Militari americani și britanici, în vizită la Școala Gimnazială nr.30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța

  • Vizită comună a militarilor americani și britanici la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța

O delegație a detașamentului american Army Support Area - Black Sea, condusă de lt. col. Jeremy McHugh, împreună cu militari aparținând detașamentului 121 Expeditionary Air Wing al Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, dislocate la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, au participat astăzi la o activitate organizată de Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța.

Întâlnirea a fost una interactivă și deosebit de incitantă pentru copii, curiozitatea acestora fiind demonstrată prin numeroasele întrebări adresate oaspeților.

Astfel, elevii au primit informații privind viața în cadrul forțelor armate americane și britanice, diferențele culturale dintre România și țările reprezentate de militari, precum și asemănările dintre tradițiile și culturile celor trei țări. Copiii s-au arătat interesați de aspecte diverse din viața de militar a oaspeților: care sunt provocările întâmpinate de militari de-a lungul carierei lor, care sunt sacrificiile pe care le-au făcut pentru a îmbrățișa cariera militară, cum s-au simțit la prima misiune etc. De asemenea, au discutat despre importanța existenței unor modele pozitive de urmat, acestea fiind necesare generațiilor tinere pentru a putea progresa și pentru a se dezvolta armonios, pentru a învăța să urmărească un scop cu tenacitate și să depună permanent eforturi pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite.

Elevii au asistat la o demonstrație practică a rolului pieselor care formează echipamentul membrilor forțelor aeriene britanice și au fost recompensați pentru abilitățile sportive probate în fața invitaților. Totodată, copiii au fost curioși să probeze echipamentul militar și să evalueze greutatea acestuia.

Pentru că în timpul discuțiilor s-a evidențiat importanța miscării și practicării unui sport, elevii și oaspeții lor s-au deplasat în curtea școlii, unde au jucat un meci demonstrativ de fotbal, la sfârșitul căruia toți participanții au primit medalii, deoarece, potrivit concluziilor exprimate de către copii, adevărații câștigători sunt cei care cred în fairplay și în beneficiile mișcării, în nevoia de îmbunătățire a tonusului și a condiției fizice.



Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția și elevii din Constanța discută despre traficul de persoane și violența în școli

19 Apr 2024 319

Caz halucinant la un liceu din București. Trei elevi au încins un grătar în timpul orelor de curs

19 Apr 2024 427

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 280

Peste 100 de elevi, ambasadori SAVE, la o conferință antidrog desfășurată la Constanța (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 547

Vești bune pentru elevi și studenți! Se acordă un ajutor financiar pentru achiziționarea unui calculator sau laptop

18 Apr 2024 574

Cumpăna Elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, evoluții apreciate la ONSȘ, la tetratlon și pentatlon (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 483

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 461

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 462

Elevi ai Liceului Teoretic "Ovidius", la activitățile organizate de către elevii școlii Stadtteilschule Oldenfelde din Hamburg (FOTO)

15 Apr 2024 408

Elevii în prim-plan! Polițiștii din Constanța discută cu ei despre siguranță și responsabilitate

13 Apr 2024 458

Peste 200 de elevi din județul Constanța, la etapa județeană a Olimpiadei de Religie

12 Apr 2024 634

Muzeul Național de Marină Română din Constanța, închis vizitatorilor în data de 17 aprilie

12 Apr 2024 464

Palatul Copiilor Constanța „Evadare“ în lumea subacvatică, facilitată de scafandri. „Am trăit cu toții o experiență inedită“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Apr 2024 728

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști în școli în ultimele 24 de ore

10 Apr 2024 252

Activitate cu zâmbete la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța

10 Apr 2024 392