Ministerul Apărării Naționale START pregătire „Invictus Games Haga #22”

  • Ca proiect de reprezentare naţională, „Invictus România” își propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.
Echipa Invictus România a dat startul vineri, 23 aprilie, pregătirii în vederea reprezentării Armatei României la „Invictus Games”, competiție sportivă ce urmează a se desfășura în perioada 16-22 aprilie 2022, la Haga.

Momentul a fost marcat la Pitești, de lotul de ciclism al echipei Invictus România care s-a deplasat pe biciclete, de la Poarta Eroilor din Pitești, până la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, din Curtea de Argeș, unde au păstrat un moment de reculegere în memoria camarazilor căzuți la datorie.

La eveniment a fost prezent și directorul Statului Major al Apărării, general-maior Corneliu Postu, care a transmis militarilor răniți mult succes în pregătire.

 „Invictus este despre camaraderie, drapel și patrie. Mă bucur să constat că de la an la an Mișcării Invictus România, militarilor noștri răniți, li se alătură tot mai mult societatea civilă. Statul Major al Apărării va sprijini în continuare recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți, dar și participarea acestora la competițiile interne și internaționale dedicate lor”, a spus directorul SMAp.


Cu același prilej, Invictus România, în colaborare cu jurnalistul Adrian Măniuțiu (EM360) au lansat campania „ROMÂNIAeINVICTUS”. Pornind de la destinele celor 177 de militari răniți în operațiuni militare, voluntarii Invictus și-au propus, prin organizarea mai multor evenimente sportive, să strângă 177.000 de euro, pentru tratamente și dispozitive medicale specifice, echipamente sportive și tehnice, dar și pentru nutriția și recuperarea veteranilor sportivi, atât de importante pentru participarea Echipei Invictus România la Jocurile Invictus din 2022, de la Haga.

Militarii răniți români au participat până acum la două ediții ale „Invictus Games”, Toronto 2017 și Sydney 2018.

Implicarea acestora în activități sportive interne și internaționale a oferit oportunitatea realizării conexiunilor sociale și redării încrederii în forțele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică și psihică, afectate deopotrivă de traumele suferite în urma incidentelor.

În cadrul proiectului, sunt încurajaţi să participe toți militarii răniți, dar şi familiile acestora, care le vor putea fi alături, atât pe timpul pregătirii şi antrenamentelor, cât şi la competiții.

Ca proiect de reprezentare naţională, „Invictus România” își propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 186

MApNConsiliul Afaceri Externe, la Luxemburg

23 Apr 2024 215

MApN Se fac înscrieri pentru cursurile de ofițeri în Armata Română! Vezi câte locuri sunt disponibile în Constanța

22 Apr 2024 436

România MApN se pregătește de a doua campanile de recrutare a soldaților. Vezi ce criterii trebuie îndeplinite

22 Apr 2024 407

MApNElemente din analiza procesului de angajare în armată a soldaților profesioniști

22 Apr 2024 237

Dosarul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul din Constanța, declinat la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Apr 2024 791

MApN Primele aeronave F-16, cumpărate din Norvegia, au aterizat la Câmpia Turzii

19 Apr 2024 508

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 534

MApN23 aprilie - 165 de ani de existență a Forţelor Terestre Române

19 Apr 2024 299

MApNExercițiu de instruire cu termen scurt de notificare, în județul Tulcea

19 Apr 2024 303

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 441

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 810

MApNÎntâlnirea conducerii MApN cu președinții comisiilor de apărare ale Parlamentului României

17 Apr 2024 323

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 264

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu omologul din Regatul Țărilor de Jos

16 Apr 2024 251