Ministerul Dezvoltării Sistemul medical, modernizat cu 130 de milioane de lei



La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul României a aprobat, în ședința de joi, 28 aprilie, finanțarea construcției Ambulatoriului de specialitate și spitalizare de zi al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani, precum și finanțarea lucrărilor de intervenție la Spitalul Militar din cadrul Pavilionului «C» din Cazarma 734 București, anunță ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, lucrările de restaurare la Pavilionul «C» din Cazarma 734 București vor viza crearea unor spații pentru laboratoare de scop didactic pentru diferite specializări: anestezie și terapie intensivă, tehnici chirurgicale de bază și avansate, chirurgie minim invazivă, microchirurgie și chirurgie robotică, angiografie, endoscopie digestivă, cât și bronhoscopie și ultrasonografie.

Clădirea monument istoric va fi restaurată și se vor amenaja și o bibliotecă, o sală de documentare și două săli amfiteatru.

Ministerul Dezvoltării asigură 20% din finanțarea necesară, în valoare de 66 de milioane de lei, restul finanțării este asigurată de spital.

Ministerul finanțează, cu 64 milioane de lei, și construcția noului Ambulatoriu al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani. Actualul ambulatoriu își derulează activitatea în două corpuri de clădire ale spitalului, care, pe lângă faptul că sunt vechi, nu sunt suficient de mari, astfel încât să se respecte toate circuitele și spațiile funcționale, mai arată sursa citată. 

Noul ambulatoriu va contribui la asigurarea prestării serviciilor medicale în condiții moderne, care să contribuie atât la dezvoltarea sistemului medical local și la îmbunătățirea condițiilor de tratament pentru pacienți.

Noua clădire va fi dotată cu sistem de alarmă și stingere a incendiilor și va avea cabinete medicale pentru cele 25 de specialități ale Ambulatoriului, săli de tratamente, dar și saloane pentru spitalizare de zi. Ambulatoriul va fi dotat cu vestiare pentru personalul medical, spații tehnice și săli pentru explorări funcționale.

În perioada următoare, se vor demara procedurile de achiziție publică în vederea contractării lucrărilor de execuție, a mai precizat ministrul Dezvoltării.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1697

MDLPA Localități din 24 de județe primesc finanțare pentru noi investiții în modernizarea infrastructurii

27 Feb 2024 544

Județul Constanța Locuitorii din comuna Cuza Vodă vor beneficia de gaze naturale. Proiectul de finanțare, semnat de ministrul Dezvoltării

19 Feb 2024 739

Ministrul Adrian-Ioan Veștea “Personalul de specialitate în sănătate este o nevoie constantă“

11 Jan 2024 746

Ministerul Deazvoltării Contract de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale destinate persoanelor vârstnice afectate de afecțiuni psihice

12 Dec 2023 631

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea „Este important să asigurăm continuitatea proiectelor aflate în derulare”

08 Dec 2023 678

Ministrul Adrian-Ioan Veștea ”Fondurile europene contribuie la implementarea politicilor sectoriale guvernamentale la nivelul regiunilor”

05 Dec 2023 771

Adrian-Ioan Veștea- ”Franța este primul partener al României în ceea ce privește cooperarea la nivel descentralizat”

05 Dec 2023 672

Adrian-Ioan Veștea- ”Prin toate programele pe care le coordonăm, avem în vedere creșterea calității vieții locuitorilor”

04 Dec 2023 824

MDLPA Localități din 20 de județe primesc finanțare pentru 34 de investiții în infrastructura rutieră și tehnico-edilitară

27 Nov 2023 615

Ministrul Adrian-Ioan Veștea „Ministerul Dezvoltării asigură condiții moderne pentru derularea actului de justiție”

24 Nov 2023 758

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea „Proiectele finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Dezvoltării continuă să prindă viață în toate județele țării”

13 Nov 2023 756

MDLPA Localități din 30 de județe primesc finanțare pentru 54 de investiții în infrastructura rutieră și tehnico-edilitară

08 Nov 2023 754

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea „Eforturile noastre trebuie concentrate spre îndeplinirea angajamentelor pe care ni le-am asumat în fața cetățenilor”

30 Oct 2023 718

Adrian Veștea „Investițiile Ministerului Dezvoltării sunt esențiale pentru promovarea dezvoltării regionale și pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor”

16 Oct 2023 809