Militarii Forțelor Aeriene ale Republicii Moldova se antrenează în Poligonul Capu Midia din județul Constanța (FOTO)


În Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "General de brigadă Ion Bungescu" a avut loc stagiul de pregătire a unui detașament din Forțele Aeriene ale Republicii Moldova pentru cunoașterea și exploatarea sistemului antiaerian S-60.
 
Scopul activității a fost perfecționarea militarilor pentru executarea tragerilor reale cu sistemul de artilerie antiaeriană S-60. 
 
Tunurile de calibrul 57 mm au fost puse la dispoziție de Școala de Instruire Interarme a Forțelor Aeriene Române.
 
Iată comunicatul oficial al Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană:
 

„În Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "General de brigadă Ion Bungescu" a avut loc stagiul de pregătire a unui detașament din Forțele Aeriene ale Republicii Moldova pentru cunoașterea și exploatarea sistemului antiaerian S-60 ( tun de calibrul 57 mm). Activitatea a avut ca scop perfecționarea militarilor pentru executarea tragerilor reale cu sistemul de artilerie antiaeriană S-60. 
 
Tunurile de calibrul 57 mm au fost puse la dispoziție, pentru trageri, de Școala de Instruire Interarme a Forțelor Aeriene Române. Instructorii militarilor din Republica Moldova spun că s-au descurcat excepțional și că au reușit să consume toată muniția alocată. ”Vremea, în mare parte, nu a prea ținut cu noi; am avut condiții neprielnice, am tras și pe ploaie, și pe vânt și pe ceață, lucru care i-a ajutat pe ei să înțeleagă că indiferent de vreme tehnica funcționează, se pot baza pe ea, atât timp cât și pregătirea lor este suficientă și știu ce să facă în orice situație”, a declarat locotenentul Marius Ștefănescu, instructor în cadrul Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Aeriene Române.
 
 Căpitanul Vasile Axente, ofițer în cadrul detașamentului, a fost servant 2 pe unul dintre tunuri și a participat pentru a doua oară la trageri, în Poligonul Capu Midia. “Pentru noi, această misiune a fost deosebită, mai ales că este la final de an de instrucție și toate cunoștințele pe care le acumulăm de-a lungul anului le punem în practică în poligon cu tragerile antiaeriene și terestre. Ne vom întoarce în Republica Moldova unde le vom povesti colegilor noștri experiența pe care am acumulat-o la Capu Midia”, a afirmat ofițerul.
 
Aplicația la care au participat militarii a avut loc în baza unui Protocol încheiat între Ministerul Apărării Naționale din România și Ministerul Apărării al Republicii Moldova, privind colaborarea dintre forțele aeriene.
 
 “Armata Republicii Modova ține foarte mult la acest proiect și, în ciuda restricțiilor impuse din cauza pandemiei, militarii au venit în România și au ținut să se instruiască, bineînțeles cu respectarea tuturor condițiilor pe care noi le-am stabilit”, a conchis colonelul Viorel-Eugen Bitan, comandantul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”.
 
Aceasta a fost ultima serie de tragere din acest an din Poligonul capu Midia, urmând ca activitatea practică să fie reluată în luna februarie 2022.“


Sursă foto: Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "General de brigadă Ion Bungescu"

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Tulcea O mașină a intrat într-un stâlp. Un bărbat și trei femei au fost răniți. O femeie a fost preluată de elicopterul SMURD Constanța (GALERIE FOTO)

02 Oct 2022 711

Militar de 22 de ani, găsit mort la o unitate militară. Unde s-a produs tragedia

02 Oct 2022 834

Șase militari români, certificați ca experți în arma infanterie de către Forțele Terestre ale SUA (GALERIE FOTO)

02 Oct 2022 359

Eroii nu mor niciodată! Acum 12 ani, sublocotenenţii (pm) Cristian-Petru Filip şi Marius Florin Sfecheş au căzut la datorie în Afganistan (GALERIE FOTO)

01 Oct 2022 405

Prima ședință de tragere pentru elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale (GALERIE FOTO)

30 Sep 2022 418

ISU Prahova Comunicat de presă - 29.09.2022

29 Sep 2022 255

ISU Harghita Buletin informativ - 29.09.2022

29 Sep 2022 251

IGSU Peste 1.300 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au fost cele mai multe intervenții

29 Sep 2022 430

Aproximativ 800 de militari români și americani, la exercițiul „Mărăşeşti 22.2” din Poligonul Babadag

27 Sep 2022 517

Incendii și cazuri cu intervenție SMURD la Tulcea. Unde au intervenit pompierii și de ce

26 Sep 2022 462

Weekend solicitant pentru salvatorii din întreaga țară. Unde au intervenit

26 Sep 2022 447

Incendiu de amploare în județul Arad. Un cort în care erau depozitate ATV-uri, mistuit de flăcări

25 Sep 2022 454

Imaginează-ți cum ar fi să devii marinar militar! Explorează oportunitățile la Biblioteca Naţională a României

24 Sep 2022 497

Constanța Conferința internațională cu tema Dinamica și Complexitatea Securității Maritime a României

23 Sep 2022 411

Intervenție de urgență a scafandrilor în zona Eforie Nord, pentru neutralizarea unui proiectil de artilerie istoric! (GALERIE FOTO)

22 Sep 2022 646