Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu membri ai echipei Invictus România (galerie foto)

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit marți, 1 august, cu sportivii ”Invictus Team România”, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul M.Ap.N.

Cu această ocazie, ministrul i-a felicitat și a înmânat diplome de excelență componenților echipei de tir cu arcul, reveniți în țară după participarea la Campionatul mondial militar de profil, din Franța.  Aflați la prima competiție internațională de acest nivel, cei șase militari răniți - sportivi legitimați la Clubul Sportiv al Armatei "Steaua București" au obținut numeroase medalii.

Colonelul Augustin Nicolae Pegulescu a obținut medalia de aur la individual, medalia de argint pe echipe și medalia de argint la proba mixtă, desfășurată împreună cu un militar care nu a suferit răni; colonelul rtr. Dorin Petruț a fost medaliat cu argint la individual și tot cu argint la proba pe echipe; plutonierul Claudiu Ionuț Butoi – medalie de argint cu echipa; plutonierul Cătălin Ion Pârvu -  medalie de argint la proba mixtă și medalie de bronz la proba mixtă internațională (Franța, România, Slovenia); caporalul Eugen Pătru a obținut medalie de aur la individual, proba arc olimpic, și medalie de aur la proba mixtă internațională (Grecia, România, SUA). Plutonierul Emil Cojocaru a obținut locul șapte la proba individuală.
 
Ministrul Țuțuianu a urat succes tuturor sportivilor ”Invictus Team România” care, în perioada 23-30 septembrie, vor participa, în premieră, la “Invictus Games Toronto - 2017”. România va fi reprezentată de 15 sportivi, luptători răniţi sau invalizi ca urmare a misiunilor în teatrele de operaţii sau la acţiuni militare interne, la șapte discipline sportive: tir cu arcul, atletism, înot, ridicări de greutăți, canotaj în sală la simulator, ciclism și volei din șezut.

„Invictus Team România – 2017” este un proiect ce își propune a demonstra societăţii ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană – valori ce definesc veteranii teatrelor de operaţii.

Acțiunea urmărește să sprijine recuperarea fizică şi psihică prin sport și să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniți și a familiilor acestora.

Ca proiect de reprezentare naţională, „Invictus Team România – 2017” își propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.

„Invictus Team România” beneficiază de sprijinul Fundației Prințul de Wales Romania, a Casei Regale a României, a asociațiilor „Povestașii”, „Camarazii” și a Invictus România.
Echipa Invictus mulțumește pentru contribuții companiilor Transgaz, Telekom, ExxonMobil România, Petrom, AirFrance, clinicilor Dr. Leahu, tuturor persoanelor fizice care au donat, participă la evenimente și îi susțin pe luptătorii răniți, dar și instituțiilor media care promovează acest proiect.  


Sursa foto: mapn.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipa Invictus se întoarce acasă! Palmares impresionant obșinut în competiția de la Dusseldorf

16 Sep 2023 919

MApNAntrenament al echipei Invictus pentru jocurile de la Düsseldorf 2023

22 Aug 2023 491

MApN Antrenament al echipei Invictus pentru jocurile de la Düsseldorf 2023

22 Aug 2023 839

Militarii veterani și voluntarii Asociației Invictus România, invitați la Palatul Elisabeta. Printre aceștia și un polițist de frontieră de la Grupul de Nave Sulina

15 Nov 2022 1069

MApN Pregătirile pentru Invictus Games The Hague 2020, în linie dreaptă. Cine face parte din echipa Invictus România

26 Mar 2022 1607

Echipa Invictus România, pregătită pentru jocurile de la Haga

18 Feb 2022 1441

UPDATE. Invictus România Ştafeta Veteranilor, la Constanţa. Ceremonial la Monumentul Victoriei (galerie foto+video)

08 Oct 2021 2807

Invictus România Constanța, pe traseul albastru al Ștafetei Veteranilor către Carei. De la malul mării, se pleacă la Borcea

08 Oct 2021 3960

S-a aruncat în faţa unei bombe, pentru a-și salva camarazii Olteanu Cătălin, militar erou al Armatei Române, va participa la Invictus Games

27 Sep 2021 7298

Ministerul Apărării Naționale START pregătire „Invictus Games Haga #22”

23 Apr 2021 1298

Șeful Statului Major al Apărării, la startul „Ștafetei Veteranilor”

15 Oct 2020 1550

Ajunge și la Constanța! Se dă startul celei de-a VII-a ediții a Ștafetei Veteranilor

12 Oct 2020 1501

MApN. Mesajul echipei Invictus cu ocazia sărbătorilor Pascale (video)

18 Apr 2020 2533

Echipa României începe pregătirea pentru Jocurile Invictus de la Haga. În lot se află şi mai mulţi constănţeni

04 May 2019 1947

Echipa României începe pregătirea pentru Invictus Games Haga 2020. Cine face parte dine echipa Invictus România

03 May 2019 1856