Ministrul apărării naționale prezent la festivitatea de absolvire a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”

Ministrul  Apărării Naționale. Foto: FacebookMinistrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a participat vineri, 29 iulie, la festivitatea de absolvire și înaintare în primul grad de ofițer a promoției 2022 „Încoronarea de la Alba Iulia - 100” de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, organizată la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol.

Ministrul apărării naționale l-a felicitat pe șeful de promoție pe academie, slt.ing. Gabriel-Valentin Pătrașcu, pentru rezultatele excelente obținute pe timpul studiilor, acesta absolvind cu media generală 9,72, specializarea Aeronave și motoare de aviație.

În discursul său, ministrul apărării le-a mulțumit tuturor absolvenților și cadrelor didactice pentru efortul lor comun susținut pe durata celor patru ani de studii și i-a îndemnat să se ridice la nivelul înaintașilor care au reușit să așeze România la loc de frunte pe harta Europei.

„Sunteţi generaţia simbolică pentru că aveţi numele unui proiect de ţară, cel mai important proiect de ţară din secolul trecut. Acest proiect de ţară, înaintaşii noştri, cu toate necazurile şi cu toate lucrurile pe care istoria le-a adus în faţa naţiunii noastre, s-a realizat. Deci, voi trebuie să faceţi următorul proiect de ţară. Generaţia voastră trebuie să reconstruiască România şi acest lucru nu este foarte uşor”.


Ministrul Dîncu a declarat, de asemenea,  că „pentru a avea o apărare care să te pună sub o umbrelă adevărată de securitate, care să te ajute să te dezvolţi ca naţiune, este nevoie să faci sacrificii”.

 „Românii vor înţelege în foarte scurt timp că militarii au nevoie de respectul demnităţii lor, de salarii şi locuri de muncă decente pentru ei şi pentru familiile lor, vor înţelege că pensiile militare nu sunt pensii speciale şi că fac parte din modalitatea prin care ţara se pregăteşte pentru ce este mai rău într-o anumită situaţie. Vor înţelege că sacrificiul pe care îl faceţi dumneavoastră şi toţi cei care îmbracă haina militară este unul în care vă puneţi în contractul social, viaţa. La dumneavoastră scrie în contract „cu preţul vieţii”. Nu scrie în niciun alt contract al nostru, al celorlalţi din societate, acest lucru. Nu va mai trece mult timp şi oamenii vor înţelege că un soldat profesionist nu poate fi echivalat - aşa cum este în momentul acesta echivalat - cu un muncitor necalificat, aşa cum se întâmplă în acest moment în echivalenţa cu funcţii civile. Toate aceste lucruri le vom schimba”, a mai subliniat ministrul apărării naționale în discursul său.


Din cei 301 absolvenți ai celor 16 specializări din cadrul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, 213 absolvenți sunt repartizați în structuri aparținând Ministerului Apărării Naționale, iar alți 88 de absolvenți au ca beneficiar Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază și  Administrația Națională a Penitenciarelor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 374

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 558

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 444

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța angajează îngrijitoare și infirmieră

07 Mar 2024 1030

Originar din județul Tulcea Virgil Rițco, autorul unor scrieri despre comunitatea ucraineană, la ceas aniversar

05 Mar 2024 548

Te pregătești pentru facultate? Hai la o academie militară! Iată câte locuri sunt la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța

04 Mar 2024 754

Absolvirea cursurilor de bază la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța. Mesajul viceamiralului Mihai Panait

01 Mar 2024 481

Locuri de muncă Constanța Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” scoate la concurs două posturi vacante

01 Mar 2024 1696

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Grigore Gafencu” Constanța face angajări. Ce post este scos la concurs și ce vechime îți trebuie

01 Mar 2024 1173

Școala Gimnazială Nr. 1, Hârșova, județul Constanța face angajări. Ce posturi sunt scoase la concurs

28 Feb 2024 618

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează economist. Când are loc proba scrisă

05 Feb 2024 894

Ministerul Educației face un anunț de ultim moment! Este vizată admiterea în învățământul superior

02 Feb 2024 864

Diploma de absolvire a liceului va conține element distinctiv un cod QR

18 Jan 2024 699

Aproape 21.000 de persoane au obținut dreptul de a profesa sau a continua să profeseze în domeniul asigurărilor, absolvind examenele ISF - Raport 2023

12 Jan 2024 616

Teatrul românesc, în doliu! Un cunoscut actor s-a stins din viață la doar 54 de ani

29 Dec 2023 1140