Ministerul Aparării Naționale Seminar româno-canadian „Participarea femeilor în misiuni externe”


Seminarul cu tema „Participarea femeilor în misiuni externe” a avut loc astăzi, 25 noiembrie, la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov.

Scopul seminarului româno-canadian l-a reprezentat instruirea tinerei generații în vederea înlăturării stereotipurilor de gen și creșterea numărului femeilor în misiunile externe.

Mai multe detalii sunt prezentate în comunicatul oficial MApN:

„Seminarul româno-canadian „Participarea femeilor în misiuni externe” a avut loc joi, 25 noiembrie, la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, cu sprijinul Biroului managementul problematicii de gen din Ministerul Apărării Naționale.

Activitatea a reprezentat o reiterare a importanței pe care Canada o acordă tematicii „Femeile, pacea și securitatea”, aspecte reliefate la începutul acestui an de către Ambasadorul Canadei în România, Annick Goulet, în cadrul întrevederii pe care a avut-o la sediul Ministerului Apărării Naționale cu secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru.

Scopul seminarului româno-canadian l-a reprezentat instruirea tinerei generații în vederea înlăturării stereotipurilor de gen și creșterea numărului femeilor în misiunile externe.

În cadrul seminarului au fost împărtășite lecții învățate, bune practici și au fost susținute prelegeri de către militari femei cu experiență în misiuni externe din cadrul Forțelor Aeriene Regale Canadiene, Forțelor Aeriene Române, precum și din cadrul Biroului managementul problematicii de gen din MApN.

„Capacitatea de a implementa perspectiva de gen la toate nivelurile în operațiunile militare crește direct proporțional cu numărul femeilor care participă la operațiunile internaționale.


Cu cât mai multe femei participă la misiuni internaționale, cu atât mai mare va fi cerința de a avea militari femei în sistemele naționale de apărare, reprezentând astfel un bazin de recrutare cuprinzător. Prin urmare, eforturile de recrutare, menținere, educare și formare la nivel național sunt fundamentale. Pentru a răspunde cerințelor internaționale, forțele armate vor trebui să se asigure că structurile, funcțiile și cultura organizatorică specifică mediului militar facilitează un mediu prosper de lucru pentru bărbați și femei deopotrivă.

Deși perspectiva de gen nu este soluția la toate provocările operațiilor militare, ea reprezintă o opțiune viabilă ce poate conduce spre o mai bună înțelegere a situației și spre atingerea obiectivelor asumate prin angajamentele internaționale, în direcția utilizării eficiente a efectivelor militare.” – a declarat comandorul Marius Șerbeszki, comandantul (rectorul) Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov în cuvântul de deschidere al activității.“ 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Posturi vacante la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”

01 Dec 2021 668

Maraton de vaccinare la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa

30 Nov 2021 551

Aeronava care a repatriat românii din Africa de Sud a aterizat la București. Printre pasageri se află și delegația sportivă a CSM Baia Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Nov 2021 709

Videoconferință a conducerii MApN cu echipele de comandă ale detașamentelor aflate în misiuni externe (GALERIE FOTO)

30 Nov 2021 520

Premierul Nicolae Ciucă va participa la Parada Militară de Ziua Naţională a României în Piaţa Arcului de Triumf din București

30 Nov 2021 565

Rudele îndoliate cer 12 milioane de euro de la MApN! Dosarul celor nouă militari care au murit în judeţul Sibiu se va rejudeca

29 Nov 2021 8714

Maraton de vaccinare organizat la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa, cu prilejul Zilei Naționale a României

27 Nov 2021 644

Noul ministru al MApN, învestit în funcție. Ce a declarat Nicolae Ciucă la predarea mandatului de ministru (VIDEO)

26 Nov 2021 479

Ceremonie de învestire în funcție a ministrului apărării naţionale, Vasile Dîncu

25 Nov 2021 464

Ministerul Apărării Naționale - Ziua Internațională de Luptă Împotriva Violenței asupra Femeilor

25 Nov 2021 314

Întrevedere a secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale cu comandantul Forţelor Navale ale Republicii Albania. Ce subiecte au fost abordate

24 Nov 2021 342

Ziua Națională a României Parada Militară la București. În ce condiții se vor desfășura ceremoniile de celebrare

22 Nov 2021 533

MApN a încheiat recepția lucrărilor la Monumentul Eroilor „Crucea Caraiman”

18 Nov 2021 561

Comisarul european pentru piața internă, în vizită la MApN. Ce subiecte au fost discutate

18 Nov 2021 438

Post vacant de cercetător științific la o unitate militară din Constanța

15 Nov 2021 699