Mii de angajați MAI, pregătiți să intervină în județele afectate de fenomenele meteorologice nefavorabile.

Peste 10.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști și jandarmi, cu aproximativ 6.500 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină și astăzi, în sprijinul cetățenilor, precum și în sprijinul autorităților administrației publice locale din cele 18 județe afectate de fenomenele meteorologice nefavorabile.
 
Potrivit unui comunicat al MAI, efective ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în cursul nopții trecute pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase (viscol, ninsori abundente și vânt puternic), care au afectat 40 de localități din 18 județe.
 
Astfel, în județele Alba, Arad, Bihor, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Mureș, Sălaj, Sibiu, Timiș și Tulcea pompierii, împreună cu celelalte structuri și autorități implicate în gestionarea situațiilor generate de vremea rea, au intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule  înzăpezite, precum și pentru degajarea a 48 copaci, 6 stâlpi de electricitate și mai multe cabluri electrice, care au avariat 11 autoturisme, 3 case, 13 imobile, 1 anexă gospodărească. 
 

„În ceea ce privește traficul rutier, 1 tronson de autostradă (A1 Sibiu-Deva, tronsonul Boița-Cunța), 3 drumuri naționale și 5 drumuri județene sunt blocate din cauza zăpezii.
De asemenea, traficul este restricționat pe 3 drumuri naționale.
 
Traficul maritim și fluvial a fost suspendat în toate porturile, inclusiv în Bara Sulina din cauza vântului puternic, iar traficul aerian a fost parțial afectat (fiind înregistrate întârzieri la 3 curse).
 
În acest moment, se intervine în județele Alba, Bihor, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Galați, Gorj și Sibiu pentru deblocarea mai multor autoturisme blocate în zăpadă, pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil, cât și pentru îndepărtarea zăpezii de
pe carosabil“ - au mai precizta reprezentanții MAI.

 
Noaptea trecută, 2 avalanșe  s-au produs în munții Făgăraș, una dintre ele afectând o cabană, unde au fost surprinse aproximativ 50 de persoane și 30 de autoturisme. Conform ultimelor informații, turiștii nu prezintă probleme medicale.

„Pentru gestionarea acestei situații în condiții optime au fost mobilizate, pentru intervenția în sistem integrat, forțe ale MAI, pompieri, jandarmi, echipe ale Salvamont, dar și personal și utilaje aparținând administrației drumurilor naționale.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 


Reamintim că, în contextul avertizărilor emise de către Administrația Națională de Meteorologie, care vizau mai multe zone din țara, au fost activate, începând din seara zilei de ieri, Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, prin operaționalizarea grupelor operative ale structurilor pentru situații de urgență în județele AB, AG, BV, CS, CV, DB, GJ, HD, PH, SB şi VL. Totodată, peste 11.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor afectați de vremea rea“ - au mai precizat reprezentanții MAI.

 
  
În ultimele 24 de ore, angajații Ministerului Afacerilor Interne Totodată au fost implicați și în activități curente, respectiv menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență.

 

„Astfel, efectivele MAI au intervenit în cazul a 3.900 de evenimente, 2.464 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.436 circumscrise situațiilor de urgență.
 
Au fost prinși în flagrant 193 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 207 fapte penale, și au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.
 
Totodată, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 97 de persoane.
 
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 753 de posibile infracțiuni, peste 30% dintre acestea fiind din oficiu.
 
De asemenea, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 700 de permise de conducere (dintre care 94 pentru consum de alcool și 9 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 312 certificate de înmatriculare.
 
Polițiștii și jandarmii au constatat 9.796 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,6 milioane de lei. De asemenea, pompierii au desfășurat 19 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 63.500 de lei.
 
Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.133) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 74 pentru stingerea de incendii și 11 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 12 persoane.
 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 5 misiuni aero-medicale, fiind salvate 5 persoane aflate în situații de urgență“ - au mai precizat reprezentanții MAI.
 

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
 
De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 113.016 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 7 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
 
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 36,9%.
 
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 21.199 de mijloace de transport și 74.833 de persoane, dintre care 7.956 de cetățeni ucraineni.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 189

Asociatul Fortaletza Management SRL, din Constanța, a schimbat obiectul de activitate al societăţii Intermonte SRL

28 Mar 2024 164

Praful saharian în Constanța. Imagini surprinse în această dimineață (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 569

Calendarul ortodox pomenește un mare și important sfânt la data de 28 martie 2024

28 Mar 2024 369

O școală și două grădinițe din Constanța, fără energie electrică joi. Ce zone mai sunt afectate

27 Mar 2024 655

Mai multe zone din municipiul și județul Constanța, fără energie electrică în perioada următoare. Vezi dacă ești afectat

27 Mar 2024 684

Costin Răsăuțeanu deschide listele PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța

27 Mar 2024 785

#DobrogeaDigitală Măcin în anul 1879 - „Tutunul se cultivă mai în toate satele acestui district“

27 Mar 2024 497

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 269

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 459

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța a bătut palma cu firma impresarului Radu Groza!

27 Mar 2024 535

„Voi candida și voi și câștiga Primăria Năvodari!“ Tribunalul Constanța a respins cererea lui Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, privind reabilitarea (MINUTĂ)

27 Mar 2024 794

Anunțul ANM cu privire la transportul de praf saharian în zona României (FOTO)

27 Mar 2024 486

ISU GiurgiuEXERCIȚIU

27 Mar 2024 326

Stație de autobuz din cartierul constănțean Poarta 6, vandalizată de un minor. Ce măsuri vor lua polițiștii locali (VIDEO)

27 Mar 2024 434