Ministerul Finanțelor Publice anunță implementarea unui nou serviciu electronic

  • Contribuabilii persoane fizice și persoane juridice se pot programa on-line la sediile Administrațiilor Județene ale Finanțelor Publice și la Administrațiile Sectoarelor 1 – 6 ale Finanțelor Publice.

Ministerul Finanțelor Publice, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, și ANAF au colaborat la dezvoltarea și implementarea unui nou serviciu electronic, Programarea online, prin intermediul căruia contribuabilii se pot programa online pentru întâlnirea cu un inspector fiscal.
 
        Serviciul de programări online este o disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii online, poziția 5, unde contribuabilii se pot programa atât pentru întâlnirea cu un inspector ANAF, cât și pentru identificarea vizuală on-line în vederea aprobării înregistrării în Spațiul Privat Virtual.  De asmenea, serviciul este disponibil și în Spațiul Privat Virtual. Pentru o scurtă perioadă de timp serviciul a fost în faza de testare, la DGRFP Galați, iar rezultatele proiectului pilot au determinat stabilirea oportunității extinderii acestuia.

        Astfel, contribuabilii persoane fizice și persoane juridice se pot programa on-line la sediile Administrațiilor Județene ale Finanțelor Publice și la Administrațiile Sectoarelor 1 – 6 ale Finanțelor Publice.
 
         Contribuabilii, în funcţie de problematica fiscală, vor fi primiți de funcționari fiscali în funcție de domeniul selectat, personal care aparține următoarelor structuri din cadrul unităţilor fiscale:
declaraţii fiscale persoane fizice;
declaraţii fiscale persoane juridice;
evidenţă pe plătitor persoane fizice;
evidenţă pe plătitor persoane juridice;
avize şi autorizaţii (case de marcat);
executare silită persoane fizice;
executare silită persoane juridice;
cazier fiscal;

asistenţă contribuabili;
evitarea dublei impuneri.
      

        Serviciul de programare online este pus la dispoziţia contribuabililor pentru aspecte ce nu necesită timp îndelungat de soluţionare, timpul alocat fiecărei programări fiind de maximum 30 de minute.
        În cazul în care contribuabilii întârzie sau nu se prezintă conform programării, aceştia vor fi preluaţi în limita timpului ce le-a fost alocat (în intervalul celor 30 de minute, conform programării).
        Având în vedere contextul pandemic, accesul contribuabililor va fi permis numai după ce s-a efectuat operaţiunea de termometrizare şi doar dacă aceştia poartă mască de protecţie (care să acopere gura şi nasul). În situaţia în care contribuabilii nu îndeplinesc aceste condiţii vor fi informaţi că întâlnirea se anulează şi că este necesară reprogramarea acesteia cu respectarea condiţiilor mai sus menţionate.
        Precizăm că, pentru primirea contribuabililor pe bază de programare, în incinta unităților fiscale sunt amenajate încăperi dedicate, de regulă în apropierea punctelor de acces în sedii, astfel încât să se limiteze pe cât posibil contactul dintre vizitatori si personalul ANAF. De asemenea, la nivelul fiecarui sediu ANAF au fost organizate sensuri de intrare/ieşire dedicate acestor spaţii, precum şi montarea de indicatoare privind păstrarea distanţei de doi metri.
 
        Ministerul Finanţelor Publice urmăreşte dezvoltarea unui parteneriat corect între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi contribuabili, prin acordarea unor servicii complete, moderne şi accesibile. În acest context, MFP, prin CNIF, și ANAF colaborează permanent pentru a implementa servicii electronice menite a facilita îndeplinirea obligaţiilor declarative şi de plată ale contribuabililor.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hotărârea de Guvern privind reorganizarea Ministerului Finanţelor, suspendată

24 Jun 2020 574

Ministrul Eugen Teodorovici „Cum îşi poate imagina cineva că ministrul de Finanţe, fie el şi din România, poate să manipuleze datele oficiale“

02 Jan 2019 882

Corpul de control, trimis la Ministerul de Finanțe și la ANAF pentru verificări în cazul banilor ce trebuie recuperați de la Klaus Iohannis

25 Jul 2018 1260

Oficial de la Ministerul Finanţelor Publice. Ce sume vor primi ministerele şi instituţiile publice din bugetul prevăzut pentru 2018

04 Dec 2017 1905

Sunt sau nu probleme cu salariile pentru militari. Ce susține Ministerul Finanțelor Publice

05 Sep 2017 1464

Constănțeanul Ionuț Mișa are un nou adjunct la Ministerul Finanțelor Publice

13 Jul 2017 5152

Grindeanu Legea bugetului va fi trimisă la Parlament în jur de 25 ianuarie

12 Jan 2017 1055

Ministerul Finanţelor Publice, nemulţumit de victoria lui Mazăre

03 Sep 2015 2185

Fiţi atenţi cum plătiţi internetul!

05 Jun 2015 953

UPDATE. Predoiu - Dacă vrea creşterea corupţiei, Ponta va reduce bugetul DNA Kovesi - „Există riscul ca activitatea noastră să fie blocată“

11 Dec 2014 1495

Ministerul Finanţelor se îndatorează, din nou, cu circa un miliard de euro!

03 Sep 2014 1357

Gheorghe Gherghina de la Finanțe a fost eliberat din funcție

01 Aug 2014 3302

O primărie din Dobrogea are datorii mai mari decât Bucureşti

16 Jan 2014 1522

Ministerul Finanţelor precizează cine va fi obligat să-şi declare averea începând cu 2014

29 Aug 2013 1934

Noul Proiect de Ordin pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie

18 Jun 2013 1500