Militar prins în trafic la Constanța fără permis. I-a mințit pe polițiști că are alarmă la unitate. Ce s-a întâmplat de fapt

Trimis în judecată de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, un militar născut în județul Prahova, cu domiciliul în Constanța, a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere stabilit de doi ani. Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Militar București și a rămas definitivă.  
 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul a fost obligat să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă și să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. 
 
Conform rechizitoriului, aproape de jumătatea anului 2016, militarul a fost depistat conducând un auto marca Opel, pe raza municipiului Constanța. La un moment dat, cel în cauză a fost tras pe dreapta de către polițiștii Serviciului Rutier Constanța.  
 
După oprirea în trafic a autoturismului, polițiștii au observat că inculpatul prezenta o stare de agitație excesivă, arătând că se grăbește la unitatea militară întrucât are alarmă. 
 
Acesta a declarat verbal că se numește (...), născut la data de (...)1986. Întrucât în urma verificărilor efectuate în baza de date a poliției nu a fost identificată nici o persoană cu datele indicate, la cerința organelor de poliție, conducătorul auto a arătat că se numește (...), născut la data de (...)1980. La verificarea în baza de date și compararea fotografiei, cele declarate nu corespundeau cu persoana în cauză, motiv pentru care conducătorul autoturismului în cauză a fost condus la sediul Serviciului Rutier Constanța pentru stabilirea identității, coform rolii.
 
Ulterior, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoana în cauză se numește (...), născut la data de (...)1988. Potrivit declarației, cel în cauză a precizat că a decis să conducă pe drumurile publice deși nu poseda permis de conducere, cu intenția de a ajunge la Spitalul Clinic Județean Constanța, întrucât concubina sa era însărcinată și se simțea rău.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, însă față de săvârșirea infracțiunii de fals privind identitatea s-a dispus clasare cauzei. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul paramedic acuzat că ar fi atins și masat sânii unei femei, într-o ambulanţă SMURD, nemulțumit de pedeapsă!

12 Apr 2024 519

Mai multe femei din Constanța, păcălite de un fals militar american! Condamnare definitivă

10 Apr 2024 826

VIDEO Accident mortal la Kogălniceanu! Militar condamnat, la Constanța, cu executare, iar un civil cu suspendare

20 Mar 2024 2567

Justiție Constanța Ofițer MApN în rezervă, condamnat definitiv pentru viol!

22 Nov 2023 1283

Armă furată dintr-o unitate militară din Mamaia! Judecata s-a terminat! Când se va da decizia finală

15 Nov 2023 2284

Colonel Florişteanu Petru Marcel, condamnat pentru tentativă la agresiune sexuală

13 Nov 2023 1263

Constanța. Dosarul care a cutremurat sistemul militar din România, amânat în instanță

15 Oct 2023 1303

Ce se întâmplă cu dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia. Anunțul judecătorilor din apel

27 Aug 2023 866

Primele condamnări în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia, contestate!

10 Aug 2023 1315

VIDEO. Incident unic în Armata României! Primele condamnări în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia!

16 Jul 2023 3953

Sentință definitivă în cazul unui fost jandarm din Constanța, acuzat de corupere sexuală a minorilor!

01 Jul 2023 1594

Caz șocant la Pecineaga! Cazul ofițerului MApN în rezervă, condamnat pentru viol, amânat pentru luna iunie

08 Apr 2023 1803

Pieton accidentat mortal de un autobuz al Armatei Române, la Constanța. Sentință definitivă

27 Mar 2023 2754

Fost jandarm condamnat pentru încălcarea consemnului! Și-ar fi lăsat obiectivul nesupravegheat

21 Mar 2023 14541

Fost jandarm constănțean, condamnat pentru corupere sexuală a minorilor

18 Mar 2023 1842