Ministrul Angel Tîlvăr „Războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina are impact asupra securității și stabilității Europei și Orientului Mijlociu“

Ministrul Apărării Naționale. Foto: facebook/MApNMinistrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a efectuat, în perioada 12-14 martie, o vizită oficială în Statul Qatar, la invitația viceprim-ministrului și ministrului de stat pentru apărare al statului Qatar, dr. Khalid bin Mohamed Al Attiyah.
           
Pe timpul întrevederii, cei doi oficiali au avut o discuție substanțială privind stadiul și perspectivele de cooperare în domeniul apărării, inclusiv colaborarea statului Qatar cu Alianța Nord-Atlantică.
           
În context bilateral, au fost abordate perspectivele de dezvoltare a cooperării în domeniul instruirii în comun, schimbului de informații și dezvoltarea de noi tehnologii pentru apărare.
           
Cei doi oficiali au avut un schimb consistent de opinii pe marginea situației de securitate internațională, cu provocări fără precedent la adresa arhitecturii de securitate euro-atlantice și globale. Ministrul român al apărării a arătat că războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina are impact atât asupra securității și stabilității Europei, cât și a Orientului Mijlociu. În context, a evidențiat măsurile pe care țara noastră le-a întreprins pentru gestionarea consecințelor acestuia, exemplificând prin sprijinul acordat refugiaților ucraineni sau pe linia facilitării exportului de grâne din Ucraina.
           

„De asemenea, oficialul român a apreciat rolul pe care Qatarul și l-a asumat în cadrul unor procese importante de soluționare a conflictelor din Orientul Mijlociu și Africa.
           
Cei doi oficiali au reiterat angajamentul de continuare a dialogului politico-militar și au evidențiat importanța unui cadru juridic bilateral de cooperare în domeniul apărării, care să permită dezvoltarea de proiecte consistente viitoare.
           
În marja întrevederilor oficiale, delegația română a participat la prezentarea capabilităților militare  din cadrul Academiei de Securitate Națională a Statului Qatar, ale Centrului de Instruire Întrunită pentru Luptă și ale Centrului Forțelor pentru Operații Speciale“ - au mai precizat reprezentanții MApN.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 172

MApN23 aprilie - 165 de ani de existență a Forţelor Terestre Române

19 Apr 2024 150

MApNExercițiu de instruire cu termen scurt de notificare, în județul Tulcea

19 Apr 2024 159

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 384

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 759

MApNÎntâlnirea conducerii MApN cu președinții comisiilor de apărare ale Parlamentului României

17 Apr 2024 295

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 234

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu omologul din Regatul Țărilor de Jos

16 Apr 2024 231

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 497

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 750

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 482

MApN Media Day la Exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

12 Apr 2024 310

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 802

Ministerul Apărării Naționale, în doliu! Un fost ministru s-a stins din viață

11 Apr 2024 667

Ministrul Apărării Naționale, Tilvăr va fi prezent la exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

11 Apr 2024 445