Minibliotecă stradală inaugurată în fața Campusului Universității Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

 Biblioteca Județeană “Ioan N.Roman” Constanța inaugurează astăzi prima minibibliotecă stradală din cadrul proiectului “Raftul verde”.

Minibiblioteca stradală conține cărți provenite din donații și este amplasată în fața intrării în campusul universitar al Universității Ovidius.

Potrivit unui comunicat al Bibliotecăă IN Roman Constanța, proiectul “Raftul verde” este finanțat de Consiliul Județean Constanța și presupune donații de carte de la comunitate, pentru comunitate, precum și dezvoltarea unei rețele de minibiblioteci stradale destinate publicului iubitor de carte. El este realizat împreună cu o echipă de voluntari ai Bibliotecii Județene “Ioan N. Roman”
Imagine de la eveniment, foto: ZIUA de Constanța
Minibiblioteca este inaugurată de managerul Bibliotecii Județene Constanța, prof.univ.dr. habil. Angelo Mitchievici, alături de rectorul Universității Ovidius Constanța, conf.univ.dr. Dan Marcel Iliescu.

Până la finalul lunii octombrie vor fi deschise încă nouă astfel de minibiblioteci, care vor fi amplasate în zone de interes ale municipiului Constanța. Prin Proiectul “Raftul Verde” se dorește încurajarea donațiilor de carte și proiectarea unei comunități a viitorului bazată pe generozitate, respect față de cultură, promovarea valorilor culturale și instalarea în mijlocul comunității a unei platforme solide de educație permanentă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Continuă inaugurarea minibibliotecilor stradale în Constanța. Surprize pentru iubitorii de lectură

14 Oct 2022 1330

Alte trei minibiblioteci stradale se inaugurează în Constanța! (GALERIE FOTO)

04 Oct 2022 1462

UOC, în colaborare cu Biblioteca Județeană Constanța inaugurează vineri prima minibibliotecă stradală din cadrul proiectului „Raftul verde”

13 Jul 2022 1441