Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, a participat la parada militară din Republica Moldova

  • Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat vineri, 27 august, alături de președintele României, Klaus Iohannis, la Parada militară dedicată împlinirii a 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova.

În marja vizitei oficiale la Chișinău, ministrul român al apărării a avut o întrevedere cu omologul din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi.

În cadrul dialogului, cei doi oficiali au abordat subiecte ce țin de cooperarea militară bilaterală în domeniul apărării, discutând pe marginea stadiului actual al acesteia și al identificării de noi proiecte de interes, precum și a impactului pe care pandemia actuală îl are asupra nivelului de îndeplinire a activităților bilaterale.

Ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat disponibilitatea de a sprijini în continuare procesul de modernizare a capacităților de apărare ale Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Totodată, cei doi miniștri au discutat despre perspectiva desfășurării reuniunii Comisiei militare mixte româno-moldovene în domeniul apărării, ocazie cu care experții pot aborda aspecte de interes comun. De asemenea, a fost evidențiată importanța creșterii nivelului interoperabilității dintre cele două armate prin continuarea participării în comun la exercițiile bilaterale și multinaționale.

Ministrul Anatolie Nosatîi a subliniat că România este un partener strategic de încredere pentru Republica Moldova, apreciind asistența constantă venită din partea Guvernului român în domeniul apărării, referindu-se, în special, la instruirea efectivului Armatei Republicii Moldova în instituțiile de învățământ de profil din România, expertiza oferită în elaborarea documentelor strategice din Pachetul Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI), precum și la asistența destinată combaterii pandemiei COVID-19.

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cutremur în Moldova! Iată magnitudinea seismului

28 Mar 2024 555

Palatul Copiilor Constanța Înotătorii, patru medalii și recorduri personale în Grecia, la „Ivanofeia“, întrecere internațională (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1011

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 632

Medalii pentru sportivii de la Tomis Spartan Division Constanța la competițiile de la Chișinău (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 560

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, partener al Muzeului de Istorie a Moldovei în cadrul expoziției „Lulele, imamele și tabachere. De la Kustenge la Iasbazar”

19 Mar 2024 434

Secetă pedologică în județul Constanța. Conținutul de umiditate din sol, în limite deosebit de scăzute

18 Mar 2024 1254

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1090

Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti" Constanța Instrucția continuă în cadrul exercițiului militar “Justice Eagle 24.1” (FOTO)

12 Mar 2024 591

Instruirea militarilor din județul Constanța la Centrul Secundar de Instruire în Luptă Babadag (GALERIE FOTO)

10 Mar 2024 457

Exercițiu al militarilor Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești" împreună cu parteneri din Republica Moldova (GALERIE FOTO)

08 Mar 2024 639

Comisia Europeană propune prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina și Moldova

05 Mar 2024 402

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 05 martie 2024

05 Mar 2024 298

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 514

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov „Conducerea română de la Chișinău calcă pe urmele regimului de la Kiev”

02 Mar 2024 666

MAEÎntrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu viceprim-ministrul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian

29 Feb 2024 313