Actualitate

Ministrul Apărării a participat la ceremonia de predare-primire a comenzii Comandamentului NATO•    Ministrul român a avut o întâlnire oficială cu Kenneth J. Braithwaite, secretarul Departamentului Forțelor Navale ale SUA

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au participat vineri, 17 iulie, în Italia, la ceremonia de predare - primire a comenzii Comandamentului Aliat al Forțelor Întrunite (JFC). În cadrul evenimentului, desfăşurat la Napoli, amiralul James G. Foggo III a predat comanda JFC către amiralul Robert P. Burke (ambii amirali fac parte din Forțele Navale ale SUA).
După ceremonie, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a felicitat pe noul comandant al JFC Napoli, amiralul Burke, pentru noua funcţie, reafirmând încă o dată importanța Parteneriatului Strategic între SUA și România în ceea ce privește domeniul militar, dar și contribuția Comandamentului Forțelor Întrunite NATO de la Napoli în planificarea şi conducerea operaţiilor în cadrul structurilor aliate de pe teritoriul național.

„Acţiunea comună a ţărilor din NATO pentru o prezenţă militară înaintată pe Flancul Estic reflectă o recunoaştere sporită a nevoii de consolidare a acestuia, precum și manifestarea concretă a solidarității între aliați. Consider că dezvoltarea relației transatlantice puternice rămâne condiția esențială pentru securitatea și stabilitatea din spațiul euro-atlantic”, a declarat ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

În marja evenimentului dedicat ceremoniei de predare-primire a comenzii Comandamentului Aliat al Forțelor Întrunite de la Napoli, ministrul român a avut o întâlnire oficială cu Kenneth J. Braithwaite, secretarul Departamentului Forțelor Navale ale SUA. În cadrul discuţiilor, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat importanța unei prezențe aliate robuste, eficiente și credibile în România având în vedere situația de securitate complexă din zona Mării Negre. Ministrul român al apărării a punctat și faptul că România rămâne angajată efortului de a fi prezentă în cadrul misiunilor sub egida NATO, accentuând importanţa pe care țara noastră o acordă misiunii „Resolute Support” din Afganistan. Cei doi oficiali au abordat și modalitățile de replanificare a activităților de instruire și pregătire, în contextul pandemiei COVID 19.

În cadrul ceremoniei de la Napoli, şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-a mulțumit personal amiralului James G. Foggo pentru sprijinul permanent și semnificativ oferit în vederea atingerii capabilității complete a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est din (HQ MND-SE), structură multinațională NATO dislocată pe teritoriul României, dar și pentru înființarea noii structuri NATO din România, Corpul Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE).

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul apărării naționale, videoconferință cu militarii din teatrele de operaţii

25 Oct 2020 605

Conlucrare România - SUA la nivelul apărării pentru 2020 - 2030. Privește și consolidarea cooperării la Marea Neagră

09 Oct 2020 860

A fost modificat Regulamentul onorurilor și ceremoniilor militare. Ce schimbări sunt

25 Sep 2020 3082

Știați că… Marți, 8 septembrie, fostul mare fotbalist român Dan Coe ar fi împlinit 79 de ani?

08 Sep 2020 327

Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, în vizită la Ministerul Apărării Naționale

04 Sep 2020 749

Colonelul (r) Daniel Anghel, noul purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale. A plecat la București de la Constanța

31 Aug 2020 5038

Generalul James C. McConville, la sediul MApN „Intenţionăm să rotim mai multe forţe în regiunea Mării Negre, în particular în România“ (video)

07 Aug 2020 512

MApN Ziua Aviaţiei Române și a Forţelor Aeriene

19 Jul 2020 560

Repetiție a efectivelor MAI pe faleza Cazinoului, înainte de deschiderea sezonului estival (galerie foto+video)

24 Jun 2020 1624

Vizită la București a comandantului Corpului Aliat de Reacție Rapidă. Discuții și despre situația de securitate în regiunea extinsă a Mării Negre

17 Jun 2020 488

Hotărârea Guvernului României privind acordarea compensației pentru chirie cadrelor militare active din MApN

07 May 2020 8853

Ordin privind constituirea consiliilor de onoare și a procedurilor de lucru ale acestora în Ministerul Apărării Naționale

04 May 2020 4321

Mesajul ministrului Apărării Naționale cu ocazia sărbătorilor Pascale „Această perioadă de cumpănă ne-a amintit că bucuria vine din lucruri mărunte“ (video)

18 Apr 2020 1523

Mesajul ministrului apărării naționale, referitor la managementul medical și operațional al spitalelor județene din Suceava și Deva

09 Apr 2020 554

Mesajul ministrului apărării naţionale cu prilejul Zilei NATO. „Pandemia COVID-19 este cea mai mare provocare la adresa umanității de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial”

05 Apr 2020 1083