Miniștrii apărării din statele membre ale NATO. Reuniune la Bruxelles


În zilele de 20 și 21 octombrie, miniștrilor apărării din statele membre ale NATO s-au reunit la Bruxelles.

Prima zi a acestei întâlniri a fost dedicată evaluării evoluțiilor în implementarea posturii de descurajare și apărare, problematică ce ocupă un rol central pe agenda NATO.

 „ În cadrul Sesiunii dedicate Conceptului naţiunilor cadru (Framework Nations Concept – FNC), a fost evaluat stadiul și perspectivele dezvoltării acestei inițiative.”

La această întâlnire, a participat secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru.

Mai multe detalii oficiale ne oferă MApN:

„ Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a particiat, în zilele de 20 și 21 octombrie, la Bruxelles, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, desfășurată cu prezenţă fizică.

În prima zi, sesiunea în format aliat a fost dedicată evaluării evoluțiilor în implementarea posturii de descurajare și apărare, problematică ce ocupă un rol central pe agenda NATO.

,,Adoptarea Planului integrat de apărare a zonei Euro-Atlantice reprezintă o etapă esențială în procesul de adaptare a Alianței pentru a face față noilor provocari și a asigura apărarea cetățenilor săi” a declarat secretarul de stat.


Un alt subiect abordat a fost cel legat de încheierea misiunii din Afganistan, evaluându-se situația actuală de securitate din regiune, dar și contribuția NATO la lupta împotriva terorismului. În context, oficialul român a apreciat că ,,Alianța Nord-Atlantică trebuie sa rămână angajată în eforturile de combatere a terorismului internațional, iar un proces cuprinzător de lecții învățate este esențial în acest demers”.

Miniștrii apărării au adoptat țintele de capabilități în vederea dezvoltării unor capacități de apărare robuste.

    De asemenea, a fost discutată modalitatea de răspuns aliat la amenințările generate de sistemul de rachete al Rusiei. Măsurile adoptate au vizat un răspuns adaptat al NATO pentru a face față acestor provocări.

     În cadrul Sesiunii dedicate Conceptului naţiunilor cadru (Framework Nations Concept – FNC), a fost evaluat stadiul și perspectivele dezvoltării acestei inițiative.

„România rămâne un participant activ în cadrul FNC și mulțumeste Germaniei pentru leadership în vederea consolidării cooperării în cadrul acestei inițiative importante pentru postura de descurajare și apărare a Alianței”, a subliniat oficialul român.”

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 498

Lumea marinarilor Din nou spre America. „Mircea”, SUA, Canada

19 Apr 2024 593

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 266

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 418

MApN Întrevederea ministrului apărării naționale cu omologul sloven la București

11 Apr 2024 274

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 10 aprilie 2024

10 Apr 2024 303

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, prezent la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu în cadrul unei ceremonii

09 Apr 2024 453

MApNMinistrul apărării naționale, la ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii

09 Apr 2024 356

Știri Constanța 20 de ani de la aderarea României la NATO, celebrați la Muzeul Național al Marinei Române (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 389

MAE7 aprilie – celebrarea Zilei NATO în România

08 Apr 2024 299

Ziua NATO, sărbătorită de Brigada 9 Mecanizată Mărășești

07 Apr 2024 461

Premierul României, Marcel Ciolacu „În cei 20 de ani de la aderarea la NATO, România şi-a consolidat profilul de aliat responsabil”

07 Apr 2024 518

Președintele României, Klaus Iohannis România - un veritabil pilon de securitate şi stabilitate în regiunea Mării Negre şi pe Flancul Estic

07 Apr 2024 444

MApNMinistrul apărării naționale, la Conferința internațională „Black Sea Maritime Forum”

05 Apr 2024 521

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr „Postura NATO de apărare și descurajare în regiunea Mării Negre rămâne vitală”

05 Apr 2024 472