Ministerul cercetării, inovării şi digitalizării va prelua Muzeul Naţional Tehnic "Prof. ing. Dimitrie Leonida"

Muyeul Național Tehnic. Foto: FacebookSebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, a anunţat astăzi că ministerul va prelua Muzeul Naţional Tehnic "Prof. ing. Dimitrie Leonida", pentru a îl moderniza şi a îl transforma într-un reper al Bucureştiului şi al României.

"Demersul se încadrează în obiectivul de mandat pe care mi l-am asumat de la bun început: să-i reîndrăgostim pe români şi mai ales pe tineri de ştiinţă. Ne dorim un obiectiv de referinţă, de nivel european, după visul şi planurile marelui inginer român Dimitrie Leonida. Am încredere că putem strânge legăturile între mediul românesc de cercetare şi acest templu al tradiţiei româneşti în ştiinţă şi tehnologie. Am discutat încă de ieri cu colegul meu Virgil Popescu, Ministrul Energiei, despre acest proiect şi îi mulţumesc domnului ministru pentru toată deschiderea manifestată, din primul moment, faţă de preluarea acestui important obiectiv de către Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării - România", a declarat ministrul Sebastian Burduja.


Potrivit unui comunicat al Ministerului cercetării, inovării şi digitalizării, ministrul a deschis un dialog cu instituţiile implicate pentru a clarifica toate chestiunile privitoare la patrimoniul muzeului, situaţia financiară şi perspectivele de dezvoltare. Urmează paşii legali şi administrativi pentru finalizarea acestui demers, care vor fi comunicaţi public.

Muzeul Naţional Tehnic "Prof. ing. Dimitrie Leonida", situat în Parcul Carol I, Bucureşti, a fost fondat în 1909 de către Dimitrie Leonida. În prezent, muzeul din Parcul Carol este administrat de Electrica Serv, filială a Societăţii Energetice Electrica.

"În ultimele zile, s-a scris despre situaţia dificilă a acestui loc care ar trebui să fie un templu al ştiinţei şi tehnologiei româneşti, după modelele marilor muzee de profil din Vest. Este important de spus că nu s-a pus nicio clipă în discuţie închiderea muzeului, dincolo de unele voci din spaţiul public care au încercat să capitalizeze politic această temă. Cu toţii ne dorim creşterea profilului primului şi celui mai important muzeu tehnic din România. Şi vom reuşi acest lucru", a mai punctat ministrul cercetării, inovării şi digitalizării.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contract pentru reabilitarea clădirii Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța. Ce societate se va ocupa

18 Apr 2022 1872

A fost semnat contractul proiectării și executării proiectului de reabilitare a Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța

12 Aug 2020 1778