Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și premierul Ludovic Orban, în vizită la Craiova

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat, vineri, 7 februarie, în cadrul delegației oficiale conduse de premierul Ludovic Orban, la o vizită de lucru în municipiul Craiova.

Pe agendă a figurat și o întâlnire cu militarii români și polonezi din cadrul Batalionului 26 Infanterie, structură aparținând Brigăzii Multinaționale Sud-Est din Craiova.

Cu acest prilej, comandantul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, general de brigadă Cristian Dan, a prezentat înalților oficiali specificul misiunilor brigăzii, structură aliată înființată în anul 2016, sub comanda Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est de la București, ca parte a măsurilor active de consolidare a posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic al NATO.

La rândul său, comandantul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, locotenent-colonel Mitel Jilavu, a prezentat informații referitoare la proiectele de infrastructură aflate în execuție în incinta unității, cum ar fi reabilitarea parcului cu tehnică militară, în valoare de aproximativ 19 milioane lei, precum și lucrările de modernizare a clădirilor în care se află clubul unității, blocul alimentar și sala de sport, lucrări în valoare de aproximativ 15,5 milioane de lei.

Programul a inclus vizitarea unui stand cu tehnică militară, unde au fost prezentate vehicule de luptă blindate aflate în dotarea armatelor română și poloneză, și un prânz de lucru alături de militarii români și polonezi.

„Sunt onorat să fiu astăzi alături de voi, și vreau să vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru apărarea României și a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, în special militarilor polonezi, pentru efortul lor de a executa misiuni departe de familiile lor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Totodată, ministrul Ciucă le-a mulțumit militarilor români și polonezi care se instruiesc în comun la Craiova, ca parte a Brigăzii Multinaționale Sud-Est, pentru modul în care își îndeplinesc misiunile și i-a asigurat de sprijinul Ministerului Apărării Naționale.

„Sunt foarte bucuros să revin astăzi aici și să vă revăd. Îi mulțumim premierului, pentru că domnia sa este foarte aproape de Armata României și că ne acordă tot sprijinul în proiectele pe care le întreprindem la nivelul ministerului. Vă doresc nu misiuni ușoare în continuare, ci misiuni victorioase”, le-a transmis militarilor ministrul apărării naționale.


Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApNConducerea MApN, vizită oficială în Slovenia

28 Mar 2024 225

Vești bune pentru militari! Guvernul majorează salariile personalului din MApN

21 Mar 2024 5287

MApNReuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

20 Mar 2024 336

MApN Exercițiul TrojanFootprint24 s-a desfășurat de la malul Mării Negre și până la munte (FOTO)

16 Mar 2024 483

Exercițiul multinațional Justice Eagle 24, desfășurat de militarii din Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” Constanța

16 Mar 2024 469

MApNForțele Aeriene Române transportă ajutoare umanitare către Regatul Hașemit al Iordaniei

14 Mar 2024 370

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu noul ambasador al Republicii Elene în România

14 Mar 2024 336

MApNMisiune umanitară a Forțelor Aeriene Române

13 Mar 2024 308

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu adjunctul șefului Misiunii Diplomatice a SUA la București

12 Mar 2024 383

Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 811

MApNMisiune de căutare și intervenție în Marea Neagră asupra unei posibile mine marine

07 Mar 2024 259

Reacția MApN după depistarea minei de la Costinești, județul Constanța

07 Mar 2024 531

Mină la malul mării, în Costinești, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 1445

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu șeful Gărzii Naționale a Statului Alabama

06 Mar 2024 304

MApNSeminar internațional pentru tinerii ofițeri în rezervă din statele NATO și partenere, găzduit de Academia Forțelor Terestre

01 Mar 2024 393