Militarul de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” Babadag, care s-a înecat în Dunăre, condus pe ultimul drum

  • Zeci de mesaje de condoleanțe au fost trimise de cei care l-au cunoscut și care nu pot crede cum de tânărul de 21 de ani, plin de viață a murit. 
  • Prietenii militarului Cristian Radu Pleniceanu acuză autoritățile că nu au intervenit la timp pentru a-l ajuta.



Tânărul militar de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” Babadag, Județul Tulcea, decedat weekend-ul trecut după ce a intrat în fluviul Dunărea la scăldat, va fi condus astăzi pe ultimul drum. 

  „Corpul neînsuflețit al lui Cristian Radu este depus la sala Nr. 2 la Casa Funerară Palsina situată pe strada Traian , Nr. 172 ( colț cu Independenței) (n.r. Orșova) . Înmormântarea va avea loc pe data de 22.07.2021 la ora 11.00“ - au precizat prietenii militarului pe pagina acestuia de Facebook. 


Zeci de mesaje de condoleanțe au fost trimise de cei care l-au cunoscut și care nu pot crede cum de tânărul de 21 de ani, plin de viață a murit. 

.Reamintim că, potrivit reprezentanților Forțelor Navale Române, militarul a fost dat dispărut sâmbătă în localitatea Gura Văii, județul Mehedinți. 

„Soldatul P. R.-C., încadrat la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea”, fiind în timpul său liber, în localitatea Drobeta Turnu Severin, a dispărut sâmbătă, 17 iulie, în Fluviul Dunărea, în zona Gura Văii, județul Mehedinți, în timp ce se scălda. În jurul orei 19.45, a fost anunțată dispariția bărbatului, prin apel la serviciul de urgență 112. Căutările au continuat până duminică, 18 iulie, în jurul orei 11.30, când trupul neînsuflețit al militarului a fost scos din apele Dunării“ - au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.


Conform procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie de cercetare, numită de comandantul unității militare de infanterie marină, a început cercetările împrejurărilor în care s-a produs tragedia.

„Soldatul P. R.-C. avea 21 de ani, a absolvit cursul de formare soldați gradați profesioniști în luna ianuarie 2021 și a fost încadrat la Regimentul 307 Infanterie Marină la data de 1 iulie 2021. Acesta era necăsătorit. Conducerea Forțelor Navale își exprimă profundul regret pentru pierderea vieții unui militar din subordine și transmite condoleanțe familiei îndoliate“ - au mai precizat reprezentanții Forțelor Navale Române


Zeci de mesaje au fost postate de prietenii tânărului, prieteni care nu pot crede cum acesta s-a stins din viață la doar 21 de ani. 

Am fost ieri la tine, noi colegii tai de liceu, însă nu ai mai vrut sa vorbești cu noi, sa ne încânți cu glumele tale bune și cu voia ta bună, ieri ai fost tăcut, mai tăcut ca în prima zi de liceu. Ne lipsești ! Drum lin spre Dumnezeu, suflet frumos, ne vom revedea.  Am aflat cu tristete fara margini de pierderea fiinte dragi. De azi inainte nu-l vom mai cauta la telefon sau acasa. De azi inainte il vom cauta doar in inimile noastre, singurul loc de unde nu va mai pleca niciodata. S-a stins o viata de om, ai pierdut o fiinta draga, iar pierderea este imposibil de realizat. Odihnească-se in pace!
O să îmi fie atât de dor de tine și de amintirile cu noi "Brothers for eternity, not just for life! " [⚫]
Ai fost un adevarat camarad, prieten si frate! Iti doresc un drum lin spre rai si Dumnezeu sa te ierte. Sunt sigur ca imi vei pazi spatele si de acolo, cum ai facut o si de aici! Mandru ca te am cunoscut! [😔]

Erai un baiat plin de viață si o persoana minunată. Nu i-ai gresit nimanui cu nimic niciodată, si chiar dacă nu am tovărășit forte mult, o sa ramai în sufletul meu veșnic. “Fotograful grupului nostru” asa cum te stiam toti din Black Street, ai venit de atatea ori sa ne faci poze fara a ne cere bani doar prin simplul fapt ca iti era drag de toate adunările pe care le faceam. Acum cine o sa ne mai faca poze Cristi?…Odihnește te in pace prietene si dacă Dumnezeu așa a vrut langa el un suflet minunat, nu plange ca noi suntem supărați acum, bucura-te ca ai ajuns lângă el si are grijă de tine. Te iubesc.

Imi amintesc cand ma intrebai si imi cereai sfaturi de cum sa ajungi si tu in armata, erai asa entuziasmat si sigur pe tine, erai motivat si ti-am zis ca vei reusi oricum pentru ca esti un om puternic si ambitios si am fost asa mandru cand mi-ai spus ca ai reusit, nu-mi vine sa cred ca s-a intamplat asa ceva acum, chiar recent am si vorbit si te-am intrebat cum ti se pare... chiar nu-mi vine sa cred [😔] drum lin, camarade! Nu te vom uita niciodata


Dumnezeu sa te ierte prieten drag, ai fost un adevărat camarad, ai sărit mereu cand am avut nevoie și ai fost un coleg minunat, ne-ai șocat pe toți, dar Dumnezeu are nevoie de îngeri lângă el și tu ești unu din ei, sincere condoleanțe familiei, vei rămâne veșnic în inimile noastre. 


Prietenii militarului Cristian Radu Pleniceanu acuză autoritățile că nu au intervenit la timp pentru a-l ajuta. Aceștia susțin că autoritățile au întârziat intervenția pentru că ar fi avut nevoie de o aprobare pentru a trece prin curtea unei societății. 

„Rușine autorităților !!!! [😡]
Când este vorba de viața unui om treci și prin foc pentru al salva faci tot ce-ți stă în putință!!


Pentru o aprobare tâmpită și un lacăt a murit un băiat nevinovat din cauza voastră !“

Sursa foto: Facebook/Cristian Radu

Citește și: 

Zeci de mesaje de condoleanțe pentru militarul de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” Babadag, înecat în Dunăre 

Tragedie la scăldat! Un militar de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” Babadag s-a înecat în Dunăre 


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 415

Reprezentanții Centrului militar zonal Constanța continuă activitățile de promovare în școlile din Constanța (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 401

Performanță la karate kyokushin ale Colegiului Național Militar Alexandru Ioan Cuza Constanța

25 Mar 2024 451

Cumpărări directe Constanța Sistemul de climatizare din pavilionul B al Unității Militare 02003, reabilitat de Extreme Engineering SRL, cu un singur angajat (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 419

Decizie definitivă a instanței în procesul dintre Black Sea Euro Investments și Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța

23 Mar 2024 452

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 824

Promovarea ofertei educaționale la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (FOTO)

23 Mar 2024 479

S-a prelungit perioada de înscriere pentru colegiile militare naționale. Câte locuri sunt la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța

23 Mar 2024 545

Începe judecata militarilor de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” suspectați de furt de motorină. Decizia nu este definitivă

21 Mar 2024 582

Comemorări Constanța 12 ani de la decesul fostului comandant al navei „Independenţa“, Constantin Preda

21 Mar 2024 1613

Centrul Militar Zonal Constanța anunță încheierea campaniei de promovare a colegiilor naționale militare

20 Mar 2024 537

UPDATE Termoficare Constanța Anumiți consumatori, afectați de o avarie, vor putea beneficia din această seară de agent termic

20 Mar 2024 590

O unitate militară din Tulcea primește energie electrică și gaze naturale de la două firme din București. Suma cheltuită ajunge la aproape 430.000 de lei (DOCUMENTE)

20 Mar 2024 575

CSM a decis! Iată cine va conduce Serviciul pentru militari din DNA

20 Mar 2024 708

Consiliul Județean Constanța repară și zugrăvește Centrul Militar Zonal cu 130.000 de euro (DOCUMENT)

20 Mar 2024 378