Actualitate

Ministerul Turismului va face un film de promovare cu tema Centenarului. Filmări vor fi la Constanţa şi în alte oraşe (document)

Ministerul Turismului a scos la licitaţie atribuirea unui contract pentru achiziţia de servicii pentru realizarea proiectului „Film de promovare turistică - Centenar şi Turism Cultural”. Valoarea estimată a proiectului se ridică la 175.630 de lei, iar conform caietului de sarcini, filmări ar trebui să aibă loc şi la Constanţa. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 29 octombrie 2018.
 
Conform fişei tehnice, în realizarea filmului, accentul se va pune pe turismul cultural - cu precădere pe dimensiunea istorică a Centenarului României şi Primul Război Mondial, precum şi pe city-break-uri în oraşele asociate cu Centenarul. Filmul va putea fi utilizat ulterior la acţiuni de promovare şi în contextul preşedinţiei României a Consiliului UE 2019 şi al participării la Europalia 2019.
 
Direcţia de Marketing şi Promovare Turistică propune achiziţionarea de servicii pentru realizarea filmului de promovare turistică de 3 minute şi a altor variante editate ale acestuia de 30 de secunde. Potrivit fişei tehnice, mesajul cheie care trebuie transmis este acela că România reprezintă o destinaţie modernă, bogată din punct de vedere cultural, care-şi respectă trecutul. Mesajul va susţine şi conceptul de „oraşele unirii” şi va cuprinde elemente din oraşe care au avut o implicare în realizarea Marii Uniri din 1918.
 
Mesajul trebuie să fie puternic şi credibil, să se diferenţieze de mesajele de promovare ale ţărilor concurente sau aflate într-o situaţie asemănătoare, spre exemplu, cele care sărbătoresc Centenarul, precum România. În 2018, nu doar România marchează Centenarul, ci şi mai multe state din Europa, precum Lituania, Estonia, Cehia, Polonia şi Letonia.
 
Clipul se va axa pe surprinderea reacţiilor personajelor, nu doar pe prezentarea unor clădiri sau obiective turistice care să aibă legătură cu Unirea din 1918 sau alte simboluri ale unităţii poporului român.
 
Vor fi filmate cel puţin 6 destinaţii turistice din România, printre acestea regăsindu-se obligatoriu Alba Iulia, Iaşi, Bucureşti, Sibiu, Constanţa şi Timişoara, fără a se limita la acestea, ci având posibilitatea de a include în film oraşe precum Târgovişte, Arad, Oradea, Sinaia, Piatra Neamţ sau Hunedoara. Pe lângă filmul de 3 minute, vor fi realizate şi 6 cut-uri de 30 de secunde, reprezentând fiecare oraş , inclusiv Constanţa. Atât clipul de 3 minute, cât şi cele 6 cut-uri vor fi în limbile română, engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza caietul de sarcini aferent licitaţiei publice organizate de Ministerul Turismului.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Turismului a finalizat finanțarea dezvoltării domeniului schiabil de la Voineasa

10 Apr 2019 265

Pregătirile pentru sezonul estival, pe ultima sută de metri la Constanța. Cu ce noutăți sunt așteptați turiștii pe litoral

09 Apr 2019 517

Proiect de aproape 5 milioane de euro. Extinderea Delfinariului din Constanţa, aprobată de Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Turismului

05 Apr 2019 744

Minivacanță de Paște și 1 mai pentru salariaţii din sectorul public. Ce s-a decis în ședință de guvern

29 Mar 2019 1338

Anunț de ultimă oră despre voucherele de vacanță. Ce a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif

21 Mar 2019 905

România, seară de excepție la Târgul de Turism din Berlin

06 Mar 2019 383

Ministrul Turismului, întâlnire cu primarii stațiunilor balneare din România. Ce mesaj a transmis Bogdan Trif

02 Mar 2019 514

Delfinariul din Constanţa se va extinde, cu fonduri de la Ministerul Turismului

24 Dec 2018 496

Guvernul a adoptat Autoritățile publice locale vor putea obține mai ușor fonduri pentru investiții în turism

21 Dec 2018 393

Au puterea şi banii, dar le lipseşte voinţa Proiectul miniporturilor turistice pe Dunăre, din judeţul Constanţa, a picat. CJC bagă subiectul sub preş! (documente)

12 Dec 2018 957

Ministerul Turismului trimite 13 medici într-un infotrip pe litoral, în luna decembrie. Ce costuri implică

29 Nov 2018 591

Guvernul a decis ca 11 localități din România să devină staţiuni turistice de interes local. Care sunt acestea

15 Nov 2018 755

Cristina Dumitrache (PSD) - „În an aniversar, ce facem cu monumentele istorice care se degradează?“

13 Nov 2018 690

Campanie a Ministerului TurismuluiJurnalişti din toată Europa vin să promoveze România

18 Oct 2018 434

Dosar pentru furt cu „A.N.“, aflat în lucru la Poliţie. De echipamente s-au bucurat şi firme de casă Unde sunt ambarcaţiunile Primăriei Constanţa achiziţionate acum 16 ani? (document)

24 Sep 2018 3234