Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, la vernisajul expoziției „Misiunile Militare Franceze în România”

Ministerul Apărării Naționale
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a participat miercuri, 9 noiembrie, la vernisajul expoziției „Misiunile Militare Franceze în România” de la Muzeul Național de Istorie a României din București.

Expoziția prezintă istoria de peste 160 de ani a relațiilor diplomatice, militare și sanitare dintre România și Franța prin intermediul unor piese aflate în patrimoniul național și al Muzeului Național de Istorie a României.

Evenimentul, realizat în parteneriat cu Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, Ambasada Franței și Institutul Francez din România, este organizat cu ocazia celebrării semnării Armistițiului de la Compiègne, în 11 noiembrie 1918, care a pus capăt Primului Război Mondial pe Frontul de Vest și pentru a marca Ziua Veteranilor, celebrată, de asemenea, pe 11 noiembrie., transmit reprezentanții MApN. 

În cadrul vernisajului, ministrul Tîlvăr a afirmat: „Franța, stat membru al UE și al  NATO, rămâne pentru România și români un actor european și euroatlantic esențial, o mare putere ce contribuie la stabilitatea și predictibilitatea scenei internaționale și, desigur, un sprijin pe care contăm în permanență, la fel ca și înaintașii noștri de acum mai bine de un secol. La rândul nostru, asigurăm poporul francez că ne vom oferi sprijinul de câte ori vom avea ocazia”.

„Clădite pe o istorie comună, pe afinități culturale și lingvistice, pe sprijinul oferit în momentele de răscruce din istoria noastră, relațiile româno-franceze au fost și vor fi un element esențial în proiectarea destinului european al României”, a mai menționat în alocuțiunea sa ministrul apărării naționale.


La evenimentul desfășurat în prezența Ambasadorului Republicii Franceze, Laurence Auer, au mai participat reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai conducerii Muzeului Național de Istorie a României și ai instituțiilor partenere.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noi achiziții militare România cumpără submarine și noi nave vânătoare de mine

12 Apr 2023 764

România şi Portugalia au preluat conducerea misiunii de Poliţie Aeriană sub comandă NATO în Ţările Baltice (FOTO)

02 Apr 2023 724

Memorandum de înţelegere semnat de MApN şi Microsoft România privind colaborarea în domeniul tehnologiei informaţiei

28 Mar 2023 578

Atenție! MApN atenționează asupa unui nou fake news! Despre ce este vorba

28 Feb 2023 986

A murit fostul ministru al Apărării Naționale, Victor Babiuc

27 Feb 2023 5171

Alexandru Pițurcă, reținut de DNA! Procurorii acuză - măști neconforme livrate Ministerului Apărării! „Radiografia“ firmelor în care apar „actorii“ din dosarul momentului

01 Feb 2023 1085

MAPN Ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 164 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române

20 Jan 2023 836

O unitate militară din Constanța achiziționează produse alimentare de la o firmă din județul Harghita (DOCUMENT)

16 Jan 2023 1004

Aeronave din cadrul Forţei Aeropurtate NATO aterizează în România! Anunțul MApN

13 Jan 2023 760

Ești soldat/gradat profesionist în activitate în MApN și îți dorești o promovare? Iată ce trebuie să știi

12 Jan 2023 968

Polaris M. Holding SRL a încheiat un contract cu Spitalul Militar de Urgenţă „dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa (DOCUMENTE)

11 Jan 2023 1043

Deces, invaliditate ori îmbolnăviri Iată cine va asigura personalul din Forțele Navale care execută activități de parașutism și/sau de scufundare pe teritoriul național! (DOCUMENT)

04 Jan 2023 965

Armata Română, în doliu! Un fost ministru al Apărării Naționale s-a stins din viață (GALERIE FOTO)

19 Dec 2022 1506

Ministerul Apărării cumpără legume proaspete pentru militarii din Constanța! Care este valoarea licitației (DOCUMENT)

05 Dec 2022 1139

Sute de militari au participat la parada militară de Ziua Naţională a României de la Arcul de Triumf din București (VIDEO)

01 Dec 2022 904