Ministerul Educației „Atacul de la o școală din Belgrad, în urma căruia au murit mai mulți elevi și un paznic, ne-a șocat pe toți“

Ministerul Educației: foto: facebookMinisterul Educației a transmis un mesaj după atacul armat ce a avut loc ieri într-o școală din Belgrad, Serbia. 

„Atacul de la o școală din Belgrad, în urma căruia au murit mai mulți elevi și un paznic, ne-a șocat pe toți. Durerea familiilor este de neimaginat, iar cuvintele pentru exprimarea regretelor sunt de prisos.

Această tragedie ne face să fim și mai responsabili în privința dezvoltării emoționale a copiilor noștri. Este datoria tuturor (autorități, cadre didactice, părinți) să cooperăm și să sprijinim elevii pe tot parcursul dezvoltării lor.

În paralel, este importantă atenția acordată prevenției cazurilor de violență în școli. La Ministerul Educației facem pași concreți în acest sens, prin introducerea în pachetul de Legi ale Educației a unor măsuri pentru a întări securitatea în unitățile de învățământ.

Considerăm că doar împreună putem reuși să le oferim elevilor un mediu în care să se simtă în siguranță“ - au mai precizat reprezentanții Ministerului Educației.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Adolescenţi arestați în Serbia pentru deţinere de arme de foc şi ameninţări cu moartea

06 May 2023 1399

Premierul Nicolae Ciucă „Este tragic ce s-a întâmplat în Serbia. În şcolile din ţara noastră se vor lua măsuri pentru a preveni astfel de incidente“ 9VIDEO0

05 May 2023 1107

Un nou atac armat a avut loc în Serbia! Opt persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 13 au fost rănite

05 May 2023 1293

Atac armat într-o școală din Belgrad! Cel puțin opt elevi, uciși de un elev de clasa a VII-a

03 May 2023 1279