Actualitate

Ministrul Nicolae Ionel Ciucă, întâlnire cu reprezentanții mai multor structuri asociative ale pensionarilor militari. Ce s-a discutat

  • Nicolae-Ionel Ciucă: „Armata va fi mai activă în comunicarea cu pensionarii militari, prin cele două structuri cu responsabilități directe legate de ei: Casa de pensii sectorială a MApN și Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului“. 

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a anunțat că astăzi, împreună cu secretarul de stat Marius Bălu, a avut un dialog „foarte bun cu reprezentanții mai multor structuri asociative ale pensionarilor militari“.

„Seniorii noștri sunt generația care ne-a ghidat la începutul carierei din Armata României și acum, la rândul nostru, suntem cei care au responsabilitatea de a-i sprijini după retragerea din activitate. I-am informat pe militarii în rezervă și retragere că, în aproximativ o lună, vor fi încheiate demersurile de optimizare a procesului de informare pe teme de interes: pensii militare, îmbunătățirea condițiilor oferite personalului, modificări ale legislației în domeniile de interes, dar și despre activitatea structurilor asociative ale militarilor“, se arată într-un mesaj al ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă.

Tot el a mai spus: „Armata va fi mai activă în comunicarea cu pensionarii militari, prin cele două structuri cu responsabilități directe legate de ei: Casa de pensii sectorială a MApN și Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului“. 

„Acestea își vor actualiza și îmbunătăți paginile din Internet, vor administra un forum dedicat exclusiv problematicii pensiilor militare, vor crea și administra pagini dedicate problematicii care îi preocupă pe seniorii noștri și vor organiza periodic, în rețelele de socializare, sesiuni de întrebări și răspunsuri pe tema pensiilor militare. Referitor la pensiile militare de stat, am discutat despre proiectele legislative aflate acum în dezbatere parlamentară și am convenit asupra principiilor care trebuie avute în vedere atunci când Ministerul Apărării Naționale va formula propuneri de modificare a acestora: înlăturarea discriminărilor majore din sistemul pensiilor militare de stat, crearea cadrului legal pentru recalcularea pensiilor militare, dar și pentru actualizarea pensiilor militare ori de câte ori se majorează soldele militarilor, eliminarea inechităților create de diferitele acte normative care reglementează sistemul pensiilor militare, precum și acordarea drepturilor prevăzute de Statutul cadrelor militare celor decorați cu “Meritul Militar”“, a mai spus Ciucă.

„Voi rămâne permanent în contact cu reprezentanții Forumului și voi sprijini întotdeauna militarii în rezervă și în retragere. Ministerul Apărării Naționale este și va fi tot timpul alături de structurile asociative ale personalului care a făcut parte din Armata României“, a conchis ministrul apărării naționale. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul apărării naționale, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO

22 Oct 2020 480

Ceremonie militară, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înființarea Marinei Militare Române moderne

22 Oct 2020 672

Doliu în armata română. A murit un cunoscut general. A lucrat la Batalionul 341 Constanța. Avea 50 de ani. Date din CV

18 Oct 2020 3846

Ministrul apărării naționale, la Washington. 2% din PIB pentru apărare

10 Oct 2020 815

Conlucrare România - SUA la nivelul apărării pentru 2020 - 2030. Privește și consolidarea cooperării la Marea Neagră

09 Oct 2020 849

Ministrul apărării naționale în vizită oficială în Statele Unite ale Americii

07 Oct 2020 532

Nicolae Ciucă, la dezbaterea organizată de „The Heritage Foundation” pe tema relațiilor româno-americane

06 Oct 2020 623

Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, prezent la conferința „Împreună protejăm România”

16 Sep 2020 1235

Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, în vizită la Ministerul Apărării Naționale

04 Sep 2020 743

Șeful Statului Major al Apărării din Polonia, în vizită la MApN. Ce s-a aflat pe agenda discuțiilor

03 Sep 2020 500

Convorbire oficială a conducerii MApN cu amiralul Robert P. Burke, comandantul JFC Napoli, cu prilejul aniversării HQ MND-SE

03 Sep 2020 469

MApN Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, în vizită în România. Când va avea loc evenimentul

02 Sep 2020 453

Mesajul ministrului apărării naționale cu ocazia Zilei Marinei Române. Ce manifestări vor avea loc la Constanța

14 Aug 2020 607

Vizita în România a șefului Forțelor Terestre Americane. Când va avea loc și cine va lua parte la eveniment

06 Aug 2020 523

Mesajul ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, transmis cu prilejul Zilei Imnului Național

29 Jul 2020 695