Ministrul apărării naționale, întrevedere cu omologul din Republica Coreea

Foto: Facebook/Angel TîlvărMinistrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut vineri, 23 decembrie, la Seoul, o întrevedere cu omologul sud-coreean, Lee Jong-Sup. Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă o efectuează, în perioada 19-23 decembrie, în Republica Coreea, împreună cu o delegație parlamentară și guvernamentală.
               
Întâlnirea dintre cei doi miniștri ai apărării reprezintă o continuare a dialogului impulsionat în luna septembrie, prin semnarea la Seoul a Scrisorii de Intenție dintre cele două ministere de profil, document ce constituie baza pentru stabilirea și extinderea relațiilor militare bilaterale între România și Republica Coreea.
               
Agenda discuţiilor bilaterale a vizat aspecte privind cooperarea în domeniul apărării, situația de securitate internațională, precum și perspectivele consolidării cooperării în cadrul organizațiilor internaționale. Astfel, în context bilateral a fost subliniată deschiderea pentru cooperarea în domenii precum educația militară sau instruirea în comun, în timp ce, din perspectiva aliată a fost apreciată importanța partenerilor din regiunea Asia-Pacific prin prisma deciziilor Summitului NATO de la Madrid, precum și potențialul de cooperare ce reiese din acest cadru. Totodată, cei doi oficiali au evidențiat contribuțiile în comun la misiunile de pace sub umbrela ONU.
               
De asemenea, a fost reafirmat interesul reciproc pentru cooperarea în domeniul industriei de apărare, având în vedere potențialul existent în domeniu. Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a menționat importanţa transferului de tehnologie în România, în mod deosebit în actualul context strategic, o potențială cooperare în domeniu având premisele să ducă la dezvoltarea unor proiecte comune avantajoase pentru ambele părţi. Totodată, și-a exprimat convingerea că viitoarele proiecte de cooperare vor aduce o valoare adăugată pentru ambele state şi vor contribui la amplificarea relaţiei bilaterale și a invitat companiile sud-coreene să investească în industria de apărare din România.
               
În final, cei doi înalți demnitari au exprimat angajamentul pentru aprofundarea relaţiilor de cooperare, continuarea dialogului politico-militar fiind esențială pentru consolidarea cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr „În actualul context de securitate, este nevoie de o atenție sporită pentru regiunea Mării Negre”

25 Mar 2023 516

Ministrul Angel Tîlvăr „Războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina are impact asupra securității și stabilității Europei și Orientului Mijlociu“

15 Mar 2023 440

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale UE

09 Mar 2023 603

MApN Convorbiri bilaterale, la Bruxelles, între miniștrii român și spaniol ai apărării

15 Feb 2023 587

Ministrul Apărării Naționale, în vizită oficială în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO)

07 Feb 2023 619

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

20 Jan 2023 682

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu ambasadorul Ucrainei în România

18 Jan 2023 849

Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării, a depus jurământul de învestitură în funcţie - VIDEO

31 Oct 2022 790

Un nou lăcaș de cult pentru românii din Dublin

04 Oct 2015 1341

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a deschis anul școlar la liceul românesc „Mihai Eminescu” din Sofia

15 Sep 2015 970

Comunicat de presă - Prima zi a vizitei ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr în Republica Italiană

24 Jul 2015 1304

Vizita ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr în Republica Italiană

23 Jul 2015 1023

Ministrul Delegat pentru Relațiile cu Românii de peste Hotare, Angel Tîlvăr a vizitat tabăra ARC de la Eforie

23 Jul 2015 1012

Întrevederea ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu directorul general pentru integrare, Stefan Steiner

16 Jul 2015 1001

Vizita ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr în Austria

15 Jul 2015 1071