Ministrul Apărării, întâlnire cu absolvenții români ai academiilor militare din SUA, promoția 2022 „Sunteți generația care va avea ca misiune principală modernizarea Armatei României”

foto: unsplash/  israel palacio

Mnistrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit, marți 5 iulie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu cei trei absolvenți români ai academiilor categoriilor de forțe din Statele Unite ale Americii, promoția 2022, informează MApN. 

La întâlnire a fost prezent și locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Gheorghiță Vlad.

Ministrul i-a felicitat pe sublocotenentul Răzvan Cristea - absolvent al Academiei Forțelor Terestre West Point, sublocotenent Alexandru Savin - absolvent al Academiei Forțelor Aeriene din Colorado Springs și aspirant Cornel Barb – Academia Navală din Indianapolis, pentru ambiție și determinare, apreciind faptul că meritele sunt exclusiv ale lor, pentru tenacitatea de care au dat dovadă de-a lungul anilor de studii și pentru că s-au ridicat la exigențele prestigioaselor academii militare.

De asemenea, Vasile Dîncu le-a spus că, din calitatea sa de profesor, știe că este foarte greu pentru orice tânăr din lume să fie admis la prestigioasele instituții americane pentru formarea ofițerilor, recunoscute pentru standardele academice înalte și pentru complexitatea pregătirii militare, de aceea performanța tinerilor ofițeri români este cu adevărat remarcabilă.

El le-a urat mult succes în cariera militară care îi așteaptă, exprimându-și convingerea că cei trei tineri ofițeri vor demonstra, din funcțiile pe care le vor ocupa, înaltele competențe dobândite pe timpul studiilor din Statele Unite, alături de cei mai buni studenți militari ai lumii, mai precizează sursa citată.
 

„Sunteți generația care va avea ca misiune principală modernizarea Armatei României la nivelul secolului XXI.

O să vedeți că, în cei patru ani în care ați fost plecați, armata noastră a făcut un salt important pe acest drum al transformării, dar mai sunt foarte multe de făcut.

Dumneavoastră, alături de toți militarii noștri pregătiți și instruiți peste hotare, precum și cei care au executat misiuni în mediul internațional, aveți sarcina dificilă de a schimba nu doar procedurile de acțiune, ci și mentalitățile.

Este foarte important să reușiți acest lucru, mai ales în actualul climat de securitate din regiune și din lume”, a spus ministrul Vasile Dîncu.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eroii nu mor niciodată! Au trecut nouă ani. Doi militari din Forţele Navale căzuţi în Afganistan. Unul era din judeţul Constanţa

22 Sep 2022 456

Eroii nu mor niciodată! Pe 17 septembrie 1996, România a pierdut primul militar în Teatrele de Operaţii

17 Sep 2022 531

MApN, despre militarul american mort la Baza Militară Mihail Kogălniceanu. „Nick a fost un membru valoros al echipei”

14 Sep 2022 1217

Întâlnire la Constanța între Șeful Statului Major al Apărării și comandantul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli

13 Sep 2022 518

Ministrul Apărării Naționale a participat la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

09 Sep 2022 499

Vasile Dîncu, la deschiderea anului școlar 2022-2023 „Tinerii de astăzi vor fi militarii de mâine, capabili să ia decizii“

05 Sep 2022 512

MApN vrea să cumpere trei sisteme de aeronave fără echipaj uman la bord Bayraktar TB2

01 Sep 2022 647

Militarii care au făcut parte din lotul României la Invictus Games 2022 de la Haga, medaliați în cadrul unei ceremonii la MApN

24 Aug 2022 549

Cinci luni de la moartea militarului român Gabi-Victor Roman, decedat în timpul misiunii din Kosovo

14 Aug 2022 1353

Ziua Imnului Național, sărbătorită în toate garnizoanele din țară

29 Jul 2022 632

Exercițiu NATO în spațiul aerian al României. Aeronavele vor zbura la joasă înălțime în județul Constanța

28 Jul 2022 714

Expoziție de tehnică militară automobilistică intitulată Ziua Motomecanizatelor la Muzeul Militar Național

28 Jul 2022 459

Tineri sportivi ai CSA Steaua, felicitați de ministrul apărării naționale

27 Jul 2022 500

Nou-născut, transportat de la Iași cu o aeronavă medicală la Pisa

27 Jul 2022 600

Șeful Statului Major al Apărării și comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, în vizită în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța

26 Jul 2022 612