Ministrul Apărării Naționale Este în lucru un proiect de ordonanță referitor la creşterea veniturilor militarilor

Ministrul Apărării Vasile Dîncu. Foto cu rol ilustrativ: ZIUA de ConstanțaMinistrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat vineri, la Breaza, referitor la creşterea veniturilor militarilor, că un proiect de ordonanţă în acest sens este deja în lucru. 

Ministrul a menționat că actul normativ va putea fi aplicat fără a fi solicitaţi bani în plus pentru minister, conform Agerpres.ro.

Vasile Dîncu a susţinut că ar putea creşte compensarea pentru deplasare de la 20 de lei la 40 de lei, ar putea creşte solda de grad, rămasă la nivelul din 2009, iar compensaţiile pentru chirie ar putea fi adaptate la nivelul celor de pe piaţa imobiliară.

"Avem un proiect de ordonanţă care este în lucru, noi am calculat, am făcut toate planurile, este clar că în situaţia militarilor activi, a sergenţilor, a gradaţilor şi soldaţilor profesionişti în acest moment există unele inegalităţi şi există venituri foarte mici, sunt probleme legate de, să vă dau numai nişte exemple, compensarea pentru deplasare, cred că diurnă îi spunem noi în civilie, este în acest moment la 20 de lei. Asta ar trebui să crească, ne-am propus s-o creştem la 40 de lei. Trebuie să dăm compensaţiile de chirie, oamenii trebuie să se mute dintr-o localitate în alta, mobilitatea militară înseamnă o continuă pendulare între garnizoane, Aici compensaţiile de chirie sunt rămase în urmă, nu mai sunt cele la care a ajuns piaţa, 300 de lei pentru o chirie este foarte puţin. Vom ajunge ca aceste indemnizaţii să le acordăm cu piaţa imobiliară dintr-o localitate, mai ales la gradele mai mici, tinerii. Tinerii sunt cei care au familii, au copii şi au nevoie de un minim. Ca să iei o chirie în Cluj, în Iaşi, în Bucureşti, ai nevoie de bani care să fie adaptaţi acestui lucru. Sunt şi alte lucruri de care avem nevoie. Creşterea soldei de grad, care a rămas de prin 2009. Sunt şi alte lucruri. Săptămâna viitoare vreau să prezint aceste lucruri. Deocamdată lucrăm la acest proiect", a spus ministrul Apărării.


Potrivit acestuia, în prezent, mulţi dintre soldaţii şi gradaţii profesionişti au un venit mediu lunar de circa 2.300 de lei.

"Am discutat, am calculat şi impactul, nu vom cere bani în plus de la bugetul României în acest moment. Prin economii, prin modul în care redistribuim şi ne vom gospodări banii vom putea să alocăm în acest an întreaga sumă pentru ca să putem să fim şi noi atractivi. Dacă nu, avem foarte multe plecări din armată şi este păcat pentru că pleacă oameni foarte bine specializaţi, oameni pregătiţi, dar sunt sigur că vom găsi înţelegerea necesară la Guvernul României. Am cerut şi ajutorul partidului care m-a propus acolo şi mi-au promis că vom fi sprijiniţi pentru acest lucru. (...) Vă dau numai un exemplu, soldaţii şi gradaţii profesionişti au în acest moment - nu pot să vă dau cifra exactă, dar sunt foarte mulţi - un venit mediu lunar de 2.300 şi ceva. Cifra spune de la sine pentru cineva care trebuie să plece în deplasări, să se mute cu familia, are foarte multe restricţii, nu poate să facă business, nu poate să facă altceva. Este foarte complicat", a declarat Vasile Dîncu.


Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a participat vineri la ceremoniile prilejuite de sărbătorirea a 110 ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" de la Breaza.

AGERPRES

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Averea și interesele lui Marius Popa, șef secție la Spitalul Județean Constanța. Venituri obținute și din calitatea de conferențiar universitar la Universitatea Ovidius (DOCUMENTE)

11 Feb 2024 853

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Gavril – Lucian Gheorghievici, membru în CA-ul Spitalului Clinic de Recuperare, medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord (DOCUMENTE)

30 Jan 2024 804

Declarații de avere Constanța Emilia Văleanu, șef birou la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DOCUMENTE)

23 Jan 2024 768

Raluca Turcan, anunț de ultim moment despre majorarea de salarii pe partea de muzee şi biblioteci

18 Jan 2024 943

Dispoziție a președintelui CJC Ce salariu de bază lunar are începând cu 2024 directorul executiv al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța? (DOCUMENT)

16 Jan 2024 1061

Ministrul Învățământului „Între iunie 2023-iunie 2024 avem o creştere a salariilor de peste 50% în medie, în învăţământ“

15 Jan 2024 780

Cine i-a luat locul fostului director CJC, Ermil Chelariu, suspendat din funcție și trimis în judecată de DNA Constanța pentru folosire de informații nedestinate publicității (DOCUMENT)

12 Jan 2024 2109

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Romeo Marius Lepădatu, șef birou la ARSVOM (DOCUMENTE)

03 Jan 2024 816

Averea și interesele lui Dede Suryan – Omar, membru în Consiliul de Administrație la CN APM Constanța (DOCUMENTE)

24 Dec 2023 1045

Vești bune pentru personalul CNAS! Iohannis a promulgat legea

07 Dec 2023 772

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Rareș George Iordache, șef serviciu la SPIT. A raportat un salariu de peste 100.000 de lei (DOCUMENTE)

29 Nov 2023 945

Protest la Casa de Pensii Constanța! Iată ce spun protestatarii (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Nov 2023 1321

Proteste și la Constanța Proteste spontane la Casele Județene de pensii și DSP-urile din țară (FOTO)

15 Nov 2023 1127

Averea și interesele Marinelei Simona Radu, șef Biroul Organizare Evenimente din Primăria Constanța (DOCUMENTE)

27 Oct 2023 937

Marcel Ciolacu- „Protejăm veniturile și puterea de cumpărare ale angajaților din construcții, din sectorul agricol și din industria alimentară”

25 Oct 2023 845