Ministrul apărării naționale, prezent la sărbătorirea a 110 ani de existență a colegiului militar de la Breaza

Vasile Dîncu, foto: Facebook/ Vasile Dîncu
  • Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va participa vineri, 3 iunie, începând cu ora 12.00, la activitățile prilejuite de sărbătorirea a 110 ani de la înființarea Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” de la Breaza.

 
Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza continuă tradițiile Liceului Militar „Nicolae Filipescu” de la Mănăstirea Dealu, a cărui piatră fundamentală s-a pus în ziua de luni, 4 iunie 1912.

De-a lungul timpului, în colegiu și-au desăvârșit pregătirea peste 13.500 de absolvenți, împărțiți în 98 de promoții, care au confirmat și consolidat valoarea acestui locaș militar de învățământ, cultură și educație.

La unsprezece decenii de existență, colegiul este un reper al sistemului educațional românesc ce își păstrează direcțiile fundamentale ale devenirii sale prin activitatea educațională de excepție, recunoscută atât prin calificativul „Excelent” obţinut la evaluarea externă a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, prin titlul de „colegiu național” obținut în anul 2014, cât și prin certificatul de „Şcoală Europeană” obţinut pentru a treia oară consecutiv (2012, 2015, 2018).
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.