Actualitate

Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, prezent la conferința „Împreună protejăm România”

  • Ministrul Ciucă a subliniat faptul că, în pandemie, personalul medical este în linia întâi, luptând pentru însănătoșirea tuturor celor afectați de boală, iar militarii s-au implicat în susținerea lor.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat miercuri, 16 septembrie, la conferința „Împreună protejăm România”, organizată de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică, la Clubul Diplomatic din București.
 
Ministrul Ciucă a subliniat faptul că, în pandemie, personalul medical este în linia întâi, luptând pentru însănătoșirea tuturor celor afectați de boală, iar militarii s-au implicat în susținerea lor: „Unități specializate ale Ministerului Apărării Naționale au ridicat spitale de campanie, au transportat materiale și echipamente medicale, au fost alături de veteranii de război și de familiile militarilor aflați în misiuni în teatrele de operații, au sprijinit, pe timpul stării de urgență, polițiștii și jandarmii și s-au implicat în proiectarea și producerea de echipamente medicale dedicate confruntării cu COVID-19”.
 
Totodată, ministrul apărării naționale a arătat că militarii au avut permanent în vedere păstrarea capacității Armatei României de a-și îndeplini misiunea constituțională de garantare a suveranității, independenței, unității și integrității teritoriale a țării: „Cu toate provocările reprezentate de pandemia Covid-19 am avut în vedere și celelalte misiuni și nu am oprit nici eforturile de modernizare și înzestrare a Armatei României cu cele mai bune echipamente de apărare. Suntem pregătiți să răspundem oricărei amenințări la adresa securității naționale și euroatlantice, avem planuri de contingență și putem reacționa rapid și eficient la orice fel de provocare”.
 
De asemenea, referindu-se la misiunile militarilor români, ministrul apărării naționale a declarat: „Militarii s-au antrenat pentru luptă, pentru misiuni în teatrele de operații externe, pentru acțiuni într-un mediu ostil, dar s-au pregătit și pentru a interveni la dezastre naturale, pentru a-i sprijini pe cei aflați la nevoie. Însă niciun antrenament nu te poate face imun la suferința semenilor tăi, niciun antrenament nu te poate pregăti pentru momentul când cei dragi – bunici, părinți, copii, rude și prieteni – sunt în pericol și au nevoie de sprijinul tău”.
 
La evenimentul de la Clubul Diplomatic au participat, de asemenea, reprezentanți ai misiunilor diplomatice în România, decidenți guvernamentali și politici, specialiști implicați direct în acțiunile de combatere a epidemiei, reprezentanți ai mediului de afaceri. Temele de dezbatere au urmărit efectele pandemiei și măsurile care se impun a fi luate în plan socioeconomic și medical.
 
 
În cadrul evenimentului a fost lansată ediția print a catalogului „Împreună protejăm România”, realizat în parteneriat cu Institutul Național de Statistică, Camera de Comerț Româno- Americană (RACC) și UGIR- 1903.
 
Proiectul prezintă măsurile luate de autoritățile centrale și locale, colaborarea cu partenerii externi în contextul pandemiei de COVID-19, dar și măsurile luate de companiile și instituțiile mari din România, pentru protejarea angajaților și a clienților, respectiv continuarea activității în condiții cât mai bune, precum și modul în care acestea au sprijinit sistemul medical.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Nicolae Ionel Ciucă, întâlnire cu reprezentanții mai multor structuri asociative ale pensionarilor militari. Ce s-a discutat

22 Sep 2020 513

Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, în vizită la Ministerul Apărării Naționale

04 Sep 2020 683

Șeful Statului Major al Apărării din Polonia, în vizită la MApN. Ce s-a aflat pe agenda discuțiilor

03 Sep 2020 456

Convorbire oficială a conducerii MApN cu amiralul Robert P. Burke, comandantul JFC Napoli, cu prilejul aniversării HQ MND-SE

03 Sep 2020 422

MApN Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, în vizită în România. Când va avea loc evenimentul

02 Sep 2020 407

Imaginea zilei Marcel Vela și Nicolae Ciucă, prezenți la Ziua Marinei Române, în Portul Militar Constanța

15 Aug 2020 1017

Mesajul ministrului apărării naționale cu ocazia Zilei Marinei Române. Ce manifestări vor avea loc la Constanța

14 Aug 2020 580

Generalul James C. McConville, la sediul MApN „Intenţionăm să rotim mai multe forţe în regiunea Mării Negre, în particular în România“ (video)

07 Aug 2020 453

Vizita în România a șefului Forțelor Terestre Americane. Când va avea loc și cine va lua parte la eveniment

06 Aug 2020 497

Mesajul Ministrului Apărării Naționale, Nicolae Ciucă Fost senator al României și fost secretar de stat, răpus de Covid-19!

03 Aug 2020 779

Mesajul ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, transmis cu prilejul Zilei Imnului Național

29 Jul 2020 661

Ministrul apărării naționale și șeful Statului Major al Apărării, întâlnire cu comandantul Comandamentului NATO pentru Operații Speciale

29 Jul 2020 1273

Adaptate actualului context pandemic MApN. Ceremonie de înființare a Corpului Multinational Sud-Est și desfășurarea Exercițiului cu termen scurt de notificare

22 Jul 2020 571

MApN Ziua Aviaţiei Române și a Forţelor Aeriene

19 Jul 2020 531

Ministrul Apărării a participat la ceremonia de predare-primire a comenzii Comandamentului NATO

17 Jul 2020 540