Actualitate

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și premierul Ludovic Orban, în vizită la Craiova

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat, vineri, 7 februarie, în cadrul delegației oficiale conduse de premierul Ludovic Orban, la o vizită de lucru în municipiul Craiova.

Pe agendă a figurat și o întâlnire cu militarii români și polonezi din cadrul Batalionului 26 Infanterie, structură aparținând Brigăzii Multinaționale Sud-Est din Craiova.

Cu acest prilej, comandantul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, general de brigadă Cristian Dan, a prezentat înalților oficiali specificul misiunilor brigăzii, structură aliată înființată în anul 2016, sub comanda Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est de la București, ca parte a măsurilor active de consolidare a posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic al NATO.

La rândul său, comandantul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, locotenent-colonel Mitel Jilavu, a prezentat informații referitoare la proiectele de infrastructură aflate în execuție în incinta unității, cum ar fi reabilitarea parcului cu tehnică militară, în valoare de aproximativ 19 milioane lei, precum și lucrările de modernizare a clădirilor în care se află clubul unității, blocul alimentar și sala de sport, lucrări în valoare de aproximativ 15,5 milioane de lei.

Programul a inclus vizitarea unui stand cu tehnică militară, unde au fost prezentate vehicule de luptă blindate aflate în dotarea armatelor română și poloneză, și un prânz de lucru alături de militarii români și polonezi.

„Sunt onorat să fiu astăzi alături de voi, și vreau să vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru apărarea României și a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, în special militarilor polonezi, pentru efortul lor de a executa misiuni departe de familiile lor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Totodată, ministrul Ciucă le-a mulțumit militarilor români și polonezi care se instruiesc în comun la Craiova, ca parte a Brigăzii Multinaționale Sud-Est, pentru modul în care își îndeplinesc misiunile și i-a asigurat de sprijinul Ministerului Apărării Naționale.

„Sunt foarte bucuros să revin astăzi aici și să vă revăd. Îi mulțumim premierului, pentru că domnia sa este foarte aproape de Armata României și că ne acordă tot sprijinul în proiectele pe care le întreprindem la nivelul ministerului. Vă doresc nu misiuni ușoare în continuare, ci misiuni victorioase”, le-a transmis militarilor ministrul apărării naționale.


Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Situația intervențiilor MApN, în contextul limitării răspândirii coronavirusului

06 Apr 2020 558

MApN Videoconferința informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE, în contextul pandemiei de COVID-19

06 Apr 2020 310

Situația cu intervențiile MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19 2.049 militari și 467 mijloace tehnice au acționat în București și în țară

05 Apr 2020 365

MApN Prima evaluare managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava

04 Apr 2020 1306

MApN urmează să amenajeze un cimitir militar la Constanța. Unde se află, ce suprafață are și ce traseu a avut terenul

04 Apr 2020 3382

MApN Al doilea lot de 30 de izolete românești, recepționat astăzi

03 Apr 2020 739

Situația intervențiilor MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19 Militarii împart pachete cu alimente persoanelor vârstnice din zonele greu accesibile

03 Apr 2020 694

Echipă managerială din MApN a preluat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava

03 Apr 2020 465

MApN O aeronavă militară a adus materiale sanitare din Turcia

02 Apr 2020 343

Situația intervențiilor MApN privind limitarea răspândirii COVID-19

02 Apr 2020 386

Regional Air Services Tuzla, la proces cu MApN, pentru „chestiuni administrative“. Ce s-a întâmplat cu dosarul

02 Apr 2020 259

Măsuri luate de autorități pentru combaterea COVID-19 Spitalul CFR Constanța, sub coordonarea MApN. Când urmează să fie gata secția mobilă de la Stadionul Portul (video)

31 Mar 2020 2392

MApN a lansat o linie telefonică TELVERDE destinată veteranilor și văduvelor de război

30 Mar 2020 292

Intervențiile MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19 Lucrările de amenajare a Spitalul Modular de Izolare și Tratament, în plină desfășurare la Constanța

29 Mar 2020 595

MApN anunţă creşterea capacităţii de testare moleculară pentru SARS CoV-2 la Institutul ”Cantacuzino”

29 Mar 2020 632