Ministrul apărării naționale a adus un omagiu victimelor Holocaustului


 
Ministrul Vasile Dîncu. Foto: Facebook/Vasile DincuÎn ultima zi a vizitei oficiale pe care a efectuat-o în Israel, ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a depus vineri, 16 septembrie,  o coroană de flori la Monumentul martirilor și eroilor Holocaustului din Ierusalim și a vizitat Memorialul „Yad Vashem”.

„Atât la nivelul instituțiilor statului, cât și la nivel individual, avem responsabilitatea de a acționa astfel încât ororile Holocaustului să nu fie nicicând uitate și să nu mai fie vreodată posibile”, a precizat ministrul apărării în discuțiile cu experții de la Memorialul „Yad Vashem”.

Vasile Dîncu a făcut cunoscut că încurajează măsurile active și sistematice de prevenire, combatere și sancţionare a radicalizării şi discursului instigator la ură, precum și a oricăror forme de negare şi distorsionare a Holocaustului, a manifestărilor antisemite și xenofobe şi a tuturor formelor de intoleranţă.

În cadrul Muzeul Holocaustului, demnitarul român a participat la ceremonia oficială de aprindere a Flăcării Veșnice și a depus o coroană de flori în Sala „Aducerii-Aminte”, apoi a vizitat  Memorialul Copiilor și a semnat în Cartea de Onoare., transmite un comunicate din partea MApN. 

În mesajul său, ministrul a menţionat, printre altele, angajamentul constant al României în ceea ce priveşte condamnarea antisemitismului, asumarea trecutului şi condamnarea negării Holocaustului evidențiind, totodată, că răspunderea față de istoria recentă este obligatorie, astfel încât tragedia victimelor Holocaustului să nu fie repetată.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CEDO a condamant România pentru revenirea asupra unor condamnări istorice pentru crime legate de Holocaust

23 Apr 2024 420

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului „Am fost și rămânem alături de poporul evreu și de statul Israel”

29 Jan 2024 537

Președintele Iohannis „Aducem astăzi un pios omagiu memoriei tuturor celor care au pierit și au suferit în timpul Holocaustului“

29 Jan 2024 600

Ciolacu Rana lăsată de Holocaust în mentalul colectiv românesc poate fi tratată doar prin asumare onestă și promovarea adevărului istoric

27 Jan 2024 671

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului – „Victimele uitate”

24 Jan 2024 5749

Mai sunt în viaţă aproximativ 245.000 de supravieţuitori ai Holocaustului

23 Jan 2024 824

Premieră pentru România în Congresul american Participare record pentru onorarea Comisiei Wiesel la 20 de ani de la înființare. Eforturile României în combaterea antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului, lăudate în Congres

02 Dec 2023 652

Decret semnat de Iohannis Ordinul Naţional ''Steaua României'' conferit lui Menachem Hacohen, Marele Rabin al României

13 Oct 2023 812

MAE va continua să susțină toate acțiunile ce vizează educația privind Holocaustul

09 Oct 2023 909

Președintele României, Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

09 Oct 2023 769

Expoziția de bandă desenată „Imagini din trecut. Holocaustul în Constanța” va avea loc în Piața Ovidiu. Tragedia evreilor și a romilor, punctele de interes

28 Sep 2023 917

#citeșteDobrogea Vasul „Struma“ și destinul tragic al pasagerilor săi

12 Sep 2023 3491

Anunț de ultim moment de la Ministerul Educației despre disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul”

09 Aug 2023 1727

Mărturii cutremurătoare ale urmașilor victimelor Holocaustului impotriva romilor. Petru Anghel - „Cineva trebuie să răspundă pentru genocidul împotriva țiganilor” (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Aug 2023 1663

Ziua Europeană de Comemorare a Holocaustului împotriva romilor, marcată la Constanța

01 Aug 2023 760