Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, întrevedere cu omologul belgian. Ce subiecte au fost discutate

Ministrul Vasile Dîncu. Foto: facebook/Vasile DîncuMinistrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit marți, 7 iunie, la Cincu, cu ministrul belgian al apărării, Ludivine Dedonder.
Cei doi miniștri s-au întâlnit cu militarii români și belgieni  aflați la instruire în poligonul Cincu,  contingentul belgian făcand parte din Grupul de Luptă NATO din România.

Potrivit MApN, pe timpul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat teme de actualitate de pe agenda bilaterală și a NATO în perspectiva următoarei reuniuni ministeriale, programată pentru 16 iunie, și a viitorului Summit NATO de la Madrid, cu accent pe evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre.
               
Ministrul român al apărării a reiterat faptul că evoluțiile din teatrul de război ucrainean și potențialele implicații ale acestuia asupra securității aliaților determină urgentarea procesului de operaționalizare a Grupurilor de luptă, inclusiv al celui din România.
               

„În context, oficialul român a exprimat aprecierea pentru participarea Belgiei la constituirea Grupului  de luptă aliat din România, sub comanda Franței, ca dovadă clară a unității și solidarității Alianței, dar și pentru contribuția Belgiei la implementarea măsurilor de consolidare a flancului estic al NATO.
               
Oficialul român a exprimat convingerea că Centrul de instruire întrunită de la Cincu reprezintă locația perfectă pentru găzduirea Grupului de luptă, asigurând mediul corespunzător pentru instruirea multinațională, cu avantaje relevante în planul creșterii interoperabilității.
               
În cadrul discuțiilor, ministrul român al apărării a apreciat deciziile istorice și măsurile fără precedent adoptate la nivelul UE - dovezi de solidaritate cu poporul ucrainean, de unitate europeană și euro-atlantică - și a evidențiat importanța sprijinirii Republicii Moldova și Georgiei în parcursul lor european.
               
De asemenea, ministrul Vasile Dîncu a subliniat utilitatea hub-ului umanitar de la Suceava pentru eficientizarea asistenţei umanitare acordate cetăţenilor ucraineni și a punctat măsurile întreprinse de România în sprijinul Ucrainei.
               
În final, cei doi demnitari au convenit asupra utilității și relevanței continuării dialogului bilateral, în special în actualul context de securitate, și al dislocării forțelor belgiene în România“ - au precizat reprezentanții MApN. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul apărării naționale prezent la festivitatea de absolvire a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”

29 Jul 2022 456

Ministrul Vasile Dîncu „Ziua de 29 iulie are o însemnătate aparte pentru fiecare român, fiind cea în care celebrăm Imnul Național al României“

29 Jul 2022 684

Tineri sportivi ai CSA Steaua, felicitați de ministrul apărării naționale

27 Jul 2022 389

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu președintele Comisiei de Apărare a Adunării Naționale din Franța

21 Jul 2022 494

De Ziua Aviației Române, ministrul Apărării aduce un omagiu militarilor decedați în catastrofa aeriană din județul Constanța

20 Jul 2022 397

Ministrul Vasile Dîncu, prezent la susținerea lucrărilor de licență de către absolvenții Academiei Forțelor Terestre

19 Jul 2022 457

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va participa la ceremonia militară și religioasă prilejuită de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

19 Jul 2022 454

Ministrul apărării naționale, la reuniunea aniversară „Femeile, pacea și securitatea”. Când va avea loc evenimentul

15 Jul 2022 502

Militarul căruia i-a fost furată arma a fost trimis în judecată! Iată care sunt acuzațiile. Modificări importante pentru militari anunțate de ministrul Apărării (VIDEO+FOTO)

15 Jul 2022 15440

Înotătorii juniori ai CSA Steaua, felicitați de ministrul apărării naționale. Ce mesaj le-a transmis campionilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Jul 2022 541

Întrevedere a ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la NATO Discuții în jurul adoptării unui nou Concept Strategic al Alianței Nord-Atlantice

11 Jul 2022 462

Conducerea MApN, la Black Sea Security Forum. Evenimentul va aborda implicațiile noului Concept Strategic al NATO

07 Jul 2022 522

Ministrul Apărării, întâlnire cu absolvenții români ai academiilor militare din SUA, promoția 2022 „Sunteți generația care va avea ca misiune principală modernizarea Armatei României”

05 Jul 2022 448

Iohannis, Dîncu și Petrescu vor participa la Summit-ul NATO de la Madrid

28 Jun 2022 496

Dîncu, întâlnire cu studenții participanți la programul „Descoperă România instituțională”

27 Jun 2022 477