Ministrul apărării naționale prezent la festivitatea de absolvire a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”

Ministrul  Apărării Naționale. Foto: FacebookMinistrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a participat vineri, 29 iulie, la festivitatea de absolvire și înaintare în primul grad de ofițer a promoției 2022 „Încoronarea de la Alba Iulia - 100” de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, organizată la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol.

Ministrul apărării naționale l-a felicitat pe șeful de promoție pe academie, slt.ing. Gabriel-Valentin Pătrașcu, pentru rezultatele excelente obținute pe timpul studiilor, acesta absolvind cu media generală 9,72, specializarea Aeronave și motoare de aviație.

În discursul său, ministrul apărării le-a mulțumit tuturor absolvenților și cadrelor didactice pentru efortul lor comun susținut pe durata celor patru ani de studii și i-a îndemnat să se ridice la nivelul înaintașilor care au reușit să așeze România la loc de frunte pe harta Europei.

„Sunteţi generaţia simbolică pentru că aveţi numele unui proiect de ţară, cel mai important proiect de ţară din secolul trecut. Acest proiect de ţară, înaintaşii noştri, cu toate necazurile şi cu toate lucrurile pe care istoria le-a adus în faţa naţiunii noastre, s-a realizat. Deci, voi trebuie să faceţi următorul proiect de ţară. Generaţia voastră trebuie să reconstruiască România şi acest lucru nu este foarte uşor”.


Ministrul Dîncu a declarat, de asemenea,  că „pentru a avea o apărare care să te pună sub o umbrelă adevărată de securitate, care să te ajute să te dezvolţi ca naţiune, este nevoie să faci sacrificii”.

 „Românii vor înţelege în foarte scurt timp că militarii au nevoie de respectul demnităţii lor, de salarii şi locuri de muncă decente pentru ei şi pentru familiile lor, vor înţelege că pensiile militare nu sunt pensii speciale şi că fac parte din modalitatea prin care ţara se pregăteşte pentru ce este mai rău într-o anumită situaţie. Vor înţelege că sacrificiul pe care îl faceţi dumneavoastră şi toţi cei care îmbracă haina militară este unul în care vă puneţi în contractul social, viaţa. La dumneavoastră scrie în contract „cu preţul vieţii”. Nu scrie în niciun alt contract al nostru, al celorlalţi din societate, acest lucru. Nu va mai trece mult timp şi oamenii vor înţelege că un soldat profesionist nu poate fi echivalat - aşa cum este în momentul acesta echivalat - cu un muncitor necalificat, aşa cum se întâmplă în acest moment în echivalenţa cu funcţii civile. Toate aceste lucruri le vom schimba”, a mai subliniat ministrul apărării naționale în discursul său.


Din cei 301 absolvenți ai celor 16 specializări din cadrul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, 213 absolvenți sunt repartizați în structuri aparținând Ministerului Apărării Naționale, iar alți 88 de absolvenți au ca beneficiar Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază și  Administrația Națională a Penitenciarelor.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

20 de absolvenți ai Școlilor de agenți de poliție, încadrați la IPJ Tulcea

31 Oct 2022 677

Președintele CJC, Mihai Lupu, la ceas aniversar

26 Oct 2022 551

Ceremonie de absolvire la sediul Batalionului 341 Infanterie „Constanța“ (GALERIE FOTO)

29 Sep 2022 538

Primăria Cumpăna Un nou Program de pregătire profesională pentru tineri finanțat de Uniunea Europeană

13 Sep 2022 746

Fotoreportaj! „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”. Imagini de la festivitatea de absolvire a studenților și elevilor militari din Forțele Navale

28 Jul 2022 1295

Constanța Festivitate de absolvire pentru studenții și elevii militari din Forțele Navale Române (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Jul 2022 1175

Festivitate de înaintare în primul grad de ofițer și maistru militar pentru absolvenții promoției 2022 ai Academiei Navale „Mircea cea Bătrân“

27 Jul 2022 595

Oportunitate de angajare la Spitalul Militar de Urgență Constanța

01 Jul 2022 2293

Biblioteca Județeană „Panait Cerna” din Tulcea angajează. Ce vechime se solicită pentru postul vacant

24 Jun 2022 546

Ce post este vacant la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța

19 Jun 2022 828

Un băiat de 14 ani a murit la banchetul de clasa a VIII-a. Poliția din Suceava a deschis un dosar penal de moarte suspectă

18 Jun 2022 1047

Primăria comunei I.C.Brătianu, județul Tulcea angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

18 Jun 2022 717

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, județul Constanța face angajări. Sunt mai multe posturi scoase la concurs

11 Jun 2022 4969

Festivitate de absolvire pentru prima promoție a Colegiului Militar Național "Alexandru Ioan Cuza" Constanța (VIDEO)

09 Jun 2022 1045

Spitalul Orășenesc Hârșova, județul Constanța, angajează. Nu se solicită vechime

07 Jun 2022 872