Ministrul Apărării Naționale, vizită de lucru la Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO



 
  • Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a efectuat joi, 28 ianuarie, o vizită de lucru la Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO (HQ MNC-SE), care este dislocat temporar în București, potrivit unui comunicat din partea MApN.
  • În cadrul discuțiilor, ministrului Ciucă i-au fost prezentate liniile generale de efort din planul de dezvoltare al structurii care va funcționa la Sibiu, cu accent pe obiectivele principale ce vor fi realizate, gradual, până când comandamentul va deveni complet operațional, în anul 2024.
Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a efectuat joi, 28 ianuarie, o vizită de lucru la Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO (HQ MNC-SE), care este dislocat temporar în București.

Comandantul corpului, generalul-maior Cătălin Tomescu, a prezentat stadiul realizării obiectivelor ce trebuie atinse pentru declararea, în acest an, a capabilității operaționale inițiale, și pentru activarea acestei structuri de către Alianța Nord-Atlantică.

În cadrul discuțiilor, ministrului Ciucă i-au fost prezentate liniile generale de efort din planul de dezvoltare al structurii care va funcționa la Sibiu, cu accent pe obiectivele principale ce vor fi realizate, gadual, până când comandamentul va deveni complet operațional, în anul 2024.

Ministrul apărării naționale a arătat întreaga disponibilitate a conducerii MApN „pentru dezvoltarea acestei structuri multinaționale importante pentru întregul flanc estic al NATO” și a apreciat că MNC-SE „va avea un rol important în  pregătirea  elementelor de contingență în exercitarea comenzii şi controlului celorlalte structuri ale NATO de pe teritoriul României - Unitatea NATO de Integrare a Forţelor (NFIU), Brigada Multinaţională Sud-Est și Comandamentul Diviziei Multinaţionale Sud-Est - pentru a asigura legătura între nivelurile tactic şi strategic”.

 „Cele patru structuri ale NATO din țara noastră reprezintă contribuţia României la consolidarea unei posturi de descurajare şi apărare credibile a Alianţei Nord-Atlantice pe flancul estic și în Regiunea Mării Negre, a concluzionat ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat, la 16 aprilie 2020, constituirea Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO, la Sibiu, țara noastră asumându-și, astfel, rolul de națiune-cadru. HQ NMC-SE funcționează temporar în București, până la finalizarea lucrărilor de infrastructură de la Sibiu.

Comandamentul de la Sibiu, înființat la 15 iulie 2020 ca element al Structurii de Forțe a NATO, va asigura coordonarea forțelor din cadrul prezenței aliate din regiune, monitorizarea evoluțiilor din mediul de securitate, precum și o mai bună integrare operațională a forțelor aliate și a forțelor unor parteneri strategici, la criză și conflict. În același timp, va constitui atât un element regional important în planificarea, coordonarea și conducerea activităților de instruire și evaluare în cadru aliat, cât și un factor esențial de descurajare a potențialelor amenințări.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de șanse și combat violența împotriva femeilor”

08 Mar 2024 321

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 517

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 888

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 546

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 1145

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 527

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 653

Se va introduce serviciul militar obligatoriu în România? Anunțul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă

13 Feb 2024 708

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 653

Înțelegere privind comasarea alegerilor între liderii PSD și PNL

07 Feb 2024 659

Președintele PNL, Nicolae Ciucă Ideea comasării europarlamentarelor cu locale - una care poate să ne aducă o prezență mai mare la vot

03 Feb 2024 645

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Unirea de la 1859 este actul de creare a României şi, totodată, începutul modernizării naţionale“

24 Jan 2024 651

Nicolae Ciucă „Cel mai frumos cadou pe care putem să îl facem României de ziua Unirii Principatelor este încrederea noastră în viitorul ei“

24 Jan 2024 470

Ciucă, despre recoltarea de stuf din Delta Dunării- „Nu se execută plăţi, dacă nu sunt îndeplinite regulile“

22 Jan 2024 681

Ziua Culturii Ciucă- "Cultura a fost dintotdeauna un pilon fundamental al identității și al evoluției noastre ca națiune"

15 Jan 2024 522