Actualitate

UPDATE. Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş se întâlneşte cu omologul său britanic la Mihail Kogălniceanu (galerie foto + video)

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, și ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, se întâlnesc astăzi începând cu ora 16.00, în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, cu piloții și personalul tehnic care deservesc aeronavele Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale (RAF) ale Marii Britanii, sosite în România pentru executarea de misiuni de poliție aeriană.
 
Patru aeronave Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, execută misiuni de poliție aeriană, alături de aeronavele MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române, în perioada 1 mai - 31 august, contribuind atât la dezvoltarea capacității de reacție și întărirea posturii de descurajare, cât și la consolidarea interoperabilității dintre forțele aeriene române și britanice.
 
Dislocarea avioanelor RAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud, și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

UPDATE: ora 16.35

Oficiali din cadrul MApN susţin că astăzi a fost ridicată interdicția de zbor pentru avioanele MiG 21 Lancer. Ele fuseseră obligate să rămână la sol după accidentul aviatic de la Nazarcea.

UPDATE: ora 16.00

Ministrul britanic al Apărării a ajuns cu o aeronavă la Mihail Kogălniceanu fiind aşteptat la scara avionului de ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş. În aeronavă s-a aflat şi ambasadorul marii Britanii la Bucureşti. 

Oficialii s-au urcat în maşini şi au plecat către locul în care vor avea loc discuţii, urmând ca apoi să susţină o conferinţă de presă. În momentul în care vor fi intonate imnurile naţionale vor trece la joasă altitudine patru aeronave MiG şi 2 F16. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Imagini live pe facebook.com


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Apărării Naționale, prezent la evenimente organizate la nivelul NATO și UE, la Bruxelles

24 Jun 2019 536

Forumul regional de securitate Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a anunţat la Mamaia că este necesară consolidarea poziţiei de apărare în regiunea Mării Negre

15 Jun 2019 1345

Ministrul Gabriel Leş, prezent la conferinţa internaţională „Black Sea and Balkans Security Forum" de la Mamaia. Ce a declarat acesta

14 Jun 2019 519

Ministrul Gabriel Leş susține că nu au existat presiuni în legătură cu procedura de achiziţie aferentă programului de înzestrare "Corveta multifuncţională"

13 Jun 2019 594

Ministrul Gabriel Leș participă la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu la ceremonia de certificare a detașamentului italian pentru poliție aeriană

13 May 2019 508

Mesajul ministrului apărării naționale, Gabriel Leș, cu ocazia sărbătorilor pascale

28 Apr 2019 799

Ordin al ministrului. S-a schimbat legea privind încadrarea în condiţii deosebite şi speciale specifice personalului militar

24 Apr 2019 23146

Ministrul Gabriel Leș, întrevedere cu directorul Centrului Satelitar al Uniunii Europene

18 Apr 2019 397

Ministrul apărării naționale în vizită de informare în garnizoanele Constanța și Mangalia

16 Apr 2019 510

Președintele Consiliului Județean Constanța s-a întâlnit cu Ministrul Apărării Naționale. Ce teme au fost analizate

16 Apr 2019 650

Ministrul Gabriel Leș, în vizită la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

10 Apr 2019 386

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș s-a întâlnit, cu reprezentanții asociațiilor militarilor în rezervă și în retragere

02 Apr 2019 624

Semnal de alarmă tras de ministrul Apărării Naționale. „ Dacă ajungi la situaţia de război, lucrurile se complică foarte urgent”

31 Mar 2019 3029

#citesteDobrogea Centenarul veteran de război Radu Popa - „Treceau gloanțele pe lângă mine și pe lângă cal” (galerie foto)

16 Mar 2019 1164

Vești bune pentru pensionarii militari și rezerviști. A fost înființat Consiliul Consultativ al Militarilor în Rezervă și în Retragere

15 Mar 2019 2049