențele constatate, au fost aplicate 5.432 de sancțiuni contravenționale, reținute 396 de permise de conducere și 1.082 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul activităților, a fost dispusă măsura imobilizării vehiculului în 20 de cazuri și au fost constatate 117 infracțiuni, dintre care 96 la regimul rutier și 21 de altă natură“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Române.


Exemple:

1. La data de 10 decembrie a.c., în jurul orei 10.00, în municipiul Huși, județul Vaslui, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene a oprit, pentru control, un autovehicul condus de către o femeie, în vârstă de 36 de ani.

În urma verificării stării tehnice de către reprezentanții R.A.R. Vaslui, s-a constatat faptul că vehiculul are înmatricularea suspendată ca urmare a expirării I.T.P.-ului, prezintă deficiențe la sistemul de lumini și are montate folii neomologate pe geamurile laterale față.

În cauză, a fost luată măsura reținerii certificatului de înmatriculare și sancționarea contravențională, cu amendă de 2.610 lei.          


2. La data de 10 decembrie a.c., ora 20.20, a fost identificat un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe strada Victoriei din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, care ar fi avut un comportament agresiv în trafic.

Astfel, a fost efectuată inspecția autoturismului de către lucrătorii R.A.R. Gorj, care au stabilit că autovehiculul avea montate anvelope de alte dimensiuni și caracteristici, iar sistemul de evacuare a noxelor prezenta modificări.

În cauză, a fost dispusă suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru 30 de zile, reținerea certificatului de înmatriculare, precum și sancționarea contravențională.

3. La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 9.20, în localitatea Galbeni, județul Bacău, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naţionale şi Europene a oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, posesor al unui permis de conducere categoria B, eliberat de autorităţile italiene.

Astfel, conducătorul auto a prezentat certificatul de înmatriculare al autoturismului, iar, în urma verificării în baza de date, s-a stabilit că acesta avea I.T.P.-ul expirat din data de 7 aprilie 2022, deşi pe certificat apărea menţiunea că autovehiculul are inspecția tehnică periodică până la data de 6 aprilie 2023.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

4. La data de 8 decembrie a.c., un tânăr, de 23 de ani, din București, ar fi circulat cu o autoutilitară având o masă maximă care nu depășește 3,5 tone, în zona Șoseaua Colentina.

În urma controlului efectuat de polițiștii rutieri, s-a constatat că acesta efectuează transport contra cost de marfă, fără să dețină pentru aceasta copie conformă eliberată de Autoritatea Rutieră Română.

De asemenea, urmare a controlului efectuat de specialiști din cadrul R.A.R. București, s-a constatat că vehiculul prezintă deficiențe majore la sistemul de frânare, iar elementele componente ale caroseriei sunt corodate excesiv.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, cu amendă de 9.000 de lei, fiind dispusă reținerea certificatului de înmatriculare, până la remedierea deficiențelor constatate, precum și suspendarea exercitării dreptului de utilizare a vehiculului pentru 6 luni.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni de control cu radare, în județul Constanța. S-au aplicat amenzi și s-au suspendat permise de conducere

26 Mar 2024 521

Acțiune de control în mai multe stații ale OMV Petrom! Ce nereguli au găsit comisarii ANPC (GALERIE FOTO)

12 Mar 2024 768

Acțiune de control a polițiștilor în municipiul Constanța! Mai mulți șoferi au rămas fără permis de conducere (GALERIE FOTO)

13 Feb 2024 602

Corpul de control al prim-ministrului, control la ANR! Iată ce nereguli au fost găsite. Mai multe vizează nava ALEZZI

03 Jan 2024 1746

Control la Târgul organizat în exteriorul Pavilionului expozițional Constanța. Ce nereguli au constatat comisarii OPC (GALERIE FOTO)

18 Dec 2023 1159

ANPC Nereguli grave la un restaurant din Capitală! (FOTO+VIDEO)

15 Dec 2023 973

Acțiune de control în apropierea școlilor din patru comune din județul Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi

09 Dec 2023 871

Știri Constanța Acțiune de control a ITM Constanța. Obiectivele urmărite

05 Dec 2023 786

IGPR Acțiune a polițiștilor pentru verificarea transportului de persoane în zona aeroporturilor

12 Nov 2023 814

Acțiune de control în trafic, în Medgidia. Amenzi aplicate și abateri constatate (FOTO)

05 Nov 2023 1033

Prefectura Constanța Comisii de control în județul Constanța. Ce s-a constatat

31 Oct 2023 955

Știri Constanța Control la agenții economici din Constanța. Amenzi pentru nereguli în jocurile de noroc

29 Oct 2023 971

Constanța 12 cetățeni străini, cu drept de ședere expirat, depistați în timpul unui control. Ce măsuri au luat polițiștii de la Imigrări

24 Oct 2023 691

Controale în județul Constanța la societățile ce comercializează carburanți! Au fost aplicate mai multe amenzi

18 Oct 2023 768

Acțiune de control de amploare în Centrul Vechi din București! Mai mulți operatori economici sancționați (GALERIE FOTO)

17 Oct 2023 682